ВСС поиска среща с президента Румен Радев

Напрежението между институциите руши държавността
Обновена: 10 юли 2020 15:35 | 10 юли 2020 15:35,
45
ВСС поиска среща с президента Румен Радев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В рамките на междуинституционалния диалог между властите и по повод ескалиращите обществени реакции и натиска върху съдебната власт, представляващият Висшия съдебен съвет – Боян Магдалинчев отправи днес покана до президента на Република България - Румен Радев за спешна среща. Това съобщиха от ВСС.

Още по темата

В писмото до президента Магдалинчев посочва, че напрежението, което се генерира в обществото през последните дни, руши не само доверието в съда и прокуратурата, но и държавността.

Уточнено е, че Висшият съдебен съвет, като конституционно установен орган, е призван да представлява съдебната власт, да осигурява и отстоява нейната независимост, както и че това е постижимо, когато институциите поддържат конструктивен диалог и взаимно доверие.

В писмото е изразено очакване президентът да приеме отправената покана и срещата да бъде проведена възможно най-скоро, в името на стабилността и доверието между властите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
9
 
26
 
! Отговори
гост преди 3 години
#Кой посочи Гешев като единствен кандидат за главен прокурор ? Тръгнал ВСС да забърсва д...та. Много е късно, май нещата стигнаха до или мутри с ББ начело или Държава.
23
2
 
16
 
! Отговори
олд преди 3 години
Я джуджетата(21 на брой) се активизираха.
22
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев да спре да изпълнява политически поръчки и да служи като пипало на октопода на мафията и нещата ще се нормализират.
21
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв конструктивен диалог и взаимно доверие, като Гешев от първия си ден не спира да рови около президентството, за да намери някакъв повод за съдебна атака. Да не говорим, че разпространи едни записи, което е престъпление, след това каза че тези записи не били СРС, а били "пряка реч". Не обясни обаче как тая "пряка реч", която не е записвана по законов ред, е попаднала у него и защо я разпространява в медиите. С този ли главен прокурор да се търси доверие и диалог?
20
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е КС да отсъди за Радев.Мишките там се ослушват и чакат да видят накъде ще задуха вятъра.Поредната недоумица.Закона е закон ,ако е закон ,ако не е се превръща в баене и чакане да го отсъдят някакви страхливи люде там.
19
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е нареждането от Москва към президента. Откакто е станал президент това му е основното занимание. Онзи горе вижда всичко, забавя, но не забравя.
18
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съвета, който избра каскета в неимоверно тежък и прозрачен конкурс измежду стотици участници, които бяха от елита на съдебната власт и нас говори за честност и прозрачност ли.
17
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"взаимно доверие" не може да има, доакто всс играе в едно със законодателната и изпълнителната власт т.е. няма разделени е на властите, всички играят заедно в разрез с конституцията. Опитите с думи да ни убедят, че не е така са опровергани от определено преднамерени действия водени от икономически и политически интереси
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВССПисания на типичен о'лигофрен.
15
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВСС вие си го избрахте, сърбайте си попарата която каскета ви надроби
14
7
 
34
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Каква държавност,какви 5 лева!Една мутра и стоящите зад нея задкулисници присвояват цялата държава,дори съвсем буквално!Тоя цирей трябва да се пукне!
13
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво доверие в съд и прокуратура има в момента? ИТ системата е манипулирана и осмокласник би я хакнал. Престъпници си поръчват съдии и нагласят дела. Прокуратурата се използва за политически репресии като бухалка. Непослушните биват преследвани. Никой не разследва злато и пачки по 500 евро от подкупи в чекмеджето на премиера. Доверие? Подайте си оставката всичките зависими и корумпирани хора. Повече търпимост към вас няма.
12
7
 
31
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Неуважаеми съдиЙ, управляващи и прочие сво-лоч !!!Вие явно живеете в една друга България ?!Държава няма, има бойконат !!!Обществото ни е болно, беззаконие се шири навсякъде !!!Гражданското общество, ако се оптиа да се надигне, тоталитарната държавна машина го смазва с цялата мощ на чиновническия апарат !!!Та, оправете държаваа и народа, спрете корупцията, съдът е смятан за една от най-корумпираните Български институциЙ, не се борете срещу президента, който си позволява да казва Истината !!
11
20
 
12
 
! Отговори
Дачо преди 3 години
Червените искат да се докопат до власта.Да ама нарда им знае номерата вече.ГЕРБ И БСП НИКОГА ПОВЕЧЕ!
10
14
 
24
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Само ВСС може да спре мутрата Гешев и да настане мир, но едва ли там има много зависими магистрати.
9
16
 
29
 
! Отговори
ВСС преди 3 години
абе прави сте , ако сме в нормална държава. В Страна с мутрра премиер ,чиято бухалка е гл.прокурор и си е гербаджия а не е безпартиен , няма как да стане. За мафията на Боко Златото конструктивно е ако им се правят с-ки извинете за израза колеги. Но за жалост е така и народа вече изтрещя. Вчера кабинетът беше проклет от една женица на протеста и беше права - каза го с дух и истина , чак беше страшно. Много се изложиха и президентът беше прав да го каже-долу мутрите. Прав беше човекът.
8
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е КС да отсъди за Радев.
7
16
 
29
 
! Отговори
Победа преди 3 години
Никакви преговори с мутрите, бой последен е този.
6
12
 
9
 
! Отговори
нема друг начин преди 3 години
ВСС е получил тескере от високата порта да смъмре президентино.
5
3
 
17
 
! Отговори
селянин преди 3 години
айде разберете се кой ке гепи парите и да прекратяваме цирковете