По 20 г. затвор получиха трима за въоръжен грабеж в Пазарджик

Триото откраднало 66 000 лв., телефони и злато
27 авг 2020 17:30, Анисия Иванова
18
По 20 г. затвор получиха трима за въоръжен грабеж в Пазарджик
Снимка: БГНЕС

Пазарджишкият окръжен съд даде по 20 години затвор на трима извършители на въоръжен грабеж в офиса на строителния предприемач Спас Спасов в Пазарджик.

Триото - Васил Атанасов от Пловдив, Джамал Аликов от Пещера и аржентинецът с испанско гражданство Фернандо Кастро откраднали 66 хиляди лева, мобилните телефони и близо килограм злато от офиса. Грабежът бе извършен на 21 декември 2015 година.

По време на нападението в офиса е било и семейството на Спасов, припомня БНР.

Преди да влязат в офиса, тримата нападатели и обезвредили пазача. Те са били маскирани и въоръжени с пистолети и автомат "Калашников". В момента на нападението в офиса е била и 15-годишната му дъщеря.

При опит за съпротива братът на предприемача, който също се оказал там, бил прострелян в крака, а останалите били завързани с тиксо и свински опашки.

Според обвинението е имало реална опасност за живота на всеки един от тях.

Нападателите бяха разкрити и задържани в рамките на 10 дни. Към 20-годишната присъда на Васил Атанасов се прибавят още 3 години и 4 месеца от предишна условна присъда.

Решението на пазарджишкия окръжен съд подлежи на обжалване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за милиардите които откраднаха гробарите ,колко затвор ще получат
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хванали ги за 10 дни. Съдили ги 5 години. Ей тая е съд!
13
3
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Да допълня...преди някой да ми изграчи - ама имало е стрелба ! Да, имало е. Ама не и тримата са стреляли. а само един? А присъдата е 3 х 20 нали?Втото , човека който е прострелян е оцелял нали, да е жив и здрав ! А хоарата умрели по пътищата от пияни и надрусани мамини синчета живи ли са? Абе не ми се говори дори...
12
0
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
България е интересна страна. За убийство на пътя дори с утежняващи обстоятелства алкохол, дрога дават условна на принципа "*** той не е искал бе, на вски се случва". В условията на рецидив - възможно е да минете с 3-8 от които ще излезете след 4 г. За 66 000 леа обаче, откраднати солидарно - всеки с по 20 години ! Това е една от причините да я мразя толкова много тая държава ! Тия диспропорции, тоа абсурд около нас...П.П.Просто НЯМАТЕ ПРЕДСТАВА КОЛКО Е СИЛНО БАНКЕРСКОТО ЛОБИ В БЪЛГАРИЯ!
11
0
 
7
 
! Отговори
23 преди 3 години
Както казва един мой приятел- надзирател. Ела да видиш в затвора какви хора има. 80% римляни, 20% бели. Много от римляните са с по 20 годишни присъди буквално за кражби. Ествествено не само за една кражба. Виж, за финансови престъпления им е лесно. Някакъв откраднал 3-4 милиона. Плаща половината или малко повече където трябва, полежава малко в ареста, после домашен арест и за да не бие на очи го размотават около 2-3 години и след това е free с 1 милион.
10
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами,те вече са се разкаяли.Не е зле да им намалят присъдите,като обещаят да не правят повече така!
9
1
 
7
 
! Отговори
Я преди 3 години
На последна инстанция ще им дадат по 7-8 години. Дотогава обаче ще минат още около 3 години. Арестувани са 2015 г. Значи до 2020 стават 5 години + още 3 за последна инстанция и 2023 са навън. Честито.
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нелогично висока присъда в сравнение с други. Все пак до 3-та инстанция ще падне до нелогично ниската присъда от 2-3 години
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ееееее, викам си "брех", ама после прочетох за некъв строителен предприемач. Не ставало въпрос за някой пенсионер от някое селце
6
0
 
14
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
И поради каква причина ще дадеш 20 години за такова "престъпление"? Еб.А.ти корумпираният съдТова се казва справедлив съд! Не като оня дето газят хора и ги изписват с условна! За убийство трябва да се лежи до живот без право на отмяна!
5
0
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
То бива, бива, ама чак пък да откраднеш и мобилни телефони...
4
2
 
0
 
! Отговори
шалтер преди 3 години
Чудесна новина, трябваше и на онзи *** лалета да дадат 20 години
3
3
 
12
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
Никакво обжалване,решението на съда е окончателно...Така трябваше да бъде записано...
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1няма румънец.
1
13
 
3
 
! Отговори
Wtf? преди 3 години
И поради каква причина ще дадеш 20 години за такова "престъпление"? Еб.А.ти корумпираният съд. Това е за условна присъда, но в момента се мачкат хора защото са с различен цвят на кожата. Мръсни расисти, ще дойде видов ден и ще плачете.