Гешев: Защо сме мафия? Защото внесохме дела, а не останаха само думи

Прокуратурата нямало да спре да работи и няма да допусне двойни стандарти
Обновена: 24 авг 2020 11:29 | 24 авг 2020 11:28, Камелия Цветанова
658
Гешев: Защо сме мафия? Защото внесохме дела, а не останаха само думи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Достигната е червена линия, прокуратурата не може и няма да спре да работи. Цената са атаки, а тази цена я плащат и нашите семейства". Това каза главният прокурор Иван Гешев на съвещанието на прокуратурата, което се провежда при изключителни мерки за сигурност в градината на резиденция "Бояна".

Още по темата
В съвещанието участват 700 прокурори и следователи от цялата страна.

"Защо сме мафия? Защото внесохме дела, а не думи, както е завета на Апостола на свободата Васил Левски. Защото решихме проблема с телефонните измами. Защото намалихме с над 20% грабежите. Защото спряхме процеса България да се превърне в бунище. Защото арестувахме наркопласьори, които тровят децата ни", отсече Гешев по повод на атаките срещу държавното обвинение.

Той се зарече, че няма да допусне да има двойни стандарти, както беше десетилетия наред.

„За пръв път от 1989 г. повдигнахме обвинения на действащ министър и заместник -министър. Извън България се укриват едни от най-богатите хора на България, които мислеха, че са над закона. Затова сме лоши за лошите. Което значи, че сме добри за тези, които ни плащат заплатите”, каза главният прокурор.

На съвещанието  държавните обвинители обсъждат независимостта си. То е свикано след декларацията на тяхната колегия във Висшия съдебен съвет, в която се посочва,че  върху магистратите е оказван политически натиск и се правят опити за посегателство върху независимостта и доброто им име. Твърди се също, че се нарушават върховенството на закона и принципът за разделение на властите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


658
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
544
0
 
0
 
! Отговори
ОБИЧАМЕ ТЕ ГЕШЕВ преди 1 година
ТИ СИ НА ПЪТ ДА ЗАДМИНЕШ АДАША СИ ОТ КОЙТО КОМУНИСТИТЕ ИМ ТРЕПЕРЕХА ГАЩИТЕ!!!ТАКА СЕ ПРАВИ ДЪРЖАВА!!!С ТЕБ СМЕ ГЕШЕВ!!!!
543
0
 
0
 
! Отговори
джо преди 3 години
Добре де виждаме, че много работи човека. Но аз искам тези ,които го бранят толкова този индивид да напишат една статия от която да е видно. Колко дела и срещу кого е завел през цялата си кариера и колко престъпници е тикнал в затвора? Щото дела много се водят, но "големите риби"все някак се измъкват. Защо очевидни нарушения по морето не се разследват, а за някои глупави ситуации се правят Чекистки разработки и вой до луната.
542
0
 
1
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
Замълчи бе блюдолизец...
541
0
 
1
 
! Отговори
не сте мафия преди 3 години
Даже много добре сте си разпределили работата на половина-- сега гоните само едните докато се справите със тях ,после сигурно ще почнете другите със записите и със шкафовете и местните им феодали и усвойтелите на фондовете да опаткате !
540
1
 
2
 
! Отговори
Финансист преди 3 години
Не знам защо г-н Гешев задава въпроса. Гледах няколко пъто изявлението му по телевизиите, в което тоя много ясно казва, че са мафия. Щом са мафия, да си отиват и той, и прокурорите, и тези които избраха Методиев Борисов за министър председател. Като сте мафия си говорете сами, а не питайте хората защо протестират.
539
2
 
3
 
! Отговори
ОБИЧАМЕ ТЕ ГЕШЕВ преди 3 години
ТИ СИ НА ПЪТ ДА ЗАДМИНЕШ АДАША СИ ОТ КОЙТО КОМУНИСТИТЕ ИМ ТРЕПЕРЕХА ГАЩИТЕ!!!ТАКА СЕ ПРАВИ ДЪРЖАВА!!!С ТЕБ СМЕ ГЕШЕВ!!!!
538
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страшно смешно събрание, където шприцкомандата мислят като шефа си и как няма да е така за 10 бона заплата и дупе ще дават, но забравят, че първо точно тия дето са на улицата (най-активната част от БГ) им плащат заплатите и второ следващия парламен ще бъде много различен от сегашния и шефа им ще е първия свален от власт главен прокурор.
537
2
 
2
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До Анонимен 575! БЪЛГАРИ, болшевишката хунта БКП-БСП се опитва да се върне на власт чрез деветосептемврийски преврат от 1944г. Всички знаем, че тя е забранена със закон за политико-криминалното си управление на 05.05.2000г. Партия с криминална биография, може ли днес да има претенции за власт и управление на държавата?! РАЗУМНИ БЪЛГАРИ, ще допуснете ли това да се случи, ще допусните ли истинската мафия да дойде на власт! Ще допусните ли: Нинова, Радев, Слави, Мая, отровното трио да ви управл
536
0
 
2
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До Истина 578! Истината е като луната, има светла и тъмна страна, зависи от коя страна ще я погледне човек! Г-н Гешев каза : "Внесохме светлина!". Аз лично, предпочитам луната от светлата и част! Много станахме знаещите в тази държава, всички раздаваме акъл безплатно, наляво и надясно, и както казва народа: "За това сме на този хал!". Не виждам, как, ти "Истина" можеш за една година да се пребориш със закоравялата червена мафия от 09.09.1944г.до сега!Дори за теб,"знаещия",ще ти бъде невъзможн
535
0
 
