Адв. Марковски: Мярката "зелени коридори" е незаконна!

Ако има основание съдът може да я отмени, има това право
19 ное 2020 11:00,
39
Адв. Марковски: Мярката "зелени коридори" е незаконна!
Снимка: БГНЕС

Мярката "зелени коридори" е категорично противоконституционна, заяви пред Нова тв адвокат Марин Марковски.

"За да бъдат разбрани и спазени, правилата трябва да бъдат кратки и ясни. В Закона за административното производство има записан един основополагащ текст. Той гласи, че всеки един закон и административен акт трябва да е целесъобразен. Когато той не е такъв – той подлежи на отмяна. Въпрос на здрав разум е да не може да се отиде в аптеката по всяко време", обясни адвокатът.

Още по темата

По думите му нормата която казва, че държавата се занимава и отговаря за живота и здравето на хората има пряко действие. "Когато тя е нарушена, както с тази административна заповед, имаме нарушени закони. Ако има основание съдът може да я отмени. Той има това право“, каза още Марковски.

Вчера сдружението за модерна търговия, което обединява 12 от най-големите търговски вериги у нас, настоя да отпаднат т.нар. "зелени коридори" за пазаруване на хората над 65-годишна възраст. Становището бе адресирано до министрите на икономиката и здравеопазването.

Позицията на сдружението бе разпространена от Българската стопанска камара, чийто член е обединението на търговските вериги. От там споделят виждането, че мярката е неработеща, не води до реални ползи за възрастните потребители и успоредно с това създава предпоставки за струпването на хора от всички възрастни в и пред търговските обекти, свързано с допълнителни рискове за тяхното здраве.

Освен това мярката затруднява работещите на сменен режим, работещите пенсионери над 65 годишна възраст, както и работещите в самите обекти, които често се затрудняват в определянето на възрастта на един или друг клиент, а нямат законовото право да изискват документ за самоличност, посочват от Стопанската камара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марковски има интерес повече хора да са болни. Така все на някого ще се нарушат правата.И хоп.За Марковски - тръст хонорар.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато дебелият старчок Марковски се реди на опашка за виагра в аптеката, гаджето му ще трябва да го чака в джипа
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А законно ли е да провокираш безредици.Адвокат разбирам да говори в съдебната зала.Какво плямпа по медиите
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя дрътльо ще ни докара до SMS-и
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не го ли срам с такова голямо шкембе да дава съвети на хората,как да си пазят здравето.
30
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя шкембак да не дава много акъл, че като го гледам е в рисковата група на затлъстелите. Срамота, чак е гнусно да го гледаш, не може да се намери ***, тръгнал да казва кое е законно и кое не. Да стане съдия, да казва, засега е един мазен, ояден адвокат, защитаващ престъпници.
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква законност сънува Марковски. Тука е така - управляват ни инатчийската, да ни е гадно, да ни е неудобно, да ни притискат и да ни напомнят, че няма кой да ги накаже!
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно и ясно. Тази мярка създава, а не решава проблеми.
27
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марковски, ти си незаконен.
26
1
 
5
 
! Отговори
D преди 3 години
Дам и като ти потрябва лекарство спешно и стоип и чакаш да мине коридора, нищо че в аптеката джан джун човек няма.
25
7
 
2
 
! Отговори
Крум преди 3 години
С други думи това е законна мярка дали е ефективна има кой да каже.ЛЕКАРИТЕ
24
1
 
1
 
! Отговори
Крум преди 3 години
Чл. 37.(1) Свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и на религиозни или атеистични възгледи са ненакърними. Държавата съдейства за поддържане на търпимост и уважение между вярващите от различните вероизповедания, както и между вярващи и невярващи.Конституция Р България(2) Свободата на съвестта и на вероизповеданието не може да бъде насочена срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала или срещу правата и свободите на други граждани.
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ми харесва тази мяркаТя е целесъобразна,при условие на локдаун ,а не когато хората работят и всеки е с различно работно време и възможности. Плюс това, пенсионерите ,не би трябвало да се допускат в другите интервали,ако ще бъде този кафяв коридор. Не може в 11 да съм в аптеката и да ми се реди жена на видими поне 70. Аз тогава кога мога да напазарувам да ви се незнае? Безсмислица абсолютна
22
0
 
2
 
! Отговори
Крум преди 3 години
Чл. 31.(1) Всеки обвинен в престъпление следва да бъде предаден на съдебната власт в законно определения срок.(2) Никой не може да бъде принуждаван да се признае за виновен, нито да бъде осъден само въз основа на неговото самопризнание.Чл. 32.(1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.
21
0
 
2
 
! Отговори
Крум преди 3 години
чл.57 (3) При обявяване на война, на военно или друго извънредно положение със закон може да бъде временно ограничено упражняването на отделни права на гражданите с изключение на правата, предвидени в чл. 28, 29, 31, ал. 1, 2 и 3, чл. 32, ал. 1 и чл. 37Чл. 28.Всеки има право на живот. Чл. 29.(1) Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация.(2) Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити
20
0
 
6
 
! Отговори
Кифла преди 3 години
Сутринта не ме пуснаха в iStyle, исках да си купя айфонче 12 за 2 бона. Имало опашка от старци, та да съм дошла след 10.
19
6
 
0
 
! Отговори
Ами то преди 3 години
на каскетурата толкова са и възможностите. Ще вдигне шум да вкара коронавируса в съда и после съда ще го пусне пак поради липса на доказателства, както направи с Трайчо,Прокопов, Арарабаджиеви, Банови , Божков, Василев и т.н . Пък накрая подсъдимите съдят държавата в Страсбург. Октава и коронавируса да ни даде на съд, че сме му нарушили правата...и ще плащаме от нашите данъци.
18
0
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Закона за администранивното производство е отменен от сегашния Административно-процесуален кодекс в далечната 2006 година.Нолкова за знанията на този ....
17
7
 
4
 
! Отговори
ох преди 3 години
А бе кой им е казал на адвокати и юристи, които и без това за нищо не стават, дори и най-елементарно правосъдие не можаха да осигурят в България, което им е работатата, че могат да се занимават с медицина и да решават как да се справяме с КОВИД?
16
1
 
4
 
! Отговори
Крайно време преди 3 години
е съдът да забрани незаконното разпространяване на коронавирус сред населението. Прокуратурата да се самосизира.