Марешки: Присъдата ми е заради Брюксел!

Целта била да се каже, че в България има осъден политик
108
Марешки: Присъдата ми е заради Брюксел!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки отсече, че е невинен по делото за рекет и изнудване, което се води срещу него.
На първа инстанция той беше оправдан, но вчера апелативният със във Варна му наложи наказание от 4 години затвор.

Още по темата

„Както първата присъда на първа инстанция, че съм невинен, както и тази, че съм виновен, са междинни звена. Важното е какво ще каже третата инстанция. За по-голямата част непредубедени зрители е ясно, че аз съм невинен”, коментира по този повод Марешки пред Нова тв.

„Моментът е подбран много добре, за да може след няколко дни в доклада пред Брюксел да се покаже, че в България има осъден политик, макар и не на първа инстанция и че съдебната система е независима”, обяви още политикът.

„Аз ще бъде единственият българин, ако Върховният съд потвърди присъдата, който ще бъде осъден за това, че иска наем за своя собственост. Ще поясня – на мястото има два имота, единият е част от заведението, което моя семейна фирма е продала на Красимира Колева, така че много добре знаем кое е мое и кое не. Наемателят на имота абсолютно беззаконно се е разширил в моя и трябва да стане ясно”, допълни лидерът на „Воля“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
5
 
! Отговори
КОМЕНТАР преди 3 години
" да бе мирно седяло , не би чудо видяло."
49
1
 
14
 
! Отговори
Хора... преди 3 години
...помогнете ми да разбера - това сега престъпник ли е или патриот? Тоест осъдените от съда като криминални лица патриоти ли са - герои за обществото ли са или обикновени престъпници? Ако са второто, защо престъпници пишат Конституция на РБ за неосъждани редови граждани? Тотално се обърках?
48
1
 
6
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 години
До Чебурашка:АБЕ ТИ НАПРАВО МИ ЗАДАВАШ ОТГОВОРИ - СЪДЕБНАТА БЮРОКРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯСИГУРНО Е СЪЗДАДЕНА НА ОСТРОВ ТОГО, С ЦЕЛ ДА СИ ВНАСЯТ БАНАНИТЕМАРЕШКИ Е ОБЯВЕН ЗА ВИНОВЕН
47
3
 
10
 
! Отговори
жалък шутко преди 3 години
Бушончооо,опасно е да се заиграваш с бойко.Използва те,докато си нужен и после-шут.Той Цветанов изрита,дето е най-важен в герп,та тебе ще помилва...Само Дебелян и избрания от него Гешан не смее да пипне,щото тогава ще става квот ше става.
46
2
 
5
 
! Отговори
само в бг преди 3 години
Сега чакаме Борисов да го защити и двамата да продължат да управляват успешно
45
1
 
2
 
! Отговори
Студент преди 3 години
за 32. Няма какво да допълня. Поздрав!
44
2
 
11
 
! Отговори
БИЗНЕСМЕН преди 3 години
ПРОДАВАМ ПОДПИС ЗА ДВА ПЛАЖА
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много мазна зла мутра има тоя!Присъдата не ти ли е заради рекет и изнудване придружени с унищожаване на имущество г-н Марешки. Нека варненци да кажат..
42
2
 
7
 
! Отговори
ВИнету преди 3 години
Това е за да знае как да се сържи и кого да подкрепя.... напомнят му просто... Естествено, че ще бъде оправдан на 3-та инстанция, след като е направил дълъг влажен мин*т на вожда си като по този начин му се е доказал във вярност!
41
3
 
8
 
! Отговори
бандата на бойко преди 3 години
Тоя бандит е част от бандата управляваща България. Начело е главния бандит, но там няма да мине с 4 години а доживот или смъртна присъда.
40
2
 
7
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 3 години
Всички ние ти съчустваме! Ти си невинен, като моминска пазва.. Но посочи някой за нещо да е виновен в тази държава! А иначе се стягай, или за единична килия .. Или за Дубай ! Там е сосайтито, демек цвета на редица нации. С Хуан Карлос (бивш крал на Испания, избяга от правосъдието) може да се срещаш в неговия хотел (около 10 хил.дол. на вечер), с твоят бъдещ приятел Божков ще играеш покер на две ръце. Изобщо е за предпочитане пред килията.ь , с тво...
39
13
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен....... така работи държавния репресивен апарат на ГерП с... Това е репресивният апарат на Радев и БСП приятелю.
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей народе, виждате ли, на какви мошеници давате влас. Докъто българският народ не поумнее, няма да се оправиме.
37
5
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До ЕВРОАТЛАНТИК..... ОСТАВКАТА , ДА СИ ИЗЧАКА ВСИЧКИТЕ "ИНСТАНЦИИ". ... Не знам защо толкова мразиш Марешки на чак го обяняваш за "осъден затворник".? Съдът в България е огромен проблем и бавното правораздаване. Защото сме се тагредари на подобни дела, точещи се над 10 години, в които на първа инстанция има оправдателна присъда, втората инстанция дава осъдително и накрая има отново оправдателна присъда. Спомни си Лупи колко години го пазщарваха по този начин за Кпемиковци и ЦСКА.
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В затвора всичките подсъдими са "невинни"
35
3
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
присъдата ти е защото нямаш държане и възпитание защото не мислиш каквоговориш и какви ги вършиш помисли върху поуките как ще я караш в бъдеще
34
1
 
11
 
! Отговори
Зът преди 3 години
Има и друга инстанция. Важното е да го държат изкъсо засега. На 3-та инстанция ще го оправдаят.
33
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради Брюлсе; ще вкарват престъпник в затвора ли? Не, съмнявам се.
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето така работи държавния репресивен апарат на ГерП с бухалка - прокуратурата. Измислени обвинения, проверки на фирми, медийни внушения на тълпата, нахлуване на прокурори в офиси. Марешки си го получи щото се назландисваше с подписа в началото, после видя дебелия и разписа, но вече беше решен удара. Мафията си завзема малкото останал незавзет бизнес. Взеха хазарта, сега рекламираме Ефбет, нали!
31
2
 
6
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Каскета не го харесват нито съдиите нито колегите му - *** никой няма да излзе срещу него щото ще бъде веднага командирован на работа от Бургас в Монтана.