Кристина, обвинена за смъртта на децата си, остава в ареста

Според съда тя няма да се укрие, но може да извърши друго престъпление
26 ное 2020 12:23,
38
Кристина, обвинена за смъртта на децата си, остава в ареста
Снимка: Facebook

Софийският апелативен съд реши Кристина Дунчева, обвинена за смъртта на двете си деца в Сандански, да остане в ареста.

Според магистратите има достатъчно доказателства, че обвиняемата е автор на престъплението. Те подчертаха, че деянието е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Според съда няма опасност обвиняемата да се укрие, но съществува опасност да извърши друго престъпление.

Още по темата

Това се извежда не само от тежестта на обвинението, но и от информация от конкретен лекар, че при Кристина има наличие на психични проблеми.

Тя не е вземала предписаните й лекарства. Според съда, това крие риск от извършване на престъпление, ако е на свобода. Назначената съдебно-психиатрична експертиза тепърва ще изясни психическото състояние на жената. Тя е със завишена опасност и затова трябва да остане в ареста, категоричен е съдът. Определението е окончателно е не подлежи наобжалване.

Обвиняемата не беше конвоирана в съда. Постъпила е декларация от нея, че не желае да участва в заседанието по здравословни причини. Нейният адвокат обясни, че имала тежко психично разстройство и на моменти дори изпадала в безтегловност. Той поиска по-лека мярка и изрази съмнение, че може друг да е извършил убийството на двете деца – момче и момиче, съответно на 5 и 3 години.

Кристина Дунчева е под отговорност за тежко умишлено престъпление. Тепърва предстои изясняване на психическото й състояние. Ако бъде призната за виновна, я грозят не по-малко от 10 години лишаване от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По времето на Соца. жените нямаха "спирачки" условията се създаваха за тях по Съветски образец. Тази жина е живяла с този мит за величие след като е с две деца. Родителите и са също виновни. Връзката и с мъжа е нарушена от нея. Искалае да има самостоятелност, платена работа. Но на тия години е изпуснала влака, / няма практика и професия/ . Никой няма да и търси услугата на висшето за което е разчитала.
32
2
 
0
 
! Отговори
Защо преди 3 години
Защо няма и други заподозрени? Толкова леко ли се гледа на такова престъпление?
31
1
 
4
 
! Отговори
Психичните преди 3 години
разтройства са чиста химия. Много често са наследствени. Няма защо да обсъждате мъжът на убийцата. Той може дори да не е знаел, ако не е посочен като настойник на жена си. Психичните разтройства са медицинска тайна.
30
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен тая жена не е за затвора, а за лудницата. Виж, загрижения баща, той със сигурност е за затвора. Той е завършен психопат и насилник. Сега много страда за децата си, обаче не е бил загрижен за тях като е пребивал майка им. Колко ли тормоз е понесла, за да изтрещи толкова...
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
..."имала тежко психично разстройство и на моменти дори изпадала в безтегловност."----Безтегловност, сериозно ли? Списувателката да не е на водна диета, та си мисли за безтегловност?
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може тоя народ само с това да се оправдава - ами животът ми е тежък, дай да изтрещявам от това, че е най-лесно. Нямало изход. А стига бе.
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво да съдиш такава жена, тя сама се е осъдила или Господ я е осъдил, жалко. Какво да и раздаваш правосъдие, като е направила това. Ми то от това по-жестока присъда няма.
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквато и да е присъдата и кой ще да излезе виновен, 2 деца ги няма.Да пази Господ, че никой не е застрахован от полудяване и от насилник в къщата си.
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, да не дава Господ. Кой знае колко тормоз и бой е видяла, докато стигне дотам, че да посегне на децата си. При такива случаи винаги има разни невизвестни, така че не мога да се изкажа кой е крив и кой е прав. Факт е, че трябва да си излежи присъдата, но и "съпругът" ми е доста съмнителен.
24
13
 
5
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
От българите нищо не става, дори тор за дива ливада. Българките пък само за еббанне стават, за домакинки, съпруги и майки не стават. Тъжна история.
23
1
 
2
 
! Отговори
Роза преди 3 години
Тези хора няма ли да се научат да пишат грамотно?Не са ходили на училище или са спали там,че грешат на най-елементарните думи?!
22
1
 
4
 
! Отговори
Ники преди 3 години
Бааааси. Мъск вкара милиарди за да може да изкара няколко човека в безтегловност а на тази мома и се получава спонтанно.
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По рождение зъл човек, винаги гледа да отмъщава по най-болезнен начин, но никога не посяга на собствения си живот.Ако е била крайно отчаяна свястна майка, можела е да опита да се самоубие. Което никога не е направила впрочем.Обаче пък какви со ци а ллл ни грижи за децата тук, а!
20
1
 
10
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Какво се прави, когато психично болен не си взема доброволно лекарствата ?!Кои ще са следващите жертви ?!Този случай не единичен....
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бедно ми е въображението да синпрефставя картината на клането на две деца от рождената им майка. Поне за секунди не е ли имало освестване, просветване в разума й да прогледне какво върши. Такова деяние ме е могло да се извърши само за половин секунда. Опасен субект е тая жена. Усеща се в нея заряд за още мъст.
18
3
 
9
 
! Отговори
Много е странно преди 3 години
Да живееш с човек с психично разтройство. Една приятелка все мислеше че мъжът и е алкохолик и затова прави глупости. Оказа се с биполярно. В активна фаза ставаше неудържим бизнесмен. За малко да ги докара до просешка тояга. Видях го когато си пиеше хапчетата- най приятния, възпитан и интелигентен човек който съм срещала.
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е човек. НЕЧОВЕШКА присъда трябва, по Крумовски.
16
5
 
1
 
! Отговори
Овчица преди 3 години
Водолеите са особена порода хора.Може,абсолютно да я интересува само навреме поднесената закуска,което писаха,че бил единствения и кахър в ареста, даже да е ликвидирала потомството, бидейки не съвсем лудичка.Просто,там никога нищо не е лично.Въпреки всичко са ми любима енергия,просто,по-добре от всички работят със студенина и безразличие ,ценни качества в това временце.Е,Гошко,мъжа,с една овенска грубост,освен,че ще понесе невинен всичката феминистка ***,ще открие красотите им по трудния път
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какво предстъпление може да извърши, да отиде и да убие тъста си, най-много
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде, неграмотните НПО активистки вече отсъдиха! Майката не можело да е убийца, защото била жена. Защо за Викторио нямаше такова снисхождение?