9 души на съд, набирали жени за сексуслуги в София

Групата действала от 2018 г., разпитани са над 10 свидетели
5 ное 2020 12:45, Анисия Иванова
9
9 души на съд, набирали жени за сексуслуги в София
Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура обвини 9 души за участие в организирана престъпна група за набиране на жени с цел сексуална експлоатация, осъществявала престъпната си дейност на територията на София.

Обвинените са задържани на 1 ноември при специализирана полицейска операция на служители от БОП-София под ръководството и надзора на Спецпрокуратурата.

В хода извършените претърсвания в столично нощно заведение, в жилища, автомобили, както и при лични обиски, са намерени и иззети множество доказателства за престъпната дейност, в т.ч. пари в брой в различни валути с левова равностойност около 70 000 лева (приблизително 30 000 лева, 18 000 евро, 2000 щатски долара и 250 британски лири).

Към момента са разпитани над 10 свидетели и жертви на сексуална експлоатация, съобщиха от прокуратурата.

Събраните досега доказателства сочат, че групата е действала от началото на 2018 г. до неутрализирането й, като е използвала за своя база нает от ръководителя нощен бар в центъра на столицата.

Сексуални услуги са осигурявани на клиенти в самото заведение, както и в софийски хотели след поръчка по телефона. Участниците в групата извършвали транспортирането на жените, всеки от тях изпълнявал определените от ръководителя конкретни функции по набирането на жени и организиране на дейността.

На 4 ноември Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража“ за ръководителя и трима от участниците в групата. Един е под домашен арест, а друг с подписка, определена от наблюдаващия прокурор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отивам да сънирам до 16:00...
5
2
 
4
 
! Отговори
Don Dok преди 3 години
Абе тея жени да не са надуваеми силиконови кукли че да ги набереш от магазина ? Ако са *** тогава може но това е злоупотреба с доверие.
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То па едни жени...То па едни услуги...
3
2
 
13
 
! Отговори
Е, и преди 3 години
Ако жените доброволно са се съгласили да упражняват добре платен "тежък физически труд" , що им се бъркате в бизнеса. Единствено можете да ги хванете за неплатени данъци. Да се регистрират като ЕТ или ЕООД и да си носят касови апарати. Те пък щото всички законни плащат всичко.
2
5
 
8
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА - АЗ, ЖЕНА МИ , БАБА МИ НА 90 ГОДИНИ, ДЯДО МИ НА 94 ГОДИНИ, И ДВЕТЕ МИ ДЕЦА 6 и 8 ГОДИНИ !!!!!!!!! ВСИ4КИ МНОГО ОПАСНИ- ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА !!!!!!!!!! ПОСЛЕДНИТЕ ДВАМА МОЖЕ ДА СЕ ОКРИЯТ В ДУБАИ !!!
1
6
 
24
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Ами като не си плащат, така е!