30-годишен на съд, пребил приятелката си до смърт

Двойката живеела заедно, били на гости, когато насилникът избухнал
3 дек 2020 13:25,
51
30-годишен на съд, пребил приятелката си до смърт
Снимка: Pixabey

30-годишен мъж ще се изправи пред варненския съд. Той е обвинен в непредпазливо причиняване на смъртта на приятелката си, след като умишлено й нанесъл средна телесна повреда, съобщават от Окръжната прокуратура.

Обвиняемият И.И. и пострадалата се познавали от дълги години, като в последните 4-5 от тях живеели заедно на квартира във Варна. На 9 март 2020 г. отишли на гости на свой приятел, който празнувал рождения си ден. След като се почерпили, в един момент обвиняемият започнал да псува и обижда пострадалата, ударил я с ръка в главата. Жената паднала на земята, а той започнал да я рита по цялото тяло.

Домакинът се опитал да го спре, но също бил ударен, успял да се обади на телефон 112 и поискал да дойде полиция. Въпреки молбите на приятелката си, обвиняемият продължил да я рита. Преди идването на полицията преустановил агресията и си тръгнал. Униформените разговаряли с пострадалата, която се оплакала от силни болки в гърдите. Не след дълго и тя се прибрала у дома.

Домакинът посетил нееднократно в следващите дни квартирата на обвиняемия и приятелката му, като тя продължила да се оплаква от болки в гърдите, но без да потърси медицинска помощ.

На 5 април мъжът за пореден път отишъл в дома им. Жената била в изключително тежко състояние – не можела да диша и да върви от болки. С такси тримата отишли в МБАЛ "Света Анна" на преглед в спешното отделение. Пострадалата била хоспитализирана, но въпреки проведеното лечение, около 20.30 часа на същия ден, починала.
В хода на започналото разследване, надлежна съдебно медицинска експертиза установила естеството на смъртта ѝ и пряката връзка на леталния изход с нанесения от обвиняемия побой.

На И. И. е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда. Ако се докаже вината му, побойникът може да лежи в затвора от две до осем години. Обвиняемият не е предвиждал настъпването на фаталния резултат от деянието си, но е могъл и е бил длъжен да го предвиди. Той е в ареста от 10 април 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро ще стане като в Китай. Ако блъснеш пешеходец, даваш задна за да го доубиеш за по-сигурно. Присъдата за убийство и глобите са по-малки от причиняване на инвалидност.У нас скоро фишове ще пишат за убийство.
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В турция стават къде къде по-лоши неща.
19
0
 
5
 
! Отговори
Е, и? До 21 преди 3 години
Аха, и да се почне с двойната убийца от Сандански.
18
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е кстрацията да се въведе като мярка срещу насилието. Така и разни oтpепки няма да се размножават.
17
31
 
3
 
! Отговори
Е, и? преди 3 години
Жената е умряла около месец след побоя. Била е в съзнание и е вършила ежедневната си работа. Мъжът нито я е застрелял, нито я е наръгал с нож. Съвсем обективно е той да бъде съден за непредумишлено убийство.
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
непредпазливо причиняване на смърттаА предпазливо има ли?Да им имам и терминологията и домакините защо не са се претекли на помощ, те също носят отговорност
15
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма ЛюбоФ Щом се е върнала при него след боя! Е такива жени не ги съжелявам грам. Защото съм виждал как жени напускат добрите си мъже защото им е било скучно. Хич да не му дават и затвор на тоя. Той не е виновен
14
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От две до осем години за това, че е ритал беззащитен човек до смърт????Браво бе!С всеки изминал ден, се убеждавам, че в България човешкят живот не означава нищо, абсолютно нищо.
13
5
 
9
 
! Отговори
Е, и? преди 3 години
Аз не мога да разбера защо жените се оплаквате? Носихте от 10 кладенеца вода, за да оправдаете убийцата от Сандански, че страдала от следродилна депресия и че е жертва на домашно насилие. По същия начин оправдавахте и ромката от Кърджали, върлила бебето си в реката преди няколко години, която може да бъде осъдена максимум на 2 години затвор.
12
1
 
14
 
! Отговори
До 21 век ....майна преди 3 години
Вярваш или не - ама трябва да я убедят, нямат право да я закарат насила.Гледал съм в Пирогов в 2 през нощта пребит с лице, омазано с кръв (приличаше на турчин от строежите), който полицаите се опитваха да убедят да влезе да се лекува, а накрая той си тръгна и те нищо не можаха да направят.
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В присъствието на полицията си тръгнал...???!!!
10
2
 
34
 
! Отговори
защо преди 3 години
"Десет години затвор за нерегламентиран превоз на пътници. Това одобри мнозинството в парламента на второ четене."Коментарите са излишни.
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пребил я на 9 март. Умряла на 5 април. Един месея я боляло, но не потърсила помощ.Тоя с добри адвокати спокойно можа и да отърве затвора.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко трябва да си....мен, че да не отидеш в болница и то няколко дни?Това дори не е убийство, това е смърт пореди глупост.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една статия по-надолу ни убеждава,че пандемията укрепила брака и връзките.Да бе,да.
6
1
 
30
 
! Отговори
Потресена преди 3 години
Тази жена се е прибрала при насилника след побоя сякаш нищо не е боло?! Смотани и загубени жени колкото искаш! Тримата отишли в бърза помощ (тоест пребитата жена+ приятела пострадал при побоя + насилника)!! Полицията дошла, но ги оставила да се оправят?! Насилника ще лежи 2 години за убийство?! "Смърт по непредпазливост"?! Аз ако взема и застрелям някого по непредпазливост, как ще ви се строри това?! Баси сбърканата държава дето сме!
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СМЕНЕТЕ ЗАКОНИТЕ ЧЕ СТАНАХТЕ ЗА СМЯХ..ЗА БОЙ И СМЪТР 2 ДО 6 ГОДИНИ,ДО 8 ЛИ..НЯМА ЗНАЧЕНИЕ..ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ БЕ.КОИТО ПИШЕТЕ ЗАКОНИТЕ.КОЛКО ОЩЕ ЖЕНИ ЩЕ ТРЯБВА ДА УМРЪТ????КОЛКОООООООО??????
4
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Присъдата е прекалено лека. 15 години и химическа кастрация трябва за такива ***.
3
1
 
38
 
! Отговори
\m/ преди 3 години
Непредпазливост?! Как риташ и блъскаш някой на земята от непредпазливост?!Абсолютно умишлено действие довело до смърт е това и жалкия *** никога не би трябвало да излезе от затвора!
2
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Две години? Ритал я непредпазливо значи според този закон....