Американец във Варна пращал с колети марихуана на майка си в Германия

Опитал се да прати над 3 кг дрога, скрита в диспенсър за вода
21 окт 2020 07:20, Анисия Иванова
11
Американец във Варна пращал с колети марихуана на майка си в Германия
Снимка: Прокуратурата

35-годишен американец с немски паспорт, който живее във Варна, е арестуван и обвинен за пренасяне на дрога през границата, съобщават от Софийската градска прокуратура.

На 14 октомври в Централния разпределителен център на куриерска служба в София била получена пратка, изпратена от Варна, която била адресирана за Германия. Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ – отдел „Наркотици, оръжия и прекурсори“, извършили физическата й проверка, са установили, че тя съдържа диспенсър за вода, в който са скрити шест вакуумирани пакета, пълни със сухо тревисто вещество. При полеви наркотест веществото реагирало на марихуана, общото му тегло било 3,190 кг.

Незабавно са предприети действия по установяването на изпращача - гражданин на САЩ на 35 години, притежаващ и немска лична карта. Понастоящем мъжът пребивавал във Варна. Със съдействието на сектор „Борба с организираната престъпност“ – Варна чужденецът е задържан, въпреки опита му да се укрие.

При претърсването на свързаните с него адреси са били открити следи от марихуана и бели таблетки, чиято експертиза предстои. Справка в досието на американеца в Германия показала, че има много криминални прояви там и дори е осъждан - за побои и за разпространение на марихуана и амфетамини.

По сигнал на българските митници колегите им в Германия са направили проверка на други две пратки до Германия. В тях са били открити общо 5 кг марихуана. Задържан е и получателят на пратките – майката на изпращача.

Р.Г. е привлечен в качеството на обвиняем за опит да пренесе през границата на страната високорисково наркотично вещество. След първоначалното му задържане за срок до 72 часа наблюдаващият прокурор в Софийска градска прокуратура е внесъл в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо чужденеца, което е уважено от съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4За тях не може, ама за разните банкери, политици и едри богаташи, дето само като видят маса с пари и се докопат до власт, само тогава нещо им щраква в главата, може.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ок и? ГОляма работа! Плява! Някакви хора ти казват, какво може и не може да правиш с тялото си. Ай сиктир!
6
1
 
0
 
! Отговори
Теди преди 3 години
ОТ ДОЗА ОБИЧ СА ТРЪБИЧКИТЕ ДА ШМЪРКАТ
5
0
 
2
 
! Отговори
Чичо Ставри преди 3 години
Сладур
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наркомана няма гражданство всички са еднаквиработят за болния си мозък той иска постоянно да е опияненима разрешен наркотик (ТЮТЮНА)
3
0
 
11
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Не очаквайте американец с немски паспорт да работи за 1000 лева във Варна.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грижил се човекът за бедната си майка
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УжасТ!