Задържаха и бащата на битото дете в Перник, майката е психически добре

Най-вероятно детето ще бъде настанено в приемно семейство
Обновена: 20 юли 2020 08:15 | 20 юли 2020 08:15, Нели Христова
132
Задържаха и бащата на битото дете в Перник, майката е психически добре
Снимка: Facebook

"Понеже баща ти не те обича, не обича и мен...", това казва майката на 3-годишното момиченце, преди да започне да го малтретира пред камерата на телефона си.  Скандалното видео е изпратено от бащата на детето на негова близка, за да го пусне в социалните мрежи и да предизвика реакцията на инситуциите, пишат от bTV.

Още по темата

Майката и бащата са задържани, а сега социалните служби започват да издирват бащата и други близки на момиченцето, което сега е в център от семеен тип. По неофициална информация, бащата се смята за съучастник, тъй като е имал още видеа с насилие над детето, но не е съобщил.

В клипа майката вика на детето и го удря няколко пъти, докато говори срещу баща му. Тя е на 32 години, а момиченцето на 3. Гневът от видяното води няколко души пред блока на семейството в Перник. Малко по-късно пристига и полицията, и жената заедно с момиченцето са отведени.

Агенцията за социално подпомагане започна спешна проверка. Детето временно е в център за настаняване от семеен тип. Ако никой близките не се съгласи да се грижи за него, ще се търси приемно семейство, пишат от БНТ.

"Детето се чувства добре", казва Румяна Герова, началник на отдела "Закрила на детето". Майката била лаконична в обясненията за случилото се. Тя искала да предизвика вниманието на бащата, тъй като той не се грижел достатъчно за тях.

Началникът на отдел „Закрила на детето” в Перник допълни още, че видимо майката е изглеждала психически добре и не е освидетелствана. „Това, което видяхме във Facebook, ни навежда на мисълта, че тя има някакви религиозни убеждения, нищо повече. Полицията ще работи по този въпрос и ще излезе с факти”, каза още Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
1
 
! Отговори
като не ги търпят преди 3 години
До АнонименИзобщо да не ги създават за да ги бият! Само боят щел да ги поправи! Да им земат страха
102
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова е тъжно, ще ми се в живота да имаше малко повече справедливост. Има хора които мечтаят за щастието да имат детенце, а други получават този дар а се държат по този отвратителен начин. Колко ли пъти тази женица си е изкарвала гнева на това невинно същество? Сърцето ме боли, че има дечица който не мога да получат любовта и грижите, от които всяко дете се нуждае. Дано всичко да се нареди по-рано добрия начин за детето.
101
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ше използват случая да прокарат някой закон в полза на педофилите.
100
5
 
7
 
! Отговори
бай Ставри преди 3 години
Бургас и Перник, центровите на пр остотия в България
99
3
 
7
 
! Отговори
стар пожарникар преди 3 години
перник! Боже, защо не го закрият тоз град!
98
0
 
18
 
! Отговори
РЕЛИГИОЗЕН ФАНАТИК преди 3 години
ТРУДНО МОЖЕ ДА БЪДЕ НАРЕЧЕН НОРМАЛЕН И ПСИХИЧЕСКИ ДОБРЕ, ИМАЙТЕ КЪСМЕТ ДА Й ВЪРНЕТЕ БЕЗЗАЩИТНОТО СЪЩЕСТВО, САЧЕВА ВНИМАВАЙ
97
5
 
13
 
! Отговори
елена димова преди 3 години
До сутрин раноТова не е вярно! Аз съм учил по това време. Ходеше се с униформи и това изискваха на вратата.Какво лошо? Униформата си беше добре. Но е лъжа, че учителите са биели учениците
96
3
 
19
 
! Отговори
Димитрова преди 3 години
До примера у МакаренкоВсичко това е измислица. Никога учителите не биеха ученици. но бяха строги и изискваха знания. Училището през социализма в България беше на световно ниво. Сега е сринато до основи. Учениците сега са неграмотни. Неграмотни са и новите висшисти, които дори да пишат на български език без правописни грешки не могат. Вижте по телевизиите какви грешки се допускат при писане. По времето на социализма за такива грешки се удържаше от заплатата, налагаха се санкции. И всички се ста
95
3
 
11
 
! Отговори
Иван Иванов преди 3 години
ТОВА НЕ САМО НЕ Е МАЙКА, ТОВА НЕ Е И ЧОВЕК! Само харчи въздуха на земята!
94
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
каракачани ли са или римляни?
93
8
 
1
 
! Отговори
ами в казармата? преди 3 години
До нищо подобно!От майките ни взимаха еничари и после в ковчези ни връщаха!
92
0
 
2
 
! Отговори
ами майката преди 3 години
Дето го е накарала къде е?
91
0
 
3
 
! Отговори
на чужд гръб преди 3 години
До LanСто тояги ти са малко!
90
3
 
30
 
! Отговори
една българка преди 3 години
Биологичната майка да се кастрира. Детето да се даде за осиновяване на интелигентни и отговорни родители. Да не се дава на роднини, защото те ще са същите ***, а и рано или късно биологичната майка и баща ще имат пак срещи с детето.
89
21
 
3
 
! Отговори
проклятие от Бога! преди 3 години
Ако в училище не те биеха, тогава подтикваха и насърчаваха родителите с много двойкиВ началото на годината пишеха само двойки за да се мъчеш да ги поправиш за срока.Майки разплакваха и бащите ни биеха. Всеки дом се чувяха викове и плач,шамари...
88
1
 
2
 
! Отговори
Ха сега! преди 3 години
До LanВърни го онова време! Те ще те бият.....
87
8
 
9
 
! Отговори
детски труд преди 3 години
Масово се ходеше по бригади и ангария на неприветлива и лошо платена работа!
86
15
 
3
 
! Отговори
сутрин рано преди 3 години
Учителя стоеше пред вратата и питаше всеки ученик какво е ял, закусвал ли е.......Задължаваха ни да носим храна от домовете си на тези, дето не са закусвали.Появиха се такива, дето идваха да ти изядат закуската и си отиваха. Пред домовете ни чакаха да ги храним а ние залитахме от глад! Това бе социализма!Всеки ден ни обискираха учителите и каквото намираха излишно оставаше за училището!
85
1
 
2
 
! Отговори
малко е било преди 3 години
До LanКато те нарочат все тебе бият! Разделяй и владей! Колкото повече те бият-още повече!И ти се подиграват - където и да ида лельо-все мебият!Тежко на този, на комуто се падне! И такива ги имаше тежко им горко!
84
10
 
4
 
! Отговори
през ваканциите преди 3 години
Поставяха ни огромно количество задачи и преписване на учебници.В пионерските лагери първата работа на учителите беше да ни обискират багажите.Крадяха ни парите и обвиняваха беззащитни деца!