Гешев отсече: Безкомпромисни сме срещу грабежи и убийства на възрастни

Главният прокурор с видео за разкрито престъпление
25 окт 2020 16:45, Красимир Ангелов
73
Гешев отсече: Безкомпромисни сме срещу грабежи и убийства на възрастни
Снимка: БГНЕС

"Ограбват, изнасилват, убиват възрастните ни съграждани. За някои това няма значение. За нас обаче има. Недопустимо е и ще бъдем безкомпромисни срещу подобни действия. Продължаваме..."

Това написа в Twitter главният прокурор Иван Гешев по повод криминалните новини, свързани грабежи на възрастни хора.

Обвинител №1 публикува в своя профил и видео, на което се вижда как лично районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев, зам. – районният прокурор Атанас Илиев - наблюдаващ прокурор, и гл. инспектор Пламен Иванов - началник на РУ – Раковски, посещават 72-годишен мъж в дома му, за да го информират, че нападателят му е заловен и му е повдигнато обвинение.

Благодарение на бързата реакция на полицията 36-годишният нападател е установен и арестуван.

На 23 октомври в Раковски, около 21,30 часа, в къщата на възрастния мъж влиза непознат, който прескача оградата, влязъл в стаята на възрастния самотноживеещ мъж и поискал пари от пенсионера.

В момента, в който пострадалият му подал банкнота от 5 лева, извършителят започнал да дърпа от ръцете му якето, от което пенсионерът извадил парите. Обвиняемият пребъркал връхната дреха и взел от джобовете още 90 лева. След това започнал да претърсва стаята, за да търси други пари и ценности.

Докато преобръщал дюшека на леглото, се спънал и паднал, което позволило на пострадалия да избяга от къщата и да потърси помощ в близкия магазин, откъдето подали сигнал в полицията. В  крайна сметка нападателят взел бутилка уиски, електрически верижен трион и напуснал жилището.

Малко по-късно е заловен от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каот хванате крадец, трябвая да имате право, да правите с него каквото си искате. Тряба да се режат РЪЦЕ!За рецедив - ще се режат и на децата!САМО ТАКА ЩЕ СЕ ОПРАВИМ!
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 31Ми тъй е бе! АКо днеска гръмна крадеца, а утре го плюсна на плочките отпреде, за назидане да се знае, какво ще стане с крадците и има още 5-10 такива по улиците, ще крадът лиееААА1 Нема краадааат!
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заврения зет, кога, към него защо не си безкомпромисен
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако сте безкомпромисни, давайте разрешително за оръжие, иначе всичко друго е пост фактум.
24
6
 
9
 
! Отговори
И преди 3 години
Гешев. Мачкай шведите за да има България. Ако не се мачкат след 10 години ще имаме големи проблеми.
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжете лъжетеАко сте безкомпромисни няма да ме съдите ако направя индийска точка тип трето око на някой ,който ме е нападнал или ми влиза в дома. И да ми разправяте глупости от рода за превишена самоотбрана,Алоооу такова понятие няма , вие го измислихте да не ви избием слугите.Самоотбраната е със всички възможни средства попаднали ми под ръка.Цял свят знае ,че Колт направи хората равни - само вие го оспорвате още.До кога ще чакаме нормални закони.???ОСТАВКА Като не можете си ходете
22
1
 
5
 
! Отговори
До 26 преди 3 години
Проблема е ,че това не е шега!
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес е отсякъл, утре ще подскочи... Стилистика на днес.бг
20
5
 
17
 
! Отговори
Човек преди 3 години
Този вярва ли си.Преди месец и половина обраха 75 годишен в кв. Модерно предградиеПолицайте от девето казаха, че познават крадеца и след 7 дни казаха, че са се объркали.Крадеца беше от техните хора р*м, а потърпевшият пенсионер с 40 години стаж и плащал си редовно данъците.г-н Гешев какви са мерките ви, как сте безкомпромисен и към кого?Дела трябват а не думи (в днешният им вариант медии).Жалко и манипулативно.
19
6
 
14
 
! Отговори
Хора това не е шега преди 3 години
Над 6000 заплахи за живота ми и над 10 опита за убийство в Перник,какво правиме Гешев в Евросъюзна България!?Уведомил съм всички институции и резултат нула! Всичко е жмел в Бг хораааа
18
7
 
16
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 3 години
Ами то най-големите грабители и убийци на стари хора са правителството на Бойко Борисов , защо не ги погнете г-н Гешев?
17
9
 
3
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
До 9тата м,ършазапорите на каскета падат в съда?!Анджек де,защо никоя червена м,ърша не пищи против съда а ривети само срещу Гешев?!Щот Гешев работи и е видно,а червените съдии на О,сран Панов пускат сичко живо!!А после в Брюксел руската п,ачавра Йо и рада дълбоката отново в хора на отровните гъби,пак Гешев им виновен?!Ами да Гешев ви е трън в очите.,защото ви диша и на вас в крадливите вратлета,а пък цялата с,*** начело с ЕС го о,си,райте щот работи,а о,ср,ан панов ги пуска с усмивчица??!!
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жал ми е за старите хора. На старини ще ги затворят по домовете им заради измисления коронатраш и ако станат безредици тези които нямат близки са чао.
15
1
 
12
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 3 години
Повече тъжно отколкото смешно! Хванали джебджията и той ще си го понесе! Но тръгнали цяла сюрия важни и отговорни мъже да се похвалят пред стареца. Липсва обаче и самият Гешев и шоуто щеше да е перфектно. А всичко това можеше да свърши кметът на Раковски, сам, а другите да си вършат работата с големите риби. Боже, пази българите от Гешевци! А нека пък дяволът да им подлага крак при такива показни и фукливи акции!
14
3
 
10
 
! Отговори
Рашо преди 3 години
А "осемте джуджета" бе Гешев, или там ти е забранено да пипаш, а фалита на КТБ?
13
4
 
14
 
! Отговори
Мутри вън ! вън ! преди 3 години
ЕЙ популист ! ти не си политик ! всички хора са равни пред закона, без значение дали са млади или стари !!!! ОТ ТЕБ НИЩО НЕ СТАВА ! Мутри вън !
12
5
 
12
 
! Отговори
2луп преди 3 години
Д се чете "няма да оставя и Казан за ракия не открит"
11
8
 
16
 
! Отговори
Леле преди 3 години
Ми, разследвай чекмеджетата, бе! #оставка
10
5
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Нищо не е отсякъл,брадвата му е тъпa.
9
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жената на Божков е на свобода, а запорите на каскета падат в съда. Гешев все още ниикой не е осъдил въпреки високопарните си изявления.