Баневи се жалват от нарушени права в Старсубрг, Европейският съд решава

Делото е стартирало на 21 юли, било с гриф "приоритетно"
104
Баневи се жалват от нарушени права в Старсубрг, Европейският съд решава
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Европейският съд по правата на човека в Страсбург е допуснал до разглеждане жалбата на Евгения и Николай Баневи за нарушени  права във връзка с делото срещу тях за длъжностни и данъчни престъпления.

Делото в Страсбург е стартирало на 21 юли, обясни Евгения Банева, цитирана от БНР.

Още по темата

То е с гриф "приоритетно", заради - по думите ѝ -  "грубите нарушения" във всички фази на казуса у нас.
България има срок до края на септември да отговори на 9 въпроса, свързани с близо 22- месечното задържане на Николай Банев, мудното развитие на досъдебното и съдебното производство и огласяване на данни от личния живот на семейството - чрез обилните снимки и видеоматериали, които МВР разпространи от дома им, включително и на децата им, обясни Банева.

"Нарушения  на процедурите при издаване на европеската заповед за арести, безобразията при нашето задържане, изказване на бившия главен и настоящият главен и наблюдаващите прокурори от нарушения на презумпцията за невиновност", коментира тя.

Адвокатът на семейството Христо Ботев допълни: "Предполагам, че всички помните изказванията за милиарда, за олигарсите, за престъпниците, които са окрали държавата и са доели до това положение пенсионерите".

"Прието е за разглеждане и е даден срок на страните, евентуално, да постигнат споразумение, което категорично няма как да се случи нито от наша страна, а предполагам нито и от страна на прокуратурата, с едни много сериозно описани нарушения от страна на прокуратурата и на съда като започнем с първоначалните арести, като дори са включени изказвания на настоящия главен прокурор, които нарушават презумпцията за невиновност по отношение на този случай на прокурорите по делото", каза адвокат Ботев в Специализирания наказателен съд, където се гледа делото срещу Евгения и Николай Баневи.

За разлика от съпруга си Николай, Евгения Банева е на свобода от една година по здравословни причини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне!
52
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ги оправдаят в Страсбург значи корупцията и престъпността в държавата се насърчават от ЕС
51
0
 
3
 
! Отговори
Страсбург преди 3 години
Измислили сме си права и правила и съд който да се хрантути от правата, които няма начин да не ви нарушат при какъвто и да е арест, дори и порно звезди да ви пратят да ви аресутавт пак може да кажете, че ареста е сексистки. И ние от ЕС съдиеите сме хора и трябва да преживяваме някак Справедливостта Санчо е като салама.
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До модела КойТебе пък какво ДС те гони,като групировките изобщо не са създадени от българи,а от чужденци,а един човек от една дясна партия е посредника за създаването на групировките!Само се чудите с кой да си измиете калта от ръцете и вече намерихте удобна мишена - ДС, които отдавна са пенсионери или измрели.А ДС е създадена по царско време,а не през соца.То ако работеше ДС,сега всички престъпници и крадци да сте вече по затворите!
49
2
 
5
 
! Отговори
Нинова преди 3 години
Тези са от нашите социалистически разбойници-шумкари!Обираха мандрите на мръсните капиталисти които партията назначи!Наиграхме се другари на мутри-милиционери и полицаи милиционери дето ги гонят,ИЗУЧИХМЕ ДЕЦАТА ПО ЧУЖБИНА!Земем ли власта и всички с ватенки,ще сме равни в мизерията!СЛАВА НА БСП-ДС!
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев и Пеевски рискуваха живота си и си сложиха главите в торбата ,за да защитят държавата,населението от олигарсите убийци и грабители и ги осъдят за престъпленията им,но крадливите олигарси им спретнаха пуч,а и Цецо го няма ,за да ги подкрепи и ги защити в борбата им срещу кръвопийците!Не че герберите са идеални,не са и имат много трески за дялане,но със свалянето на ГЕРБ,олигарсите с един куршум ще ударят два заека - хем няма да ги осъдят,хем пак ще са във властта и грабят,убиват,дерибейств
47
4
 
