Присъда от 4 години затвор на Марешки за рекет и изнудване

Трябва да плати и глоба от 8 000 лева
Обновена: 14 сеп 2020 17:02 | 14 сеп 2020 17:01, Камелия Цветанова
434
Присъда от 4 години затвор на Марешки за рекет и изнудване
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на “Воля” и зам.-председател на 44-ото Народно събрание Веселин Марешки, е осъден на 4 години затвор при общ режим на изтърпяване, постанови Варненският апелативен съд, съобщи БГНЕС.

Присъдата е за рекет и изнудване. На Марешки му е наложена и глоба от 8 хиляди лева.

Още по темата

За Красимира Колева съдът постанови 3 години и половина по същото обвинение и да заплати глоба от 6 хиляди лева.

Двамата са признати за виновни за това, че от 9 октомври до 16 ноември 2014 г. с цел да принудят Асен Миланов да заплаща ежемесечно сума в размер на 10 хиляди лв., го заплашили с разрушаване на стопанисваното от него заведение и със създаване на пречки и преустановяване на търговската дейност.

През 2019 г. Варненският окръжен съд обяви за невинни подсъдимите Веселин Марешки и Красимира Колева.

Отхвърлени бяха гражданските искове, предявени от частния обвинител Асен Миланов. Единият беше в размер на 40 000 лева за претърпени неимуществени вреди и 14 830 лeва обезщетение за унищоженото и повредено имущество, собственост на дружеството и възпрепятстване на търговската дейност на заведението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
381
0
 
3
 
! Отговори
Работник на марешки преди 3 години
Вътре
380
0
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
зам.-председатели на Народното събрание в Република България по различно време са били: Петко Каравелов, Петко Славейков, Захарий Стоянов, Тодор Икономов, Стефан Стамболов. Толкова за историята..... и този *** наред с тях !!!!
379
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ahaaa...ogromen reket...nai-eftinite ceni na bg kartelnite benzini sa v benzinostanciite na mareshki, nai-eftinite medikamenti sa v aptekite na mareshki...super reket...:-)))
378
3
 
2
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
КЪВ РЕКЕТ, БЕ...ХА,ХА,ХАААААААААИМОТА СИ Е НА МАРЕШКИ И Е ДАДЕН ПОД НАЕМ НА ТОЯ НАХАЛНИК ....КОЙТО НЕ ГО ПЛАЩА , А ДАВА МАРЕШКИ ПОД СЪД...ХА,ХА,ХАААААААААЯВНО НАЕМАТЕЛЯ СЕ ПОЛЗВА С ПАРТИЙНА И СЪДЕБНА ПОДКРЕПА И.....ПРИВИЛЕГИИ !ЯВЕН ЧЕРВЕН РЕКЕТ , ЗА ПОДПИСА НА МАРЕШКИ ЗА НОВАТА КОНСТИТУЦИЯ НА ГЕРБ!ИГРАТА Е ЯСНА!!!!!
377
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е много ясен сигнал за Марешки ,че ако не подкрепя ГЕРБ като нищо на трета инстанция ще му се потвърди ефективната присъда !!----------Затова не гласувайте за ЕНП,само за БСП или ДПС,защото иначе няма как да спре терора и убийствата в България! Ще загубим страната и населението си,заради безкрайната алчност на една група хора!
376
3
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
Това е много ясен сигнал за Марешки ,че ако не подкрепя ГЕРБ като нищо на трета инстанция ще му се потвърди ефективната присъда !!
375
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Като чух обясненията на Марешки човекът е невинен."Ти вече по устни обяснения ли раздаваш присъди? Само човек, който не е живял и една минута във Варна може да твърди, че Марешки е невинен, дори честен бизнесмен, ползващ се с всеобща подкрепа.
374
1
 
20
 
! Отговори
Милен преди 3 години
до мдаПитай някой варненец да ти обясни колко е невинен Марешки. Останалите добиват представа само от неговите обянсния, които са точно толкова верни и смислени, колкото и глупостите му за конституцията
373
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това е отмъщението на столетната *** че не й играе по свирката
372
5
 
11
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
Смятате ли, че присъдата на г-н Марешки е справедлива?
371
9
 
5
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
Като чух обясненията на Марешки човекът е невинен.наемателят на съседа му се разширил в имота му като си направил тераса на ресторанта Това с плажа и присъдата започва да ми прилича на тоягата и моркова ,защото гласовете на марешки са важни за някои работи. Но тоягата може и да я държи другарката нинова защото не й играе по свирката .Затова лустрация в съдебна изпълнителна и законодателна власт!!!!
370
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето сега ще станете свидетели на безкрайната наглост на Тиквата и сие. От днес нататък съден престъпник ще крепи властта на Тиквата.
369
0
 
12
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До Възмутен 389Абе и аз това се чудя отдавна - различни закони ли има за различнит градове и съдилища ?!?!?!Явно законът наистина е като врата у полето ...
368
2
 
10
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Да живее българският съд-най-справедливия в света! Единият присъжда-невинни, другия-виновни....!Кой както иска си тълкува законите, или по-точно както ти кажат отгоре шефовете! Ще си слагаш подписа за нова конституция-сега подписа ще ти излезе солено!
367
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боце чрез съда иска да накара Марешки да стане послушно и вярно кученце. Ако М. се опълчи и започне да изтегля 11-те си депутати поне една седмица , *** няма да събере цяла седмица кворум. Боце няма да посмее да рекетира Воля непрекъснато, защото предстоят тежки решения и без Марешки са за никъде. Така че Марешки трябва да покаже характер, какъвто май че няма. Няма да посмеят да го вкарат в затвора.
366
2
 
7
 
! Отговори
Отвратен от политика преди 3 години
На ВНС да му ги зкръглат на 5г. дано и 10 бона глоба.
365
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще слушкащ и ще подписваш всичко което ти дадат без да го четеш.разбра ли кой кара влака.сега да видим кога ще ти конфискуват имуществото.
364
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е много за вярване,че ВКС ще потвърди присъдата,но все пак да изчакаме...винаги има първи път...
363
9
 
10
 
! Отговори
Даа преди 3 години
картелите яко са кихали на съдиите , конкуренцията трябва да се унищожи !
362
1
 
9
 
! Отговори
Отговор преди 3 години
До Гледна точка 370:Не според доказателствата,а според спуснатите отгоре опорки?!Решението на единият съд е отпреди протестите и исканата оставка на правителството,а другото след?!Нали знаете,че интереса клати феса!?Свободата или независимостта на съда е мит,отдавна размит в обществото и звучи,като виц от "Приказките за малкият Иванчо"!?Спокойно,има още една инстанция-ВКС,където със сигурност ще бъде окончателно оправдан и оневинен?!?Нали и той подписа преписаната за една нощ Конституция!?!