За хвърлено яйце по министър 500 лева глоба!

За обвинения Даниел Михайлов решението на съда е позорно
96
За хвърлено яйце по министър 500 лева глоба!

500 лева глоба за актьора Даниел Михайлов, обвинен, че е хвърлил яйце по здравния министър Костадин Ангелов. Съдът раздели неговото дело от това на задържания с него Валентин Караджов, който се оплака от полицейско насилие.

"500 лева за едно яйце, това е позор", коментира решението Даниел Михайлов коментира.

"Мотивите са ми едни, изразявам протеста си срещу правителството и главния прокурор - оставка незабавно, това са ми исканията и затова бяха моите действия. Министърът вървеше пред мен, ако исках да го оцеля, щеше да е той", обясни Михайлов.

Яйцето беше хвърлено на плочите пред областната управа в знак на протест. От адвокатите на подсъдимия стана ясно, че свидетели и видеозаписи от случката няма да се разглеждат. А на обвинените им е била отказана служебна защита, заради късния час.

Делото на Михайлов бе отделено от това на Валентин Караджов с мотива, че едното производство е за хулиганство, а другото за упражнено полицейско насилие, от което се оплака Караджов.

По време на съдебното заседание пред Съдебната палата в Пловдив се събраха протестиращи в защита на двамата обвинени. Въпреки желанието на протестиращите да присъстват на делото, те не бяха допуснати вътре, а кордон от полиция пазеше входа на Съдебната палата.

Вижте повече в репортажа Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: яйцапротестглоба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
18
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонименвикаш.."Освен глоба трябва и обществено полезен труд и бой!" ?..я гледай какъв бабаитин си!..А защо не апелираш и за разстрел?..И нещо друго:-Когато "умните и красивите" "протестираха" с/у Орешарски и къртеха павета,събаряха ограждения и обстрелваха милиционерите,"СИЧКО БЕШЕ В РЕДА НА НЕЩАТА",нали?..сега некъв фърлил адно яйце и хоп-нарочиха го за "Престъпник на годината"....много,много ТИНЯ се натрупа покрай беснеенето на Гербохунтата.ВРЕМЕ Е ЗА ПОЧИСТВАНЕ!
38
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това актьорче май и то е минало под дъгата и е влязло в партията на Хаджигенов :)
37
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мале ако беше през соца и хвърли яйце по министър.....Щяха да му изгният кокалите в Белене. Понякога съжалявам за онея времена, честно.
36
19
 
4
 
! Отговори
Стрелбище преди 3 години
Ако министърът е на разстояние до пет метра и не мърда за малко, си струва парите, особено ако успееш да го уцелиш по муцуната.
35
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който не му харесва присъдата да ми прави адреса си да дойда да го замерям с яйца.
34
15
 
3
 
! Отговори
Хюмнето заслужава преди 3 години
Другият път паве, за да си струва парите "хулиганството"
33
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съд който винаги съди в полца на управляващите не е съд тези хора и хората които ги подкрепят и те ще си хнат пътя и ще заминат към правовите държави Тъй работи ГРОП със репресии над всеки който не им се кланя как ще върнете хората от чужбина никога няма да се върнат заради Хунтата CЪБРЕТЕ СЕ ЦЕЛИЯ ГРАД ПРЕД СЪДЕБНАТА ПАЛАТА И ИСКАЙТЕ ОСТАВКАТА НА ТОЯ "СЪД"
32
3
 
20
 
! Отговори
Същия преди 3 години
...Даниел Михайлов от Габровския държавен театър. И като не си върши работата и го уволнят, почва да кряка - репресират меее.
31
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28 - ей мал.оумник, мимистъра няма да ходи там където има протести така ли? Ама вие много насериозно се взехте бе. Държавата ще спре за 100тина ***.
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как му е увиснало чененцето на Радевото пpocтаче :)Не знаело катунарчето, че не трябва да хвърля яйца по хората!Освен глоба трябва и обществено полезен труд и бой!
29
15
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
не знам по кой член са го осъдили,но явно не са посмяли да използват "нанасяне на средна или тежка телесна повреда",защото немаше да му са размине само с тая глоба....И запомнете:-Нерегламентираното фърляне на яйца се преследва от закона!!!..Адвокатите да помислат за карпузи,кауни,круши,праз,ябълки,цветно зеле,ряпа,корички леб...и другите "позволени от закона" атрибути...а да,пропуснах:-Много да внимават,ако не дай Боже на некой "***,не протестиращ" му мине през ум да използва салфетки
28
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най после, адекватно наказание за вандали и хулигани! А другите в София, кога?
27
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя скап.аняк не беше ли същия, който уволниха защото не ходи на работа, а твърдеше че било заради протестите. Такива нечестиви хора са на площада.
26
0
 
19
 
! Отговори
Жабокрекчанин преди 3 години
оххх зализаното джендърче, ох тази поддържана брадичка, ооох... *** той артист бе, човек на изкуството, бунтар... пък вие не го разбирате и вместо да аплодирате омлетния му пърформанс, му слагате глоби. Но нищо хаджията и Кукурян ще го утешат. Активен борец ще го направят като вземат властта. Апартамент ще му дадат. Пък вие се възмущавайте, че похабява храна. Направил си е сметката той. Молодец!
25
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако осъдят един, че хвърлял яйца трябва да осъдят всички. Всеки има право на протест. Първо министъра е знаел, че има протест тръгнал е на собствен риск, второ министъра не е по-специален със нищо от останалите хора това е дискриминация и трето остават съмнения на търговия със влияние над независимия съд. Нека да обжалват на по-висша инстанция със добър адвокат.
24
16
 
2
 
! Отговори
Хайде преди 3 години
Сигнал до европейския съд, май ще накара дължавата да плати тройно по-голяма компенсация.
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SsА ти повтаряй "Сло-бо-дия", "сло-бо-дия"!
22
4
 
7
 
! Отговори
Сега... преди 3 години
...тва за сурово, рохко или твърдо сварено яйце е? Ми бъдете по-прецизни в ценоразписа - някои хора може да искат да си направят сметката ;) .
21
15
 
1
 
! Отговори
Ss преди 3 години
Герберасти повтаряйте - аз съм свободен
20
2
 
26
 
! Отговори
Влади преди 3 години
*** недейте така! Той е протестър, той е борец за свобода и правда. А ако министъра му беше обърсал два шамара заради яйцето, сигурно един месец медиите щяха да зеят за насилие срещу инакомислещите.