Борисов три пъти ходил на разпит - за снимки, за къщата в Барселона

Гешев увери, че ако трябва и още 20 пъти ще се яви пред разследващите
104
Борисов три пъти ходил на разпит - за снимки, за къщата в Барселона
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов три пъти се е явявал пред разследващи органи за обяснения, каза главният прокурор Иван Гешев пред депутатите от правната комисия в НС.

Още по темата

„Първата проверка е за аудиозаписите по сигнал на Христо Иванов, за фотографа, снимал премиера и за това, което някои медии наричат „Къща в Барселона“ и „Барселона гейт“, обясни той.

„Става въпрос за три различни казуса, в две различни прокуратури, с трима или повече наблюдаващи прокурори. Това е, което ми е известно“, обясни Гешев.

„Публично известно е, че премиерът даде изявление за снетото му обяснение за т.нар. "къща в Барселона". Никой не пита защо в Испания продължава толкова дълго разследването. По другите две досъдебно производство и проверката за аудиозаписите и снимките, три пъти се е явявал като свидетел. Ако трябва ще му бъдат снети обяснения още 20 пъти. Нямаме притеснения. Както знаете има действащ министър с обвинение, зам.-министър", настоя главният прокурор.

Иван Гешев коментира и обвиненията в полицейско насилие по време на първия голям протест на 2 септември пред парламента.

„Никоя полиция в Европа няма да изтърпи това, което изтърпя нашата. Нямаше да изтърпи толкова бой, защото и те си имат семейства и родителите. Благодарен съм им, че защитиха институциите и не допуснаха да пострадат граждани“, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз друго не разбирам. Аз не разбирам защо не са му пратили ония, с качулките и шмайзерите да му тарашат дома, така както направиха с други "заподозрени".Да търсят златни кюлчета и евро, да му ровят по чекмеджетата, по шкафчета, по гардероби, да му обърнат всичко наопаки, да му изтърбушат дюшеците?Защо? Защо само на "разпит"? А "разпит" ли е било или просто лаф моабет на кафенце?И ми разправяйте за независима прокуратура...
87
2
 
3
 
! Отговори
Nimportequi преди 3 години
А защо срещу Цацаров и другите гл. прокурори не протестираха при положение че не арестуваха никого ми е много съмнително и интересно да разбера?
86
5
 
5
 
! Отговори
Хм !? преди 3 години
И като е ходил на разпит защо не е в ареста с оковани ръце и крака? На Иванчева дори и пари не можаха да и намерят, наложи се една полицайки да подхвърля пачки, в съда измислиха нова дума -,,еврота", за да заменят нея ,,Европа" и така с измама съда да и вмени вина. Без да е виновна я държат арестувана в полза на строителната мафия, а за Борисов парите всички ги видяхме, златото го видяхме, но...него не го арестуват защото ще заметат всичко. Прокуратурата прикрива престъпления.
85
2
 
1
 
! Отговори
Iozeff преди 3 години
До не могат се скриятТи си писател-фантаст! Ха ха ха !
84
3
 
7
 
! Отговори
Iozeff преди 3 години
Гешефф е избран за да прикрива борисоффф! Но скоро и на това щу му дойде края!
83
2
 
3
 
! Отговори
мхм преди 3 години
пълен измамник и ***
82
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Радев кога?
81
7
 
4
 
! Отговори
не могат се скрият преди 3 години
Със законност, един по един, всички комунисти ще облекат раираните униформи.Гадев брои дните до края на мандата. Вече си е подготвил торбичката с която да се предаде в ръцете на правосъдието.
80
1
 
7
 
! Отговори
не съм съгласен преди 3 години
полицията да търпи ***, трябва да ги смазва от бой и да им повдигат обвинения за всяка мизерия която правят
79
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гешев е много лош! Ще останат на м.ук ! Че то само в чекмеджето на комуниста от Банкя има 3 милиона евро ,а банкови сметки и Господ не знае . И Колко ли по 3 милиона има в чекмеджетата на *** от БКП-ГЕРБ ?
78
3
 
7
 
! Отговори
минаващ преди 3 години
Някой вярва ли на тези с въпросите, които преди време предложиха Пеевски за шеф на ДАНС, че сега са опозиция и се борят срещу Доган-Пеевски-Борисов-Гешев?
77
6
 
8
 
! Отговори
Гешев е много лош! преди 3 години
Ами той с тия неговите арести така ще направи, че комунистите ще останат без спонсори, след като преди изборите се оказва че по-голямата част от червените крадци са зад решетките. А и защо му трябваше да изрови толкова много секретна информация от кабинетите на президентските съветници. Затова Радев никога няма да го заобича...
76
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гадни руснаци! Отнеха ни османското "съжителство"! Бълxapистанецът разбира само от сопа и камшик! Мpъcното бълxapиcтанско племе си заслужава съдбата и управниците! ПФУ!
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 82Не е първия, другите също са били зависими, може би искаш да кажеш че приличаме на бананова република :))
74
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков: Като го напраиме фигурант като Президента, точно к`во ше нивреди Гешев...
73
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първият прокурор в света, който разследва не властта, а опозицията. Сякаш не знае, че парите са в правителството и решенията се вземат от него, т.е. източниците на корупция са там. Само че е трудно да арестува Мутрата заради парите от подкупи, записите и т.н. когато той е избран за бухалка срещу инакомислещите от същата тази корумпирана власт. Да, целта не е изслушването му или ограничаването му, а оставката му. Този корумпиран и зависим човек трябва да напусне възможно най-бързо.
72
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баш мафиотите разпитвали главния прокурор, докъде ги е разследвал, че да знаят какво още могат да откраднат, преди да се изселят в Дубай.
71
2
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Най-вероятно след време ще му лепнат обвинения за някоя гума на Секвоята. За астрономическата задлъжнялост няма да го търсят. Но историята помни.
70
2
 
16
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
И ко стана гешев след разпита
69
1
 
7
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
четете внимателно"Народът въобще не разбира от добродетели; той величае винаги долните хора, хайдуците, развратниците, престъпниците, лъжците, изнудвачите и на такива той поверява своята съдба. Такива избира той за Народното събрание, а на умните, почтените, народа се присмива и ги забравя."Как да има вяра българина ?!