Спецсъдът върна Маринела Арабаджиева в ареста

Месец и половина подсъдимата бе под домашен арест
16 юли 2020 15:00, Ния Христова
20
Спецсъдът върна Маринела Арабаджиева в ареста
Снимка: БГНЕС
На 15 юли Специализираният съд е излязъл с решение за повторно задържане на бизнес дамата Маринела Арабаджиева в ареста, предаде bTV.
 
В края на месец май беше решено тя да бъде освободена от ареста. 
Месец и половина подсъдимата бе под домашен арест в жилището си, което не е напускала. От прокуратурата обаче се съмнуват, че Арабаджиева може да се укрие или да извърши престъпление. Според адвокатите й мотивът за повторното й задържане е неоснователен.
Още по темата
Те определят действията срещу нея като репресия и нарушаване на човешките права. 
 
"Това решение е в противоречие със закона и конституцията, защото мярката за неотклонение е само, ако има опасност лицето да се укрие или да извърши престъпление. В противоречие и с всички принципи, не обслужва процеса, а очевидно обслужва друга цел", коментира Ина Лулчева, която е адвокат на Арабаджиева.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спецзвеното, включващо Специализираната прокуратура и Специализираните съдилища, много напомня на Лубянка, а шефът на прокурорите - на асоциация с Вишински. Какво да се прави - тъга по миналото - иначе казано - атавизъм...
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е ли време такива диктаторски атрибути като СПЕЦпрокуратура и СПЕЦсъдилища да се махнат и поне да се опитаме да станем демократична държава. Ние сме единствената държава в ЕС, която може да се похвали с такава институция, от която се пръкна сегашният гл.прокурор не без помощта на премиера, възпитаник на Висшата милиционерска школа и бившия гл.прокурор Цацаров. Можем да се "похвалим", че си имаме СпП, която веднага лепва на обвиняемите участие в ОПГ. Имаме си и КОНПИ.
16
4
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
прокурорския ТЕРОР ТРЯБВА да бъде УКРОТЕН,хора!!!СРАМ за СВОБОДНИТЕ ГРАЖДАНИ на 21-ви век е НАКОЙ СИ,нарочен за "прокурор",да ви тероризира,при това.."ЗАКОННО"!!!..Прокурори,тоест ОБВИНИТЕЛИ ТРЯБВА ДА ИМА,но техните права НЕ трябва да включват ПРИЩЕВКИ от сорта "задържане под стража"!!ВСЕКИ Е НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО!!!!..Това е НЕОТМЕНИМО ПРАВО НА ВСЕКИ представител на вида "Хомо Сапиенс"!..КАК ЩЕ СЕ СРЕЩНЕТЕ с "извънземните" ,като манталитета ви е още в РОБОВЛАДЕЛСКИЯ ЕТАП?!
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аххаа и мутрите спецсъдии се разбързаха да работят. Нагряха им се креслата. Падне ли тиквата ще падат и неговите тиквички съдии. Сега ще се преструват че са чесни и почтени и се борят с престъпниците. Чакам да върнат за преразглеждане делото срещу мутрите на Борисов които разпродадоха през 2011 година електроразпределителното дружество ЕВН
14
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
въпроса е ПРИНЦИПЕН и този случай е само повод да изкажа мнението си:-"Задържането под стража" ВСЪЩНОСТ Е ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА БЕЗ ДА ИМА СЪДЕБЕН ПРОЦЕС !!!То е АБСОЛЮТНО НЕМОРАЛНО и крещящо погазва елементарните свободи на човека!!!!Кошмарното е,че в НПК се допуска такова ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА дори и за година и половина!!!!!..Ами ако впоследствие се окаже,че човека е невинен и ОПРАВДАН от съда?!?!ПСИХОПРОКУРОРИНА ще плати ли ЛИЧНО някакво обезщетение на ЖЕРТВАТА си?!Или пак НИЕ ще пла
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Гешев!
12
1
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Червените кратунки са пълни с шкафчета и пачки евра ! Бе да не са от приватизацията на Техноимпекса бре ?Гешев арестувай шофьора докато не е избягал в Русия !
11
1
 
9
 
! Отговори
Хасковский Камсамоле преди 3 години
Айде, пръкна се още една протестърка срещу съдебната система и корупцията.......!?
10
2
 
8
 
! Отговори
баце преди 3 години
До кога ще мотате доказани престъпници. Трябва ли да се дига и протест за по-бързо правосъдие .
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе, само за престъпници, убийци и крадци откраднали милиарди от българите и България. Ако си като тях-ще те съди специализирания съд.
8
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв е този спецсъд,спецпрокуратура-за специални хора ли?Нали всички са равни пред закона и съдът трябва да е един.А не специализиран,ортодоксален,емпиричен и тем подобни глупости.Наказателният кодекс е един.Няма специален наказателен кодекс.
7
5
 
7
 
! Отговори
*** преди 3 години
Всичкииии на протест ха хааа
6
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе Радев нови снимки ли е правил?
5
28
 
10
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Драго герберско трокче Н1, Радев никъде няма да бяга. Той има подкрепата на младите хора, които се борят срещу мутрите с евра в Шкафчетата. Скоро меценатът ти ще е в затвора заедно с Гешеф, а ти ще трябва да се хванеш на истинска работа
4
9
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Сега е момента "фигуранта" и "Тълпата" на улицата да я подкрепят и реабилитират, като поредната жертва на Гешев, Съдът и Прокуратурата ... !!!
3
23
 
7
 
! Отговори
оставете я нея, преди 3 години
бита карта е.Я дайте видеото от шкафчето, целият нет гърми!Шубе ли ви е?
2
19
 
9
 
! Отговори
2луп преди 3 години
Проправитественият сайт от утре. бг вие няма ли да идете "на гости у Баце" или още не са ви разрешили да пишете за това?
1
14
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приберете Радев преди дя е избягал в Русия