Намалиха парична гаранция на лекар, обвинен за фалшиви болнични

Д-р Кръстев вече не е в ортопедичната комисия към ДКЦ-1
10
Намалиха парична гаранция на лекар, обвинен за фалшиви болнични
Снимка: Pixabay

Паричната гаранция на д-р Георги Кръстев от Пловдив, който е обвинене за издаване на фалшиви болнични, е намалена от 30 000 лв. на 10 000 лева, съобщиха от районния съд. Решението за това е взето на 28 август в закрито заседание.
Според магистратите този размер би обслужил целите на мерките за неотклонение.

Още по темата

Миналата седмица д-р Кръстев бе отстранен като председател и член на ортопедичната комисия към ДКЦ-1 в Пловдив по искане на прокуратурата.

Д-р Кръстев заяви тогава, че сам е подал молба за освобождаването си и дори има заповед. Оказа се обаче, че въпросната заповед не е влязла в сила, затова и съдът отстрани лекаря.

Д-р Кръстев получи обвинението миналата седмица.

Според разследването мъж от Харманли е регистрирал в Пловдив фирма и е назначил 10 души от различни краища на страната като целта е била да получават пари с издаване на фалшиви болнични листове на тяхно име.

Те са назначени на високи заплати, по които е трябвало да бъдат осигурявани на максимален  осигурителен доход. В действителност фирмата дължи на НОИ неплатени вноски за ДОО за 68 000 лева. От 2017 година, когато започва схемата, лекарска комисия към пловдивско ДКЦ е издала на фиктивните служители болнични за над 76 000 лева. Те са получавали парите по сметки, а след това са ги превеждали на управителя. Отделно от това той също е получил от фалшиви болнични листове 54 000 лева.

Разследването е започнало след сигнал от Териториалното поделение на НОИ Пловдив, след като институцията е получила от фиктивната фирма 117 болнични листа за една година, по които е изплатила 76 000 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
НЕ. ИЗОБЩО НЕ Е ДОКАЗАНО ВИНОВЕН. ПРОСТО БОЛНИЧНИТЕ СА ИЗДАВАНИ С ФАЛШИФИЦИРАНИ ПОДПИС И ПЕЧАТ. НО ЛЕКАРСКА КОМИСИЯ ОТ ТРИМА ДУШИ ИЗДАВА БОЛНИЧНИ НАД 10 ДНИ.
7
1
 
6
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
Като гражданин, имам питане.1 - Защо след като е доказано виновен, му се намаля паричната гаранция?2 - Защо останалите в схемата не са обвиняеми?3 - Кой сега ще възстанови въпросните 130 000 лв. взети от държавата с измама?
6
1
 
4
 
! Отговори
да преди 3 години
Който знае как функционира ЛКК (и ТЕЛК), му е ясно, че въпросният лекар, който уж участва в комисията, изобщо не знае че нещо е подписвал някога, ползват му името само за да въртят пари.
5
0
 
5
 
! Отговори
Има нещо мътно преди 3 години
Да намериш толкова хора на фиктивни договори, да вземат парите по лична сметка и да ги дават на управителя?¿??Освен ако не е семеен клан. Съучастниците в съседни килии. Да си помагат.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До д-р ДрегерТипичен балкански манталитет показваш - черногледство и песимизъм за всичко Много трудно можем да вървим напред като нация с такива хора
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не конкретния лекар е много търсен специалист и е супер съвестен. Рядко свестен бих казала. Пак лов на вещици - нещо е неудобен на властта явно.
2
2
 
9
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 3 години
Яснооооо значи пак нема доказателства. Нищо чудно и да е виновен, ама НОИ и следствието са оплескали доказателствата и съдията не вярва че могат да се оправят до степен да се постанови присъда.
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Източване на касата за 130000лв, схема с друг и ... намалят му гаранцията защо??Искам отговор!!!!!!! Или съдята на бесилката