Откриха 210 това опасен отпадък близо до Червен бряг

Проверяват и площадки в индустриалната зона на Плевен
33
Откриха 210 това опасен отпадък близо до Червен бряг
Снимка: Специализираната прокуратура

210 тона опасен отпадък са били загробени в силажни ями в землището на село Рупци, Община Червен Бряг. Отпадъкът не подлежи на последващо рециклиране, съобщиха от специализираната прокуратура.

Отпадъците са били предадени за съхранение от дружество от групата „Монбат“ на друго търговско дружество, което не притежава нужните инсталации за оползотворяване на опасните отпадъци и те са били заровени в землището на с. Рупци.

Още по темата

Предприетите действия по разследването са в рамките на образуваното досъдебно производство от Специализираната прокуратура за организирана престъпна група, създадена с користна цел, с участието на длъжностни лица, по което привлечени като обвиняеми са Атанас Бобоков, Пламен Бобоков и Красимир Живков, бивш зам. министър на околната среда и водите, и други длъжностни лица от различни търговски дружества.
 
През юли 2020 г. в рамките на същото досъдебно производство стотици тонове опасен отпадък бе открит и изровен и в местността „Лъката“ край Червен бряг, посочват още от прокуратурата.  

Предстои да се извърши допълнителен оглед на площадки и помещения, разположени и в индустриалната зона в Плевен, в които също са открити огромни количества опасни отпадъци, предмет на разследване по същото дело.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но доста голямо количество пестициди, включително такива от много години, съдържащи As, S, според медиите и Hg, с изтекъл срок на годност е оставено в складове и вместо да се даде за употреба от кооперациите, просъществували 4-6 г., не са консумирани и сега МЗХГ се чуди какво да ги прави. Немалко от тези препарати са производство на западноевропейски и американски компании.За този голям гаф е виновно МЗ, конкретно управлението РЗ , а сега ВКП се чуди кого да накаже. Накажете експертите по РЗ.
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да се разбере как за посочените 210 т. опасни отпадъци от производството на акумулатори са обвинени фирмата, произвеждаща Монбат-акумулаторите, и тази, която е регистирана от МС като имаща капацитет за утилизация на Pb от електродите и въз основа на това Монбат й предава тези отпадъци и си заплаща за услугата.Как е извършена тази регистрация и от представители от кои министерства? Би трябвало да са специалисти от пловдивския КЦМ,ОЦК-Кърджали и от МОСВ.Толкова години се знаеше за тях
29
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
- Е как пък веднъж не открият 210 тона 24 каратови диаманти, ами все *** откриват?
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
После много им била гаранцията.Но иначе те честни, не са злоупотребявали с опасни отпадъци, само тези 210 тона...
27
6
 
5
 
! Отговори
Крава Безсилажна преди 3 години
Силажната яма е водонепропускливо бетонно съоръжение за ферментация и консервиране на силаж(царевичен и др.). Разполагането на полиетиленови, нерециклируеми отпадъци(сепаратор) не води до каквото и да е замърсяване. Когато този *** се изхвърля в морето, каквато е практиката на най-развитите страни, тогава е страшно.ВСИЧКИ (крави и овце) изхвърляме полиетиленовите си торбички и бутилки!Всички сме ОПГ!Чакаме анализ, че това са екстременти от МС,НС и ШИШИ!
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези арестуваните до живот ,ще ни тровят те децата на Бг .Там сега да изгният като заровения Боклуккккк.
25
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сменяйте заглавието *** ТОВА СЪС ТОНА неграмотници от ГЕРБДНЕС.БГ
24
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
олигарси, олигарси, народни синове е на ДС
23
1
 
5
 
! Отговори
мхм преди 3 години
Накрая България ще стане *** на Европа, а тия с милионите си ще си живеят на някой остров. кеф им е. срам за общината и останалите
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бобокови са много алчни. Безумие е , за да натрупат пари в личната сметка да внесат *** и то с ясното съзнание, че не искат да го рециклират, а и не могат.Да го заровят и да отровят най-плодородната земя на България - чернозема.
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отпадъците са били предадени за съхранение от дружество от групата Монбат на друго търговско дружество, което не притежава нужните инсталации за оползотворяване на опасните отпадъци и те са били заровени------- След като отпадъците са предадени "за съхранение", защо трябва да има инсталации "за оползотворяване"? Взели са отпадъците и са ги депонирали в бетонен басейн да се съхраняват там. Думата "загробване" изобщо е неотносима към това деяние.
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпрос: Възможно ли е корумпираната администрация на Боко да издаде лиценз на фирма фантом, след това тази фирма да спечели търг за бо клука, да го депонира в село Рупци и след това Гешев да обвини Монбат и да им смъкне по 1 милион гаранции?
19
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето защо преЦедентът подскочи до небесата като влезе прокуратурата в президентството и тръгна преврати да прави и да размахва юмруче!
18
4
 
1
 
! Отговори
Усраки Доглезенков преди 3 години
Щом има толко от тоВа, нема ли да се намери за нас простолюдието и от оноВа, къде го жулите по курници и нужници, и после с изцъклени очички излизате да ми дават по тАлавизията?!
17
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпроси: 1. Как доказахте от кого е заровен отпадъкът? 2. Кой издаде лиценз на фирмата, без да притежава инсталации за обработка на съответните отпадъци? 3. Откъде Монбат могат да знаят, че фирмата е с фалшив лиценз? 4. От какъв вид са отпадъците и доколко са опасни? 5. Доколко е възможно отпадъци да попаднат с почвата, като се знае, че силажната яма е фактически бетонен контейнер?
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отпадъците са били предадени за съхранение от дружество от групата Монбат на друго търговско дружество, което не притежава нужните инсталации за оползотворяване на опасните отпадъци и те са били заровени в землището на с. Рупци.------Продължават престъпленията на Иван Гешев - огласяване на изопачена и невярна информация, очерняща другата страна в процеса.
15
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бобокови са отпадъци
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11Не бе, не може да навреди на здравето на населението. Много е полезен даже.
13
19
 
9
 
! Отговори
Жепееца преди 3 години
7 години. Градът в който работя е в Южна България, а не до червен бряг. Казх ти *** на някоя гара и вдигни брезента ако ти стиска. После с този брезент покриват житото. Смет е влизал и ще влиза като през разграден двор защото държава няма. Тези папки не се правят с честен труд. Ти синтроли колкото си искаш и после *** си купи хляб от това жито за което ти казвам.
12
9
 
21
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ЧЕРВЕН БРЯГ СА КОМУНИСТИ. ТИЯ ОТРОВИХА БЪЛГАРИЯ