16
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 3 години
ТИЯ ЗА КВО ШЕ СЪДЯТ БЪЛГАРИЯ ,БЕ....ХА,ХА,ХААААДАЛИ , ЗА ТОВА , ЧЕ НЕ ИМ СЕ ПОЗВОЛЯВА ДА КРАДАТ И СЪСИПВАТ ДЪРЖАВМАТА ,...А..??!А , СЛЕД ДЕЛОТО , ДАЛИ ШЕ ДОЙДАТ И ТЕ НА ПРОТЕСТА...??!
46
6
 
5
 
! Отговори
Факт преди 3 години
България ще изплати милиони обезщетения заради нескопосаните арести,а на Божков и стотици милиони.Щото всички тия са виновни наистина,ама действията срещу тях не са според закона.
45
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев и Пеевски рискуваха живота си и си сложиха главите в торбата ,за да защитят държавата,населението от олигарсите убийци и грабители и ги осъдят за престъпленията им,но им спретнаха пуч,а и Цецо го няма ,за да ги подкрепи и ги защити в борбата им срещу кръвопийците!
44
4
 
1
 
! Отговори
Тошето преди 3 години
До АнонименАма аз живея в Ю ЕС ЕЙ веее, ти ще им плащаш ве балък!
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хахаха 52От утре са в палатковия лагер, само да ги пуснат! Корупцията направо ги съсипа като човеци камо ли бизнесмени. Чакаме да се появи и Живко Суджука и Ценко Чоков за да е пълно карето!
42
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия нямат право да са толкова противни.
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
https://dnes.bg/evroizbori-19/2019/05/22/obrat-partiiata-izdignala-baneva-se-otkaza-ot-neia.411103идерът на Българско национално обединение Георги Георгиев, обяснява, че не е виждал бизнесдамата нито веднъж по време на цялата кампания и че целта на издигането й е да бъде извън ареста, за да подписва документи и да оперира с банкови сметки."Семейство Баневи май наистина се оказаха комбинатори и измамници. От "Българско национално обединение" издигнахме кандидатура на Евгения Банева, като си мислехме, че наистина е неоправдана, набедена и показва натиска на държавните инс
40
6
 
2
 
! Отговори
гост преди 3 години
Баси шамара за независимата ни и над-партийна прокуратура, покрай нея и на съда.
39
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хораааа,Гешев наистина се оказа пич и подпука олигарсите крадци и убийци,които пречат на развитието на България,затова спретнаха протест срещу ГЕРБ,задавате ли си въпроса защо,въпреки,че имаше недоволни от ГЕРБ,нямаше протест срещу тях преди да потърсят съдебна отговорност от вредните за страната олигарси,заради които България е крайно зле?Тая се е опитвала да влиза в различни партии в управлението,с една цел - за да се отърве от съдебна отговорност за извършени престъпления
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ги пуснат като Ветко и Маринела! Запомнете, БКП на БКП око не вади! Вервайте че има различни партии от БКП - дръжки и глогинки!!!!!
37
1
 
4
 
! Отговори
предложение преди 3 години
до 41 : пробвай с пчеличката мая , нали е независима , може и за фигуранта , нали е надпартиен и предимно обединител , или пък за някой от протестите , те са умни, красиви и невинни ! :)
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТошетоМъка ми е за тебе!Четвъртит ли ти го наместиха, вместо осмоъгълен профил, както са ти обещали?
35
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да гласувам за БКП-тата! Вервайте ми!И за Боко няма!И за ДПС -много са се омазали.И за учиндолския шмекер няма. И той не може да си закопчае цепката, та ще управлява..Ама за кой? За кукловодите в сянка ли?Или за калинките, коиъто могат само да правят дудуци (че роботчетата премахват думата cвиpkи).Та за кой? За лaйнянoтo трио от протеста ли? Единия адвокат на ерепа, другия - шампион на фалшивите новини, третия...Голяма пoмия!Та за кой? Подсказвайте да преписвам!
34
7
 
5
 
! Отговори
real преди 3 години
на всички българи им се отнемат правата от гологлавите мутри с държавна власт