Прокуратурата погна обекти по Черноморието, има нарушения и на "Росенец"

Достъпът до плажа на "Росенец" бил ограничен незаконно
Обновена: 22 юли 2020 15:42 | 22 юли 2020 15:42, Камелия Цветанова
95
Прокуратурата погна обекти по Черноморието, има нарушения и на "Росенец"
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата установи много нарушения при изграждането и експлоатацията на обекти по Черноморието, както и незаконно ограничаване на достъпа до плажна ивица, съобщиха от държавното обвинение.

На 20 и 21 юли 2020 г. под ръководството на заместника на главния прокурор при Върховна административна прокуратура (ВАП) и в присъствието на наблюдаващ прокурор от ВАП, органите на ДНСК, РДНСК-Бургас, Областна и Морска администрация Бургас извършиха проверки по установяване законността на строителството и експлоатирането на обекти по Черноморието. Проверките на компетентните органи констатираха редица нарушения, в т.ч. незаконосъобразно ограничаване на достъп до плажната ивица.

Проверка на обект „Алепу вилидж“ в местността „Алепу“ – Созопол констатира изграждането на укрепително съоръжение – странична подпорна стена, в отклонение от строителните книжа. Извършената промяна е по време на строителството и не отговаря на одобрения инвестиционен проект. ВАП ангажира незабавно компетентните действия на ДНСК във връзка с незаконното строителство по реда на ЗУТ.

Проверка в местността „Аркутино“ установи, че към настоящия момент не се извършват строителни дейности в близост до крайбрежната ивица. Констатирано е, че липсва строителна ограда и обезопасяване на бетонова конструкция, чието изграждане е преустановено през 1992 г. Следва кметът на община Созопол да предприеме действия по реда на чл.195 от ЗУТ за обезопасяването на обекта.

В местността „Буджака“ се установи наличието на оградени с масивни огради терени и масивни постройки, ограничаващи достъпа до крайбрежните скали. Достъпът до морето е възможен единствено по тясна пътека, която може да бъде опасна за преминаващите през нея граждани. За обектите в местността „Буджака“ са образувани отделни прокурорски преписки.

В парк „Росенец“ се установи, че не е осигурен свободен достъп до крайбрежната ивица заради поставена временна строителна ограда. В МРРБ липсва одобрен инвестиционен проект за изграждане на пристанищен обект, няма одобрен инвестиционен проект за изграждането и на двуетажна постройка, разположена в непосредствена близост до крайбрежната ивица.

При проверка на Комплекс „Венид Еко вилидж“ в Свети Влас се констатира, че към момента не се извършват дейности по строителството на жилищни сгради и хотел - 36 бр. къщи в съответствие с общата строителна забрана за периода до 1 октомври по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. С оглед на това, че е липсвала изрична заповед, кметът на община Несебър е издал такава на 21 юли 2020 г., с която всички строителни дейности са прекратени до произнасянето на Административен съд – Бургас относно разрешенията за строеж в гористата местност. На органите на РДНСК – Бургас е възложено предприемането на мерки за указанията на началника на ДНСК и за спазване на ЗУТ.

Проверките под ръководството на ВАП за незаконосъобразно строителство по Черноморието продължават.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
6
 
! Отговори
пепе преди 3 години
Чак сега ли се сетихте да проверявате бе? - Да това е единия въпрос.Другия е - защо чак сега Христо Иванов се сети да ходи на гости на Доган....
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Работата В такъв случай, съдиите са много по-виновни от прокурора. И друг прокурор да дойде, нищо няма да се промени.
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доган ще си каже е и какво като има нарушения, аз съм закона тук, аз разпределям и назначавам.
38
2
 
14
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
СТЕНАТА НА АЛЕПУ СЕ Е ОТКЛОНИЛА ОТ ВЯТЪРА. ЗАКЛЮЧЕНИЕ НА ПРОКУРАТУРАТА
37
2
 
10
 
! Отговори
Работата преди 3 години
на прокуратурата е да проверява и обвинява, работата на съда е да оправдава. Повечето обвинени са оправдани, особено като става дума за милиони. Това се казва "върховенство на закона". Затова България е на челно място по "усещане за корупция", но корупция няма - факт. Ако проверките се правят по-малко по медиите и повече по фактите може би щеше да е по- смислено. Просто накрая се изкарва решението на съда. Това е важното. Иначе е просто тормоз.
36
2
 
12
 
! Отговори
след дъжд качулка преди 3 години
Тоя сарай и това пристанище сигурно поникнаха като гъби след дъжд - за една нощ.Чак сега ли се сетихте да проверявате бе?Сигурно сте яли и пили там, ама сега на мъже се пра*ите.Ако не беше отишъл Христо Иванов и след това останалите - друг път щяхте да проверявате.Блато е там, многогодишно и вонящо блато.Де да видим какво ще излезе от проверката.
35
1
 
17
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Прах в очите на заспалия народ.Ще има резултат-колкото имаше онази година,когато оглеждаха отгоре с хеликоптера.Тогава събориха бараките на обикновените хора,а на олигарсите именията ,,не ги видяха,,
34
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
стената в алепу много непослушна бе, отклонила се.............
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, нали прокуратурата само обвинява и се опитва да събира доказателства. Съдът е този който осъжда. Това означава, че всичко зависи от съдебната система, прокурорът може да си обвинява, но всичко зависи от съдът.
32
1
 
11
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
Прокуратурата погна обекти по Черноморието. АЛО ПРОККУРАТУРАТА ДА ВНИМАВА ДА НЕ ЗАСЕГНЕ НЯКОЙ ЧОВЕК НА НАШ ЧОВЕК
31
1
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Аз утре няма да успея да се изнеса от София щото нещо много ангажименти,обаче Петъка задължително съм на протест на плажа на Смокиня:):):):)
30
1
 
13
 
! Отговори
От Плевен преди 3 години
Едва сега ли разбрахте, че има нарушения!? Досега де дремяхте? Дано да има резултат от тези проверки, а да не си останат само проверки...
29
2
 
6
 
! Отговори
Ненормален преди 3 години
Браво Гешев"Самоедно съжалявам-няма как да издигнем на президентските избори кандидатуратана Гешев,няма да е успял да се справи с олигархическата мафия на БСП,времето е малко.Но този достоен човек,отдал се на каузата си,заслужавамного."..............И усмирителна риза няма да ти помогне.Цялото гербаво милиционерско воинство, заслужават доживотна почивка при бай Ставри в ЦСЗ!
28
5
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Абе не разбрахте ли,че сужебно правителство няма да има бе?:):):)Па ако ще и Еленко Божков още няколко пъти да спира тока в метрото:):):):)
27
1
 
12
 
! Отговори
123 преди 3 години
Чак сега...??? СМЯХ!!! Те са там от доста време, чвно са били невидими, а сега ... Прокоратурата прогледна... Разгеле.
26
2
 
18
 
! Отговори
Дечо преди 3 години
Не лъжете бе, само мотате, както винаги, за да се укротят хората и после ще си я карате постарому! Оставка, съд, затвор, крадливци!
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ми прилича повече на имитиране на дейност с цел командировка на море.Оставка
24
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев президент
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ще отидат на протеста хората пак!
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко се опитва да не е престъпник, обаче не става Оставка на мафията мутри с Каскета и Бойко и ДОГАН и Пеевски