Мъж ще лежи 2 г. в затвора за кражба на кола

Той е безработен и осъждан 19 пъти
12 ное 2020 14:40,
14
Мъж ще лежи 2 г. в затвора за кражба на кола
Снимка: БГНЕС

Осъдиха мъж да лежи 2 години в затвора за кражба на кола.

На 6 януари 2018 г. около 4:30 часа на пътя между селата Вирове и Габровница в Монтанско 52-годишен мъж със средно образование, безработен и 19 пъти осъждан, свалил със сила от колата му собственикът на "Фолксваген Голф" на стойност 570 лева и я подкарал. За отнемането била употребена сила – подсъдимият издърпал насила собственика от шофьорското място.

За такъв тип престъпление Наказателният кодекс предвижда от 3 до 12 години кражлишаване от свобода, пише "24 часа".  Пред съда подсъдимият се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за две години затвор, което да бъде изтърпяно ефективно при първоначален "строг' режим. Книжката на подсъдимия ще бъде отнета за срок от 2 години.

Причинените имуществени вреди са възстановени. Съдът възложи на подсъдимия и да заплати 128 лева разноски по делото за експертиза, в полза на ОД на МВР – Монтана.

Решението на съда е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Осъждан за грабеж преди 3 години
Всичко в статията е грешно. Нито за грабеж, нито за кражба се предвиждат от 3 до 12 г. и не се лишава от право да управлява. Знам понеже съм крал и грабил. "Кражлишаване" от свобода също не може. Има и друг престъпление, което не съобщават.
11
1
 
7
 
! Отговори
ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР преди 3 години
Гешев трябва да се Самосезира - Прокурора по това дело е взел Пари . Това Престъпление НЕ Е Кражба на Кола - Това е Нападение над Човек със сила и отнемане на Имущество - това Престъпление се наказва от НК с присъда от 8 до 15 години , за рецидивист се взима Максималното Наказание Адвокат по НД .
10
1
 
4
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 3 години
За убийство на зебра условно , за кола ефективно?Хайде бре!
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само отбелязвам, че това не е кражба, а грабеж. Извършителят е използвал сила и заплашване, за да отнеме колата.
8
4
 
2
 
! Отговори
Сър Джеймс преди 3 години
Ами ... българи сър!
7
1
 
8
 
! Отговори
4epa преди 3 години
20 ГРУПИ САМО В СОФИЯ ЗА КРАЖБА НА КОЛИ- НО СИ ПЛАЩАТ КЪДЕТО ТРЯБВА - И ВСИ4КО Е ТО4НО !!!!!!!!!!!!!!! КОИ , КОИ , КОИ - ВЗИМА ПАРИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ????????
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В тази статия има толкова за коментиране... Не знам откъде да запночна)))- цената на автомобила;- 2 години отнемане на книжка (докато е в затвора))))- на 52 години с 19 присъди... той изобщо живял ли е извън затвор?!- забележете датата на престъплението - януари 2018 година! почти три години се е влачило дело за явна кражба на автомобил!
5
0
 
13
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Отдавна наказаелните закони в България трябва да се преработят !!!Появи се професия - професионален престъпник, т.е рецидивист, то май си е от край света !!!Но се питам - трябва ли такива асоциални хора с няколко присъди да живеят в едно общество с нас ???!!!Трябва ли да има хора с няколко висящи дела ???!!!Трябва ли да има хора с няколко "криминални регистрации" ???!!!Питам се аз и отговорът ми на всичките въпроси е НЕ, НЕ и пак НЕ, ама явно политиците ни са на друго мнение !!!
4
0
 
15
 
! Отговори
Абсурди преди 3 години
А пък друг юноша бледен ще лежи 3.5 години че е прегазил 2 жени. И двете вече не са между живите. Мотивите на съда са че имал малко дете и че не бил обществено опасен.
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е закръглил е осъдителните си присъди на 20.Безработен,безработен,но поне 2 адвокатски деца са се изучили благодарение на него.
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рецидивист.. подписва споразумение и след 2 години пак :)
1
1
 
17
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
А кога ще осъдят някои за кражби за милиарди?