COVID-19 не подминава съда, 30 съдии заразени

4,3% от всички заети в административните съдилища са извън строя
Обновена: 3 ное 2020 11:47 | 3 ное 2020 11:47, Камелия Цветанова
9
COVID-19 не подминава съда, 30 съдии заразени
Снимка: Pixabay

Общо 64 души са съдиите и съдебните служители в системата на административното правораздаване, които са с COVID-19  или са под карантина като контактни на лица с установена коронавирусна инфекция.

Това са 4,3% от всички заети в административните съдилища у нас, показват данните към 2 ноември 2020 г., съобщиха от Върховния административен съд.

Още по темата

Заболели или контактни на лица с доказан COVID-19 в момента са общо 30 съдии, което е почти 8% от всичките 377 административни съдии в България.

Общо 34 са съдебните служители с активна коронавирусна инфекция или са под карантина като контактни на лица със заболяването на територията на цялата страна. Това е  3,06% от всичките 1111 съдебни служители, заети в системата на административното правораздаване, сочат актуалните данни.

Към 2 ноември 2020 г. други 28 души са били в очакване на резултатите си от проведени PCR изследвания, тъй като са имали изявени симптоми или са били в контакт с доказано болен с COVID-19.

В случай, че при някои от тях се докаже заболяването, процентът на карантинирани съдии и съдебни служители допълнително ще се увеличи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
q преди 3 години
Така се получава и то не, защото не се вземат мерки в самите съдилища, а защото те се имат за недосегаеми, защото работят в съдебната система и се държат все едно законите за тях не въжат, като масово се парадира с това: "ти знаеш ли кой съм аз" или "ти знаеш ли къде работя аз"...Всички институции в тази държава са просто една пародия...
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
8% от съдиите - много е. При мен в работата досега са 1%, като 2/3 от тях се заразиха през последните 10 дни.
5
0
 
2
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
То,даже е задължително,да не ги подминава.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тез искат да са модерни, тц тц тц
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз още не мога да разбера къде се заразяват тези хора. Живея върху харнителен магазин от голяма верига и познвал много добре персонала понеже съм там всеки ден. От началото на година до сега няма един болен. А мерките които се взимат всички ги знаем нали няма какво да се лъжем. Та, къде се заразяват тези хора?
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1куку
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еее, отивам за бира, честит празник съотечественици