Открити и иззети са документи за загробения боклук край Червен бряг

Предстои оглед на площадки в с. Рупци и Кремиковци
13 юли 2020 14:00, Анисия Иванова
54
Открити и иззети са документи за загробения боклук край Червен бряг
Снимка: Прокуратура

Открити и иззети са документи, придружаващи загробения боклук край град Червен бряг, съобщават от Специализираната прокуратура.

Във връзка с разследването, образувано за  участие в организирана престъпна група, по което са обвинени братя Бобокови, бившият зам.-министър на околната среда и водите Калоян Живков и други длъжностни лица, продължават да се извършват следствени действия - оглед на местопроизшествие в Червен Бряг, местност "Лъката“, в имот, където бе открито нерегламентирано съхранение на отпадъци.

Още по темата

В хода на разследването се установи, че те са опасни за здравето, допълват от прокуратурата.

Отпадъците са били предадени за съхранение от дружество от група "Монбат“ на търговско дружество, което не притежава нужните инсталации и са били заровени в местността "Лъката“ .

Количеството, което е открито, надхвърля това, което беше обявено до момента. Очаква се общото количество опасен отпадък, който не подлежи на последващо рециклиране, да надхвърли 180 тона.

В хода на действията по разследването са намерени и иззети придружаващи загробения товар документи с надпис Монбат-Сърбия.

Междувременно е установено, че част от този опасен отпадък е бил заровен и в стопанство  в с. Рупци, общ. Червен бряг, като количеството, установено там, е около 100 тона.

Предстои извършване на допълнителни огледи на площадки, на които незаконосъобразно са съхранявани опасни отпадъци, имащи отношение към воденото досъдебно производство в с. Рупци, общ. Червен бряг, гр. Плевен и Кремиковци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
15
 
15
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Да не си от червената тумба престъпници?
3
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като чуя спец.прокуратура и съд, червата ми се обръщат.
2
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Отпадъците са били предадени за съхранение от дружество от група "Монбат на търговско дружество, което не притежава нужните инсталации и са били заровени в местността "Лъката Е, кое екологично министерство и кой точно чиновник е разрешил на "рециклиращата" фирма да упражнява дейност, без да има нужните инсталации ???
1
25
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на нищоправеца Радев.