Шефката на фармацевтичния съюз се изправя пред съда

Проф. Стоименова е обвинена за всяване на тревога
20
Шефката на фармацевтичния съюз се изправя пред съда
Снимка: Pixabay

Председателката на Българския фармацевтичен съюз Асена Стоименова ще се изправи пред съда днес. Тя е на съд за всяване на тревога по време на извънредното положение, обявено заради ситуацията с коронавируса.

Прокуратурата предложи Асенова да бъде освободена от наказателна отговорност и само да бъде глобена заради чистото ѝ съдебно минало.

Още по темата

Тя беше обвинена в началото на април, след като като предупреди за евентуален недостиг на лекарства заради масовото презапасяване вусловията на пандемията.

Според прокуратурата с думите тя е всяла паника и тревога у гражданите. 

На Стоименова беше определена парична гаранция от 20 000 лева, която Софийският районен съд отмени с мотив, че е прекомерно тежка и заради общественото и семейното ѝ положение и липсата на опасност да извърши друго престъпление.

След няколкомесечно разследване  с подобни мотиви Софийската районна прокуратурата се отказа да търси наказателна отговорност на Стоименова, така че, ако бъде призната за виновна, най-много тя да бъде глобена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Делото срещу председателя на Българския фармацевтичен съюз Асена Стоименова беше спряно и върнато от съда. Причината е негоден обвинителен акт."Ето така работи прокуратурата ни.То беше ясно, че нищо няма да стане с това обвинение, но все пак нали им плащаме едни луди пари, а те как си вършат работата - негодно.Сега остава Стоименова да ги осъди и ние пак ще плащаме заради едни хора, които не само не си вършат работата, но създават още проблеми и и разходи на обществото.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости.Всявала била паника. Ами, да не се паникьосват.Няма ли по-значими престъпления, като убийците на пътя, които ги галят с перце.Поръчково дело.Все едно всички от НОЩ да бъдат съдени.
14
0
 
10
 
! Отговори
всяващ паника преди 3 години
Баси,тия са ненормални!
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов и НОЩ заслужават разстрел.
12
1
 
12
 
! Отговори
офф преди 3 години
А, Мутафчийски , Боко с чувалите за трупове на детски площадки ,кога ще застанат пред съда!?!?
11
0
 
15
 
! Отговори
Колю преди 3 години
Няма дори и да бъде глобена, защото подобно обвинение е пълна глупост, след което ще осъди прокуратурата за незаконното обвинение и ние данъкоплатците ще платим масрафа.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма такива наглеци...Комунистите пасти да ядат...
9
0
 
29
 
! Отговори
Старата школа преди 3 години
А хладилните камиони и детските площадки за морги? Поне не се излагайте и престанете да тормозите жената. Други трябва да съдите, не проф.Стоименова
8
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази жена я съдят за всяване на паника като е изразила мнение, че може да има недостиг на медикаменти.А тулупа, който в ефир на всекидневните му ТВ изяви говори за хладилни камиони и недостиг на чували за трупове ... какво?Това е независимата ви и безпристрастна прикриватура-каскетура.Пореден пример, че държавата е овладяна от мафията.
7
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поръчковата каскетура в действие!Не ги е срам!
6
1
 
26
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Какво искате от жената, бе? Доколкото разбрах, била майка на две деца, без мъж. Никак не й е лек живота. Оставете я на мира!
5
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не беше академик Мангъров, всички щяхте да живеете в пандемична психоза! Нямаше да смеете да излезете навън, телефоните изключени, телевизора - през терасата, пампер на устата, маска отзад, водата от чешмата по добре да я спрат, дишането - през сложна дезинфекционна апаратура за 150 000 долара! Мерките са вашият живот и мечта!
4
0
 
22
 
! Отговори
Нека позная преди 3 години
Това е дело на Марешки, сега като депутат може да си отмъщава на всякакви шефове на агенции и асоциации, които като млад бизнесмен го ограничаваха до калта на собствената му ko4инa, където му е всъщност нястото.
3
0
 
26
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Кой е всявал паника, че не прочетох добре????
2
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма такава държава е за това каскета трябва да си ходи.
1
0
 
44
 
! Отговори
hkskjs преди 3 години
Тя пред съда, а онзи с 4увалите ...награден..