За хвърлено яйце по министър 500 лева глоба!

За обвинения Даниел Михайлов решението на съда е позорно
96
За хвърлено яйце по министър 500 лева глоба!

500 лева глоба за актьора Даниел Михайлов, обвинен, че е хвърлил яйце по здравния министър Костадин Ангелов. Съдът раздели неговото дело от това на задържания с него Валентин Караджов, който се оплака от полицейско насилие.

"500 лева за едно яйце, това е позор", коментира решението Даниел Михайлов коментира.

"Мотивите са ми едни, изразявам протеста си срещу правителството и главния прокурор - оставка незабавно, това са ми исканията и затова бяха моите действия. Министърът вървеше пред мен, ако исках да го оцеля, щеше да е той", обясни Михайлов.

Яйцето беше хвърлено на плочите пред областната управа в знак на протест. От адвокатите на подсъдимия стана ясно, че свидетели и видеозаписи от случката няма да се разглеждат. А на обвинените им е била отказана служебна защита, заради късния час.

Делото на Михайлов бе отделено от това на Валентин Караджов с мотива, че едното производство е за хулиганство, а другото за упражнено полицейско насилие, от което се оплака Караджов.

По време на съдебното заседание пред Съдебната палата в Пловдив се събраха протестиращи в защита на двамата обвинени. Въпреки желанието на протестиращите да присъстват на делото, те не бяха допуснати вътре, а кордон от полиция пазеше входа на Съдебната палата.

Вижте повече в репортажа Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: яйцапротестглоба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
5
 
! Отговори
Хус и Адамс преди 3 години
хахахах 90 процента били срещу ковида. Хахахха ковида е пък 100 процента срещу хората. хахаххаах тъй, тъй смейте се на щраусите. Или на онова чудовище от пътеводителя, което си мислело, че като не го вижда някой и то не го вижда. Ooo sancta simlpicitas
58
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ви дава правото да хвърляте,чупите бе другарю,малка ви е глобата,сега трябва си си почистите и *** които ги ......
57
1
 
22
 
! Отговори
иди да работиш бе преди 3 години
лентяй, имаш ли професио бе артистче, цял живот ли ще меташ яйца *****
56
0
 
5
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
До 60. И твоя.
55
0
 
1
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
До трябвало е. Имат ти IP адреса.
54
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По тая шмaткa, дето ни се води здравен министър, бих хвърлял за тая сума, ама павета. Че да има шанс да му дам хард ребуут. С яйца най-много да замирише на по-хубаво...
53
5
 
20
 
! Отговори
Байфидан преди 3 години
Само така, хулиганите трябва да разберат, че не всичко е позволено и демокрацията си има правила.
52
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поколението от Мутрочалгарчетата на Слафчо утре ще управляват и ще раздават правосъдие!Явно в утрешния ден просто.тията идва на власт!Тежко ни!
51
2
 
14
 
! Отговори
д-р Пухлев преди 3 години
Ало колегите от София няма ли кой да глоби протестиращите в столицата, по 300 лв.на ден протест - ще съберете сума достатъчна за заплатите на мед.сестрите и лекарите на първа линия до края на годината...
50
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива шушумиги като тоя са днешните герои. Герои дето не ходят на работа и ги уволняват, а те винят някой друг. Вероятно купен актьор от Черепа да играе роля на протеста.
49
4
 
20
 
! Отговори
Извлечение НК на РБ преди 3 години
Чл. 108, ал.2 Който по какъвто и да е начин опетни герба, знамето или химна на Република България, или знамето или химна на Европейския съюз, се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба до три хиляди лева.А копейкин кога? Яйчарите кога? Подбудителя им с юмручето кога?
48
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А оня дето пикаеше върху знамето? А онея дето оскверниха църквата с червена боя?Знамето и "църквата" са осквернени още отпреди 76 години тъй че нямат истинска сила и влияние като символ на България и българите! Е, можете да поблагодарите "от сърце" на БКПто за този неуспорим принос!
47
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***, прибери си cгaнта!
46
15
 
0
 
! Отговори
недко ил инструктор преди 3 години
Винаги трябва да се минава,върху легнали полицаи,куки,ушаци
45
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малий, ми адвокатчето още по-голям *** от катунарчето бе !!!
44
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоТи и тогава и сега си гледал отстрани: сеирджия с мозък гладък като топка за билярд. Що не отидеш и не хвърлиш едно яйчице по Джуджето или по Тромпета?
43
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо само тоя. А онея дето хвърляха яйца по герба? А оня дето пикаеше върху знамето? А онея дето оскверниха църквата с червена боя? А онея дето блокираха кръстовищата. Нямам нищо против да си протестират хората но всяко нарушение на законите и наредбите трябва да се намазва с глоба ако не понадлежи на по-голямо наказание. А може и обществено полезен труд - дават им четите и да стържат яйцата от сградите по които са ги хвърляли.
42
3
 
22
 
! Отговори
До просото преди 3 години
Просо ли си ечемик ли си не знам но знам ,че и за фураж не ставаш ,камо ли акъл и държава да управляваш .Затова ще гласува народа за Бойко защото видяхме ,че всички останали са като зелени кратуни и гладни като глистави прасета -все гладни и не наяли се.
41
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте му росодловното дръвце на това червено неомарксистче!
40
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев, прибери си пpocтаците!