Обвинение за хулиганство за бияча на конференцията на ГЕРБ

Мъжът не е осъждан, няма предходни криминални прояви
86
Обвинение за хулиганство за бияча на конференцията на ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Наблюдаващ прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 20-годишен мъж, за това, че е изтръгнал и впоследствие захвърлил зад огражденията мобилно устройство на журналист, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

Описаното представлява извършено престъпление по чл. 325, ал. 2 от Наказателния кодекс - хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост.

Противоправните деяния са извършени по време на Национална конференция на политическа партия, проведена на територията на "София Тех Парк" на 5 август 2020 г.

Мъжът не е осъждан, няма предходни криминални прояви. Същият признава извършеното престъпление, като съдейства изцяло на органите на полицията и прокуратурата. В обясненията си е посочил, че лица, съпричастни към организирането на протестите, са му обещали заплащане, ако предизвика и извърши провокативни действия към участници в събитието на територията на "София Тех Парк".

Предвид високата обществена опасност на деянието прокурор от СРП е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа. Действията по изясняване на случая продължават.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сутринта ПР на ГЕРБ Никола Николов, се правеше на ощипана мома в студиото А на снимките се вижда, че той им кара жертвите да ги бият !
6
13
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Герберюгенд и мутри, преоблечени в полицейски униформи. "Нормалните" хора харесват това, за разлика от палатките.
5
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то ясно се видя с кой комуникира . това е най изгодната версия за гербавите , те са си му платили колкото трябва и са го инструктирали какво да говори
4
4
 
9
 
! Отговори
,,, преди 3 години
За 50 кинта присъда. Умни са момчетата.
3
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе, платили му други, а слушаше указания от координаторите на ГЕРБ, близък е с охраната на мероприятието, ама някой друг му платил... не можаха ли герберите да измислят още по-***.а лъжа?
2
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
как така хулиганство, на кадрите същият този биеше момчето, което повтори думите на Борисов
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея 50 лв ще мус е вържат златни