Комисията на Цацаров спечели дела за над 5,5 милиона лева

Антикорупционната комисия отнема имоти и скъпи коли
38
Комисията на Цацаров спечели дела за над 5,5 милиона лева
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Антикорупционната комисия за тази година е спечелила дела за незаконно придобито имущество в размер на над 5,5 млн. лв. 

От осъдения за лихварство Александър Божков с окончателен съдебен акт е отнето имущество на обща стойност 216 484 лв. От него и съпругата му са отнети и идеални части от апартамент и няколко автомобила.

Имущество на обща стойност 102 081,89 лв. е отнел Окръжен съд - Русе по иск на КПКОНПИ от Атанас Паскалев. Той има присъда за участие в организирана престъпна група за имотни измами, а отнетата собственост включва двуетажна къща с двор във Ветово, автомобили и парични средства.
 
Два имота в гр. Ветово, товарен автомобил и парични суми в размер на 74 509 лв. са отнети от Люцкан Люцканов, обвинен за телефонни измами. Съдебното решение на ОС - Русе е влязло в сила. От Ивайло Ангелов са отнети суми в размер на 126 114 лв., с решение на ОС – Велико Търново, което не е окончателно. Срещу Ангелов се води наказателно производство за телефонни измами..

От наследниците на Йордан Цонков-Джиджи окончателно е отнето имущество в полза на държавата на обща стойност 544 590 лв. Съдебните решения са на Софийски градски съд и Софийски апелативен съд. Отнемат се апартаменти в София, ниви и ливади, автомобили, левовата равностойност на дружествени дялове и суми от отчуждени МПС. Проверката срещу Цонков е започнала след наказателно производство за данъчни престъпления в особено големи размери.
 
От Цветомир Дончев е отнето в полза на държавата имущество в размер на 466 122,53 лв. с окончателен съдебен акт. В сумата, претендирана от КПКОНПИ и уважена от съда, са включени и 4 недвижими имота, 1 лек автомобил и пари.

Уважен е иск на КПКОНПИ за отнемане на имущество в размер на 399 917,88 лв. от Димитър Леонов, обвинен от прокуратурата в държане с цел разпространение на наркотици.

С влязло в сила съдебно решение на ОС – Силистра е отнето имущество в размер на 755 086,27 лв. от Свилен Георгиев. Той е обвинен от прокуратурата за превеждане на непълнолетни лица през границата (трафик на хора).
Имущество на обща стойност 78 397,19 лв. е отнето в полза на държавата от Сергей Георгиев. Същият има присъда от австрийски съд за сводничество, призната за изпълнение у нас от Софийски градски съд. Окръжен съд – Ямбол е постановил решение за отнемане в полза на държавата на имущество на стойност 31 310,31 лв. Искът е срещу Деян Дочев, след повдитнато обвинение за трафик на хора.
 
От Росен Стамов е отнето имущество за 109 148,93 лв. с влязло в сила решение на ОС – Бургас. Стамов е обвинен от прокуратурата за участие в организирана престъпна група, която е държала и разпространявала цигари без бандерол. ОС – Кърджали е постановил отнемане на имущество в размер на 192 872,89 лв., от Христо Русев. Проверката на КПКОНПИ срещу него е започнала след повдигнато обвинение за причинена имотна вреда в големи размери.
С влязло в сила съдебно решение на ОС – Русе, по иск на КПКОНПИ, е отнета в полза на държавата сумата от 215 031 лв. от Стефан Вълчев. Той е с присъда за незаконна банкова дейност и пране на пари.

Уважен е и иск на КПКОНПИ от ОС – Велико Търново, срещу Ивелин Шишков. Общият размер на отнетото имущество е 683 193 лв., като решението е влязло в сила. Шишков има присъда за трафик на хора в Белгия и обвинение за пране на пари в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Юрист преди 3 години
Издръжката на същата комисия струва на държавата 10 млн. лв годишно. Което ще рече,че немогат да избият разходите за заплатите си !
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от КТБ изчезнаха милиарди, тук събрали колкото джобните от чекмеджето
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От повече от 2 милиарда, да върнеш 5 милиона, не ми звучи като постижение. Колко струва издръжката на комисията за година, лова бас, че повече.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ex те заплатите си немогат покри с тия пари ка кво остава за кюлчетата
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо и половина
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тези да не пробват да се хвалят нещо
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цацаров май само цацата е хванал
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това е по-малко от бонусите, които са си раздали през годината, да не говорим за всичките разходи на КПКОМПИ. Колко дела са загубили казал ли е Цацаров?
24
0
 
1
 
! Отговори
лапчо преди 3 години
и къде отива това имущество?
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега някой да вземе да каже колко струва издръжката на персонала?!Сигурно в пъти повече от сумите които събира. А иначе гербавите упорито говорят за някакви запорирани милиарди.Смях.Цацата също е предложение на Бойко и Доган. Спасение няма!
22
0
 
2
 
! Отговори
Пацо дел верандеро преди 3 години
А мене ме уредиха концул.
21
0
 
3
 
! Отговори
Bob преди 3 години
В най-корумпираната държава, отдела за борба с корупцията хваща 5 мил....За справка единия от богаташите в странство е ощетил държавата със 700к за 5 години само с неплащане на данъци...Хората какво пари крадат, нашите какви фащат... сиг 1.7 мил е от сладоледа...
20
0
 
10
 
! Отговори
Бюджета на комисията преди 3 години
За 2020Персонал-15 440 000Издръжка 4 696 000Капиталови разходи _1 720 000Общо_21 856 000Тази комисия за не може да си изработи даже една от трета от заплатите.Закривай.
19
2
 
6
 
! Отговори
гост преди 3 години
за какво се използват тези пари, за какви суми после се препродават колите? Къде отиват иззетите неща?
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази новина от джипката ли е?
17
1
 
10
 
! Отговори
Далавери Симеонов преди 3 години
Корумпираните политици, кога?
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мани, мани, разтъсващо, ще знаете... Освен че сумата е потресаващо малка (някой правилно отбеляза, че може издръжката на самата комисия да е повече), но сумите, за които има влезли в сила решения са около 1,8 - 1,9 млн. - в текста на 5 места, за 5 суми се уточнява, но пък са удобно размесени с останалите, които не са влезли в сила. ПИК-ова информация е туй, не ли.
15
1
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Напишете колко пари реално са събрани. Съдебните решения са хубаво нещо, ама не събират пари
14
0
 
10
 
! Отговори
Ст@м@т преди 3 години
Като стана въпрос за редовите прокурори и следователи - кога ще започнат проверки кой колко дела е загубил по тяхна вина, и полко от спечелените са обжалвани и спечелени в Страсбург и всичко минава за сметка на държавата и данъкоплатците.
13
2
 
1
 
! Отговори
отговор преди 3 години
До ужас - очевидно, предвид минусите... оскотели сме... затова и ще си ни мачкат наред...