Открити и иззети са документи за загробения боклук край Червен бряг

Предстои оглед на площадки в с. Рупци и Кремиковци
13 юли 2020 14:00, Анисия Иванова
54
Открити и иззети са документи за загробения боклук край Червен бряг
Снимка: Прокуратура

Открити и иззети са документи, придружаващи загробения боклук край град Червен бряг, съобщават от Специализираната прокуратура.

Във връзка с разследването, образувано за  участие в организирана престъпна група, по което са обвинени братя Бобокови, бившият зам.-министър на околната среда и водите Калоян Живков и други длъжностни лица, продължават да се извършват следствени действия - оглед на местопроизшествие в Червен Бряг, местност "Лъката“, в имот, където бе открито нерегламентирано съхранение на отпадъци.

Още по темата

В хода на разследването се установи, че те са опасни за здравето, допълват от прокуратурата.

Отпадъците са били предадени за съхранение от дружество от група "Монбат“ на търговско дружество, което не притежава нужните инсталации и са били заровени в местността "Лъката“ .

Количеството, което е открито, надхвърля това, което беше обявено до момента. Очаква се общото количество опасен отпадък, който не подлежи на последващо рециклиране, да надхвърли 180 тона.

В хода на действията по разследването са намерени и иззети придружаващи загробения товар документи с надпис Монбат-Сърбия.

Междувременно е установено, че част от този опасен отпадък е бил заровен и в стопанство  в с. Рупци, общ. Червен бряг, като количеството, установено там, е около 100 тона.

Предстои извършване на допълнителни огледи на площадки, на които незаконосъобразно са съхранявани опасни отпадъци, имащи отношение към воденото досъдебно производство в с. Рупци, общ. Червен бряг, гр. Плевен и Кремиковци.


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Черепа президент! А Техноимпекса - вице!
48
6
 
5
 
! Отговори
Сат Н преди 1 година
Боко Тиквата е виновен за отравянето на околната среда, защото чиновник от неговата администрация е издал фалшив лиценз на фирма, която няма необходимото оборудване. Освен това Боко Тиквата е виновен за вчерашната катастрофа на "Тракия". Видя се на репортажа, че мантинелите са стари и проядени от ръжда. Точно преди седмица гой се похвали, че нарочно не ремонтира тоя участък, за да гледали хората как строи БСП.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Драги боклукчиьо..,-----Земи научи малко правопис бе, ***....
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А имота където са заровени отпадъците в местността Лъката чий е,че и в с.Рупци щом отпадъците от чужда фирма са предадени на някои,които нямат инсталации за преработка, но не знаят къде за преработка да ги отправят в предприятия,които се занимават с туй от стари времена понеже България бе сред водещите в производство на акумулаторни батерии от тези суровини и да няма/ла инсталации за преработки точно на тез суровини по места на производство за транспортни товарни-разтоварни,строителни механизаци
45
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сата НАТОДраги боклукчиьо,едно е кофа с бо..лук,а друго е 200000т. ОПАСЕН бо..лук.За твоята кофа бо..лук - ти плащаш данък "бо..лук",а Бонбоковите бо..луци им носят милиони....1?Та,драги боклукчии - продължавайте да подкрепвате Бон-бокците 1 Браво111
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Как му пречим на Гешев да работи?"Еййй ама днеска от сутринта ви е тръгнало се прайте на умрели лисици като Бабикян...ццц...Викаш пРезидентът да иска оставката ти....или вънка 3 хилки да кряскат за оставка...си е похвала и окуражаване за работата ти....не е пречене...вие само си разнасяте заразата, че да изградите стадния имунитет...ама то пък Мангъра нещо не позна и е насрочил час да си изяде дипломата, тааа незнам, аз само ви казвам :)
43
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как му пречим на Гешев да работи?
42
12
 
14
 
! Отговори
дедовия преди 1 година
41, Гешев си върши работата. Именно за това се опитвате да му пречите да работи. Но няма да ви се получи.
41
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изведнъж Гешев се разбърза да се бори с престъпноста. Изведнъж съвсем случайно се откриха документите. Цялата държава чака да види поне един престъпник които Гешев е заловил и завел в затвора. А боклуците валят от Европа и мутрата Гешев се правеше че не вижда и не знае. Сега да видим как специализирания съд ще оправдае Бобокови както оправда министрите на БОЙКО Борисов - СИМЕОН Дянков, ТРАЙЧО ТРАЙКОВ. Мафия Правят театър за заспалия народ
40
1
 
11
 
! Отговори
Тъп преди 1 година
Кой разреши да се "внася" бо..лук?
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев поздравява Пеевски с песента (Everything i do) I do it for you
38
5
 
7
 
! Отговори
Tangra преди 1 година
Аз даже мислех, че гегата на Хан Кубрат също са намерили там ? чак пък и документите, на които пишело Монбат. А надпис 500 000 за МинФИН не са ли намерили.
37
5
 
12
 
! Отговори
Иван преди 1 година
истинска история от преди 2-3 години- поръчах камион за извозване на стари мебели и ***. поискаха ми ( не помня точно колко ) отделни пари за депонирането. човекът дойде , огледа. на следващият ден дойде камион . натовари част от нещата , оказа се малък. по едно време ги гледам как на прибежки носят нешата и ги оставят до кофите за ***. според каскета аз съм за затвора, вероятно...
36
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милиционерите не стават за прокурори, това установи експериментът Гешев.
35
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е поредният скалъпен пасквил на прокуратурат, който ще се срине в съда.
34
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце си заминава с цялата хунта. Можеше да стане и миналата есен при избора на Гешев, но по-добре късно, отколкото никога
33
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само *** вече вярват на Гешев
32
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 28И продължаваш. Казаха ти го вече, да взема да ти го повторя ли? Ти си същият като това, заровеното. Компания, която ни трови, без да и мигне окото - работещ бизнес, казваш. Схемата е едно към едно като на италианската мафия.
31
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички на барикадите ,да защитим Бобоков Божков и другите другари
30
12
 
20
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
По тая логика Гешев може да ме заключи и мене, че си фърлям *** в боклуджийската кофа, ако се окаже, че шофьора на боклуджийския камион е изсипал отпадъците в някое дере.