Ново обвинение за шефката на фармацевтичния съюз

То е за "заблуждаващи знаци за тревога" заради нейни изказвания
25
Ново обвинение за шефката на фармацевтичния съюз
Снимка: БГНЕС

Председателката на Българския фармацевтичен съюз Асена Сербезова е с ново обвинение във връзка с нейни интервюта по БНР и БНТ по време на извънредното положение, съобщи БНР.

Още по темата

Заради предупрежденията ѝ за евентуални проблеми с лекарствоснабдяването Софийската районна прокуратурата започна разследване срещу нея за всяване на паника и тревога сред гражданите по време на пандемия.

Разследването срещу Сербезова е от първите седмици на извънредното положение. То приключи с внасяне на предложение за освобождаването ѝ от наказателна отговорност и налагането само на глоба заради чистото ѝ съдебно минало.

На 14 септември състав на Софийския районен съд прецени, че повдигнатото ѝ обвинение  по почти не използаван текст от НК е неясно, а в досъдебното производство са допуснати нарушения, които ограничават правото ѝ на защита и прекрати дело.

Новото обвинение е старото, но детайлизирано - за „заблуждаващи знаци за тревога“.

Предстои делото отново да влезе в съда, а междувременно в Европейския съд по правата на човека в Страсбург е регистрирана жалбата на Асена Сербезова срещу действията на българската прокуратура.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов викаше , че сме наи добре подготвени вьв европа и сега се оказа че легла няма за спешнонуждаещите се а както разбрахме и лекарстваИзльгала ли е с цем да всява паника
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Погледнете лицето : иван гешев и всичко е ясно в прокуратуратаПоръчка срещу жената , че е поискала да предупреди хората
22
1
 
4
 
! Отговори
Ало, Гешев преди 3 години
А Мутафчийски кога?
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обвинение и осъждане са различни неща.А жената, ако е искала да няма шум, щеше да си трае.
20
0
 
3
 
! Отговори
До 18 преди 3 години
Едно е да пишеш, че ще трябват чували, друго е да пишеш,че няма да стигнат.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най голямата мафия ,аптеки и доктори ,професори
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде и ние почнахме като американците Илон мъск, пише съобщение в Интернет веднага пред сената за манипулация на акциите.
17
1
 
7
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
А БОЙКО НЕГОВОРЕШЕ ЛИ ЗА ЧУВАЛИ С........ А ААААААА-И НА НЕГО ДА МУ ПОВДИГНАТ ОБВИНЕНИЕ.-ЗНАЧИ ТОЙ МОЖЕ ДА ВСЯВА ПАНИКА-ОК-ТЕ ЗАТОВА НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ РЕШИМЕ.И ДА ВЗЕМЕ ДА НАУЧИ ДУМАТА-ДЕМОКРАЦИЯ-КАКВО ОЗНАЧАВА.
16
0
 
0
 
! Отговори
ЧОвекът ти казва, да преди 3 години
До До 8Абе .. чети бе. Човекът ти казва, да му ги взимат от джоба. ...
15
1
 
14
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
А в Страсбург каскетя Гешефт как ще докаже че в България в закона има такава квалификация "заблуждаващи знаци"?Кои знаци са заблуждаващи,кои не са...и какви изобщо са тия знаци,аджеба?Той нас простите хора не може да излъже камо ли фест пъти по умните от него в Страсбург!Сега от джоба ни ще изтече поредния транш десетки хиляди евро за обезщетение на тая!
14
0
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Не си прав! Има откъде. Всяка година институцията фигурира като перо в закона за държавния бюджет. От него регулярно/месечно се превеждат средства за текущи разходи, консумативи и т.н., според зависито. Даже има и обезщетенията по дела за които институцията е осъдена окончателно. Въпросът е, да се въведе нов законов механизъм за солидарна отговорност по насътвореното, когато някой доказано и умишлено е действал или бездействал, или правил на умряла лисица, и то да не за сметка на обществото.
13
3
 
13
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
заблуждаващи знаци за тревогаА за директни заплахи като тези на Светата Троица Кунчев, Мутафчийски, Кантарджиев какво се полага! За неспазване на задължителна карантина от Мутафчийски какво! Нали ходи на обмяна на опит в Италия напролет точно когато в Бергамо не смогваха да погребват и като долетя от Милано още на следващия ден цъфна в залата на Министерския съвет! А тогава пристигащите от Италия се карантираха за 14 дни задължително?!
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безобразията в съдебната ни система и поръчкоратурата продължават!Има ли учудени?
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 10То точно, когаот имаш много от истинските престъпници, търсшиш да накажеш праведните хора!
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8Срещу българският народ е МОЕ СВЕЩЕННО ПРАВО, да се изказвам. Дали ще го приемеш, дали ще ме отсвириш - това зависи от теб. Изнесла ли е тази жена грешщни факти? НЕ! Издала ли е държавна тайна, за легитимни действия на правителството (а не като, скандала с NSA и подлушването) - НЕ!Така че - НЕ, не е права прокуратурата. Това, което се случва е ограничаване на свободоата на словото, а ако ОЩЕ не го е разбрала кухата ти глава, това е най-прекия път лошите неща за един народ
9
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да я съдят за какво, че им каза как стоят нещата ли? Свършиха истинските престъпници ли? Срам, срам...
8
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чрез тази се иска да се стигне до клана Воденичарови, тази безобидна
7
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прокуратурата е права и трябва да бъде осъдена тазимного негативно изказване в критичен момент на Българския народ
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Глабите от СтрасбургТо това е идеята. Защото от данъкоплатците зависи кой е прокурор. Ако Гешев трябва да плаща, просто няма да има какво да плати, а след него, ще сложим същия или по-лош.
5
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По принцип е добре да се знае, от както юриста завършил пуца за милиционери от гешовия род се прави на рамбо с каскет, прокуратурата е осъдена да изплати близо пет милиона лева обезщетения.Или за периода прави по около дванадесет хиляди лева на ден,само обезщетения, явно заради невъзможност да си свършат качествено работата.На каскета братчеда и той същия. Трябвало не четвърти блок, ами седми, че gps-а забил,абе милиционерски мурафети.А оня плазмодия дето плалеше като гробар колко яко ще се мре