Без парична гаранция за мъжа, уринирал върху знамето ни

Деянието му е извършено с изключителен цинизъм и дързост
17 ное 2020 13:42,
51
Без парична гаранция за мъжа, уринирал върху знамето ни
Снимка: Youtube

Наблюдаващият прокурор по делото срещу Михаил Михайлов, който уринира върху българското знаме, е внесъл протест срещу решение на Специализирания наказателен съд да освободи мъжа от ареста срещу парична гаранция от 1000 лв. Това съобщиха за "24 часа" от пресцентъра на Специализираната прокуратура след множество публикации в медиите и социалните мрежи относно поругаване на националния флаг от Михайлов в Стара Загора.

Михаил Михаилов е привлечен като обвиняем за престъпление против Републиката и за хулиганство на публично място, извършено с изключителен цинизъм и дързост. Досъдебното производство срещу него е образувано в началото на ноември 2020 г. Михайлов е обвинен, че на 7 септември 2020 г. на неустановено място в гр. Стара Загора уринирал върху знамето на Република България, заснел това на видео и същия ден го публикувал в интернет.

На 1 ноември 2020 г. в социалните мрежи се появява нов видеоклип, на който се вижда как същият мъж пак уринира върху българския трибагреник, но на 60-ина метра от оградата на специализираното правосъдие на ул. "Черковна" 90 в София.

Михаил Михайлов е издирен и на 10 ноември 2020 г. е задържан.

Това не е първото му подобно деяние. За същите престъпления той е привлечен към наказателна отговорност още през 2018 г. и е осъден на 18 юли 2019 г. от Специализирания наказателен съд на 1 година и 10 месеца лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок. Тогава Михайлов е признат за виновен в това, че на 29 май 2018 г. пред Съдебната палата в София е запалил българското знаме, уринирал върху него и заснел действията си, а на 2 юни 2018 г. публикувал видеоклипа в интернет.

Съдебно-психиатрична експертиза по делото е показала, че обвиняемият не страда от психическо разстройство, осъзнава действията и постъпките си и може да носи наказателна отговорност.

В протеста на Специализираната прокуратура за промяна на мярката за неотклонение на Михаил Михаилов се посочва, че с действията си той е демонстрирал явно неуважение към държавните символи. Другите аргументи са, че има опасност да се укрие и да извърши престъпление.

Следствените действия по новото досъдебно производство на Специализираната прокуратура продължават с експертизи, разпити на свидетели и др. Предстои протестът й срещу пускането на Михайлов от ареста да бъде разгледан в четвъртък от състав на Апелативния специализиран наказателен съд.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
9
 
18
 
! Отговори
Леле преди 3 години
Ама... кажете кога и в колко часа ще го пускате... пак ще пикае, но този път от страх. Нищо- жестовото ....
12
6
 
25
 
! Отговори
108 Ал 3 преди 3 години
Айде да са му честити две, двете и половина години.А рубльонките, които гориха знамето на съюза кога?
11
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те го те. Червен *** чийто отечество е Русия и мрази всичко българско.
10
6
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 7Чакам я, всеки момент ще дойде, закъснява нещо, че ми готви телешки език в масло. Оставям ви на мира и то май до утре, че и на правнуче трябва да ходя да пия след като си тръгне :))))
9
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПозорТова знаме е символ на историята на народа.*** намерила с какво да се хвали.
8
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям зор има да влезе в затвора, явно.В Турция как ли ще го накажат,ако прави така с турското знамеВ Русия?В САЩ ?Къде дават така?
7
0
 
34
 
! Отговори
stiling преди 3 години
"Съдебно-психиатрична експертиза по делото е показала, че обвиняемият не страда от психическо разстройство, и може да носи наказателна отговорност."Това е така, защото народът съвсем се разхайти и няма страх от нищо, и не само но няма УВАЖЕНИЕ КЪМ НИЩО. Знамето е държавен символ и като си се родил на тази земя трябва да го УВАЖАВАШ, защото то няма нищо общо с управницитуе в момента и много хора са дали живатя си за него. Отиди в Москва изпикай се на руското знаме и виж КАКВО ЩЕ ТИ СЕ СЛУЧИ!
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пияница мистик, нали обеща, че няма да те има по това време, пак си самотен.
5
12
 
37
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Какво го съдите, човекът е взел пример от русофилите на партия Възраждане, които на яз.Копринка гориха, в присъствие на президента Радев, гориха знамето на ЕС една от звездите на което символизира самата България ... !!!
4
13
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Хахахахахаха, този е великан бе, няма празно :))) Пикае си човека като му се припикае и все на знамето. А тирантите са му уникум
3
0
 
8
 
! Отговори
Асен преди 3 години
И затвор няма, ц ц ц....
2
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Съдебно-психиатрична експертиза по делото е показала, че обвиняемият не страда от психическо разстройство, осъзнава действията и постъпките си и може да носи наказателна отговорност."----Т.е не е болен, просто му е писнало от "Прокуратура"...както на всеки нормален българин.
1
48
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма работа че се бил изпикал на и без това опозореното ни знаме от българските управници "родолюбци".