Обвинение за шофьора с газов пистолет в Добрич?

Прокуратурата обмисля за умишлено причиняване на катастрофа
32
Обвинение за шофьора с газов пистолет в Добрич?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Разследваният за хулиганство шофьор, който стреля с картечен газов пистолет по пътя Добрич-Варна, може да получи обвинения и по други състави от Наказателния кодекс, съобщи на пресконференция днес заместник районният прокурор на Добрич Павел Любенов, цитиран от БТА.

По думите му, след експертно заключение за щетите, нанесени при инцидента на лекия автомобил "Пежо", на 36-годишния И.Ю.А. може да бъде повдигнато обвинение за умишлено причиняване на пътно-транспортно произшествие.

Инцидентът стана около 11 часа на 21 август, когато след отнемане на предимство на изхода на Добрич, И.Ю.А с управляваното от него "Ауди" започва да преследва лекия автомобил "Пежо". Мъжът произвежда изстрели, изтласква другата кола от пътя и принуждава водача й да спре. Нанася му удар с юмрук в лицето.

От мястото на произшествието са иззети гилзи, а боеприпаси и пълнителят на оръжието са иззети при претърсване на "Ауди"-то. Самото оръжие, за което предстои да бъде направено експертно заключение, е предадено от непълнолетния син на извършителя, информира прокурор Любенов. Той добави, че предстои и пострадалият, който е настанен в болница, да бъде освидетелстван какви увреждания е получил.

Районният съд в Добрич вече е постановил постоянна мярка "задържане под стража" на И.Ю.А., който е извършил деянието в изпитателния срок на условно осъждане за закана за убийство и увреждане на чуждо имущество.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
Де що параграфи има,да му ги хакнат...
27
0
 
0
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Ще го пишат за дребно хулиганство, и ще го пуснат пак да тероризира хората, докато утрепе някой наистина, или не го утрепят него - това е нашето ''право''-съдие !
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неграмотници, поне прочетете какъв е закона, преди да плюете. За да осъди съдът някого за престъпление от общ характер, първо трябва да приключи досъдебното производство в мвр където под ръководство на прокуратурата се събират доказателства. После прокурор внася делото в съда и ако докаже обвинението съдът го осъжда. Не може съдът да съди някой по картинка, без да прокурор да внесе обвинителен акт.
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки българин има право да придобие къс нарезно оръжие (пистолет) за самоотбрана. Администрацията създава доста пречки, но при обжалване пред съда най-често гражданинът печели. Шалтерите, плъховете, електоралните единици и всякакви други престъпници ще стават все повече, така че е редно обикновеният работещ човек да вземе мерки за защита на себе си и семейството си. Съдебната система е импотентна, затова подобни твари се разхождат необезспокоявани, нападат, бият и убиват на воля.
24
1
 
0
 
! Отговори
Ddd преди 3 години
А Гешев и Пеевски си потриват мазните шкембенца и казват - много си ни е добра системата.
23
1
 
1
 
! Отговори
Ddd преди 3 години
Съдебната ни система е толкова корумпирана че направо да не попада човек там.Когато Христо Иванов, като министър на правосъдието се опита да я реформира, всички масово го отсвириха, сега когато е на протестите срещу същата тази система, отново се опитват да го отсвирят. Е кога ще се оправим, точно никога.
22
1
 
3
 
! Отговори
Ddd преди 3 години
Нека си припомним как ще протече процеса:На първото дело, шалтера ще се "разболее", отлага се със 6 месецаНа второто дело, адвоката му ще се "разболее", още веднъж отлага се за 6 мес.На третото дело, шалтера си наема нов адвокат, който се нуждае от време да се запознае с материалите, още 6 месецаНа четвъртото дело, новия адвокат ще се "разболее" На петото дело, един от свидетелите ще се "разболее".И така 5-6 години до изтичане на давностния период.
21
1
 
4
 
! Отговори
Видев преди 3 години
1.Всички коли с регистратори и записите да важат в съда.2.В този случай има няколко нарушения за всяко отделна присъда и да се натрупват.3. да се уреди в новата конституция.
20
1
 
32
 
! Отговори
Край преди 3 години
Убийството на Милен Цветков беше снимано от поне три камериКакво още и колко време шу трябва на българския съд да издаде присъда
19
0
 
40
 
! Отговори
Константин преди 3 години
Гнусен. гнусен, ама никой не протестира срещу съда. Такива са хиляди. Той имал 10 присъди и всички условни. Нещо да се чува срещу решенията на съда. Само си пишем Какво стана с убиеца на Милен Цветков. Надрусан, пиян, още няма присъда и давността си тече, както и мама и тате правят постъпки да го осъдят условно. И случаят ще се затвори. Та така и с този шалтер.
18
4
 
18
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Преведено на български - търси начин да го измъкне с административно накзание (глоба) защото иначе ще трябва да влезе в затвора и за условните присъди.Явно баща му е я кмет, я съдия или прокурор... с други думи виден ГЕРБер.Някой да е изненадан?
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя директно в панделата- ако го пуснат пак- със сигурност ще утрепе някой .Да го приберат на топло- там ще му гръмнат шалтера !!!
16
3
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Прокуратурата обмисля?!Дали за всички обикновени,нормални българи е обмисляла така,както за мутр.ите на червените другари?Аз не вярвам.
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гнусен неандерталец
14
0
 
45
 
! Отговори
Saki преди 3 години
Енимехмедов за насочване на газов пистолет срещу почетния,без да гърми,получи три години и половина ефективна и си я излежа. Та въпроса е този шалтера колко ще получи ,след като е гърмял ?
13
0
 
29
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Ммммм, чудесно! Какви *** с по 5-6 условни присъди си играят на правораздаващи?!? Това не е просто абсурд, това е абсурдизъм!!!
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тоя си мечтае да стане един ден премиер на тая "държава".
11
8
 
41
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Върнаха се мутренските години от младостта на мутрата Тиква-Винету Будата!
10
1
 
59
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Осъждана измислена мутра за заплаха за убийство,на свобода вилнее с картечен пистолет!!!!!!И заплашва пак с убийство! Само в България може така! Този *** трябва да е минимум 10 години в КАРЦЕР!
9
0
 
28
 
! Отговори
Трифазния преди 3 години
Тоз Шалтера ако го подхвана ще ми се опикае в ръцетел