ВАП: Строеж без документи в ловно стопанство "Искър" в Пасарел

Строи се хотелски комплекс върху държавна гора
17 авг 2020 12:17, Анисия Иванова
17
ВАП: Строеж без документи в ловно стопанство "Искър" в Пасарел
Снимка: Прокуратура

Строеж без документи е открит по време на проверка, възложена от Върховна административна прокуратура (ВАП) в района на ловно стопанство "Искър" в Пасарел, съобщиха от държавното обвинение.

По време на възложена от ВАП Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) и Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) са открили строеж на два етажа, за който не са представени документи.

Във ВАП е образувана преписка по повод публикация в медиите от 4 август.

В статията са изложени обстоятелства за това, че дружество работи по съвместен договор с ловно стопанство "Искър" на територията, под обхвата на Югозападно държавно предприятие (ЮЗДП ДП) към Министерството на земеделието, храните и горите, като в тази връзка се извършва строителство на хотелски комплекс върху държавна гора.

По време на проверката на място, извършена от МЗХГ, е било установено, че има наличие на "груб строеж", с изпълнен покрив, стоманобетонова монолитна конструкция на два етажа в най-високата си част.

В хода на проверката от дружеството не са предоставени документи, относими към констатирания строеж, допълват от Прокуратурата.

Във ВАП е постъпил и доклад от проверка, извършена от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), който също сочи на липса на документи за строежа, както и на данни за одобрени инвестиционни проекти и издадено разрешение за строеж в поземлен имот в Пасарел, район "Панчарево".

ДНСК е сезирала кмета на район „Панчарево“ да извърши подробна проверка по ЗУТ и съобразно резултатите да се предприемат съответните действия по реда на ЗУТ.

От страна на ВАП ще се изиска цялата информация за резултатите от дейността на контролните органи.
 


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кметът на район Панчарево с широко затворени очи за сроежа Станишев който му е под носа на брега на езерото точно срещу администрацията му.Та ще извърши проверка което е чаааааак ...в Пасарел.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ВНИМАНИЕ ВНИМАНИЕ!!!!!!
Я да видят колко строежа има около язовир Искър и в момента се строй на макс ,ало пририватурата ще се самозера ли.
14
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Възмутен
Да, ама зад протестиращите са тези дето са ги сътворили тези дивоотии. 2013-та усвоиха парите за ремонт на осветлението на тунел Топли дол на магистрала Хемус. Една крушка не е сменена!!! Върна се отново ББ и започна да преправя грешно проектирания тунел. Сам си подаде 2-ра оставка заради съмнения относно представителността. При служебното на Радев падна платеното, но неремонтираното при Орешарски осветление и уби жена. радев: Бойко виновен??!! Доста гнусно от обединителя на нацията.
13
0
 
4
 
! Отговори
Д-р Исня преди 1 месец
След това и Фандъчката да направи проверка, барем го узаконят до тогиз.
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само дето договорът е сключен набързо 2013-та при Орешарски!!! Маноловааа, кой предложи "кой"? Като кажете "а", кажете и "б". "Росенец"при Костов!!! ТЕЦ Варна и задължението за студен резерв при Костов. След 2008-ма има ли "заменки" по морето? Кога бяха сключени договорите с фотоволтиците и поет ангажимента за по-скъпа ел.енергия. Ами преди 2008-ма. Алепу кога е станал частен и в урбанизиран район? Та какво стана с "крадливи гербесари". При тях май най-малко се краде и най-много се строи?
11
1
 
3
 
! Отговори
Георги преди 1 месец
До На пазар
Ако това се случи държавата ще им стане пожизнено за лично ползване !
10
1
 
6
 
! Отговори
На пазар преди 1 месец
До Георги Сега тези ще ни правят конституция
9
2
 
6
 
! Отговори
ЛЕСОВЪД преди 1 месец
ТОВА Е БРЕГОУКРЕПИТЕЛНО МЕРОПРИЯТИЕ ЗА ДА НЕ ПАДНАТ ДЪРВЕТАТА...
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 7:
Не, само констатирали ... сега едни пари ще се намесят и всичко ще е наред.
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо не разбрах !!! Някой в края на краищата ще свърши ли някаква работа ?
6
0
 
26
 
! Отговори
Георги преди 1 месец
Единственото обяснение е,че имане неработеща администрация затънала в корупция !Колко нарушения се появяват след публикации в пресата вместо да е обратното-преста да информира за предприети действия при нарушения !
5
0
 
25
 
! Отговори
Възмутен преди 1 месец
Е, нали са направили проверка и се установило, че строежът е незаконен? За какво, тогава, ще прави проверка и кметът на Панчерево? А виновници пак не са открити, нали? Наказани пак няма да има! Затова хората са на улицата и протестират!!!
4
0
 
19
 
! Отговори
АМАН преди 1 месец
СТИГА С ТИЯ ХОТЕЛИ БЕ !

ТЕ СТАНАХА НАД 500 000 ВЕЧЕ !!

Е БАСИ КОЛКО МНОГО ПАРИ СА ОТКРАДНАТИ В ТАЯ ДЪРЖАВА !!!
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цялата страна е залята от незаконни строежи и какво правим? ... нищо!
Да ви кажа ли как Русия се справя с този проблем ... оъкриха 11 незаконни вагона използвани за складове. Нарязаха ги на парчета, всичките 11. Проблема е решен.
Тук се спи зимен сън, беее беее офцете блеят и нищо не се променя
2
0
 
20
 
! Отговори
Андронов преди 1 месец
"Строители" на съвременна България.
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гешев - новият Митьо Ганев и закрилник от беззаконието