2
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До Анонимен 569! Умнико, ти когато пишеш, имаш ли връзка със сивото си вещество !Цитирам твоите думи: " ... не могат да имат данни за извършено престъпление, ... ако прокуратурата сбира данни за държавния глава, тя извършва престъпление, ... чудесен повод за отстраняване на гл. прокурор..." Умен, ти къде си учил право, на коя планета си се дипломирал! Първо фигуранта не е БОГ, второ прокуратурата има законно право да събира данни за него, когато има подозрение, че се извършва престъпление!
534
1
 
4
 
! Отговори
Истина преди 3 години
Защото внесохте определени дела, а не всички които трябва. Реално ни трябва план в който се проверяват всички със съмнителни доходи последните 20-30 години, а не само неудобните за вас.
533
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Гешефта как стана прокурор?Без да е зазършил право, направо от милиционерската школа и без конкуренция тиквата го натррапи за прокурор.Що не се заеме първо със своето назначение, да видим корупционния му корен - ти на мене, аз на тебе?После там имаше някакив флмчета за едни джуджета, дето за пари поемали отговорност да решават проблеми. Това вярно ли е? Тоя дали разследва тези записи?Пуснаха Черепа с дип. паспорт, сега го търсятТука има тука нема - любим девиз на мошенници като Гешефта
532
2
 
7
 
! Отговори
ДО АНОНИМЕН 570 преди 3 години
ПРОТЕСТЪРЧЕТА МНОГО ВИ ЗНАЕ АКЪЛА .Я СИ ЛЕЖЕТЕ В ПАЛАТКИТЕ И НАСТИВАЙТЕ БАВНО ! ОПА КАКВО КАЗАХ ПАРДОН БОК...ЦИ!!!!!!
531
1
 
9
 
! Отговори
Резил Радев преди 3 години
Ако това се случваше в държавата на ваксините и хранителните добавки (наша РОША), тая отдавна щеше да е в трудов лагер и да я събуждат с кофа вода в 6:00 сутринта! Бойко, много ги глезиш тия Ристо-Божковци меке*рета! :D
530
1
 
9
 
! Отговори
РистоОлигароСлугата преди 3 години
Снощи гледам по новините :D Протестираща, която била в палатка на пл. Орлов мост, когато няколко антипротестери започнали да рушат незаконните им палатки към 10:30 часа. Цитирам: "Бях в палатката и започнаха да ме теглят с нея! Не беше приятно да ме събудят по този начин!" :D:D:D Работливите хора ходят на работа в 09:00 часа, стават в 08:00 часа за да стоят в трафика заради нея и приятелите й, а тя си спинка на центъра на София за без пари и плаче, защо са я събудили толкова рано в 10:30 :D
529
2
 
7
 
! Отговори
50 преди 3 години
ХУБАВО ПРАВЯТ СЕГА И МВР И ПРОКУРАТУРАТА -ФИЛТРИРАТ И СНИМАТ ИЛИ КАЗАНО ПРОСТО -СЪБИРАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ВАНДАЛИТЕ НА ЧЕРЕПЕ ХВЪРЧИЛОТО БИБИКЯН И КОМПАНИЯ И ПОСЛЕ .....САМО ЛЕВСКИ!!!!!!ИДВА СЕПТЕМВРИ И ЩЕ БЪДЕ МАЙ!!!!!
528
2
 
2
 
! Отговори
50 преди 3 години
ХУБАВО ПРАВЯТ СЕГА И МВР И ПРОКУРАТУРАТА -ФИЛТРИРАТ И СНИМАТ ИЛИ КАЗАНО ПРОСТО -СЪБИРАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ВАНДАЛИТЕ НА ЧЕРЕПЕ ХВЪРЧИЛОТО БИБИКЯН И КОМПАНИЯ И ПОСЛЕ .....САМО ЛЕВСКИ!!!!!!
527
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В прокуратурата НЕ МОГАТ да имат данни за извършени престъпления на държавния глава, защото за периода в който е държавен глава, той има имунитет. Ако Прокуратурата събира данни за него, тя извършва престъпление - чудесен повод да се отстрани главния прокурор.
526
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо сте мафия? защо действате като Народен съд. Нарушавате презумпцията за невинност и я обръщате в презумпция за виновност. Прокуратурата не спазва очевадни процедури по законите и действа мутренски. Задържа хора без доказателства, изземва доказателства без заповед, без опис, отварял файлове на частни компании без разрзрешение. Поставя тъждество между заподозрян и престъпник. Защото прокуратурата обслужва властта. Кой министър на Герб обвинихте? Да, вие сте Мафия.
525
2
 
4
 
! Отговори
истината за протеста преди 3 години
Данни за извършени престъпления от държавния глава Румен Радев има в прокуратурата. Това стана ясно от извънреден брифинг преди повече от месец на главния прокурор Иван Гешев в Съдебната палата. От думите на Гешев, който бе заобиколен от ръководителите на всички прокуратури в страната, се разбра, че събраните факти са сериозни и при всеки друг български гражданин моментално биха довели до повдигане на обвинение. И НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН започнаха така наречените СПОНТАННИ ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТИ