30-годишен на съд, пребил приятелката си до смърт

Двойката живеела заедно, били на гости, когато насилникът избухнал
3 дек 2020 13:25,
51
30-годишен на съд, пребил приятелката си до смърт
Снимка: Pixabey

30-годишен мъж ще се изправи пред варненския съд. Той е обвинен в непредпазливо причиняване на смъртта на приятелката си, след като умишлено й нанесъл средна телесна повреда, съобщават от Окръжната прокуратура.

Обвиняемият И.И. и пострадалата се познавали от дълги години, като в последните 4-5 от тях живеели заедно на квартира във Варна. На 9 март 2020 г. отишли на гости на свой приятел, който празнувал рождения си ден. След като се почерпили, в един момент обвиняемият започнал да псува и обижда пострадалата, ударил я с ръка в главата. Жената паднала на земята, а той започнал да я рита по цялото тяло.

Домакинът се опитал да го спре, но също бил ударен, успял да се обади на телефон 112 и поискал да дойде полиция. Въпреки молбите на приятелката си, обвиняемият продължил да я рита. Преди идването на полицията преустановил агресията и си тръгнал. Униформените разговаряли с пострадалата, която се оплакала от силни болки в гърдите. Не след дълго и тя се прибрала у дома.

Домакинът посетил нееднократно в следващите дни квартирата на обвиняемия и приятелката му, като тя продължила да се оплаква от болки в гърдите, но без да потърси медицинска помощ.

На 5 април мъжът за пореден път отишъл в дома им. Жената била в изключително тежко състояние – не можела да диша и да върви от болки. С такси тримата отишли в МБАЛ "Света Анна" на преглед в спешното отделение. Пострадалата била хоспитализирана, но въпреки проведеното лечение, около 20.30 часа на същия ден, починала.
В хода на започналото разследване, надлежна съдебно медицинска експертиза установила естеството на смъртта ѝ и пряката връзка на леталния изход с нанесения от обвиняемия побой.

На И. И. е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда. Ако се докаже вината му, побойникът може да лежи в затвора от две до осем години. Обвиняемият не е предвиждал настъпването на фаталния резултат от деянието си, но е могъл и е бил длъжен да го предвиди. Той е в ареста от 10 април 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
5
 
! Отговори
Рокси преди 3 години
Гледали ли сте "Достатъчно"? За мъже, които смятат, че боят е нормален и жените си го заслужават, им трябват точно такива жени!
40
0
 
1
 
! Отговори
УмишленаПовреда преди 3 години
Написано е: непредпазливо причиняване на смъртта на приятелката си, след като умишлено й нанесъл средна телесна повредаИстината след непредпазлива средна телесна повреда е причинена смърт.Абе кой ги пише тия секвенции и констатации.Това е колаборация с престъпника.после да се немай ако непознае кой убиец ще й дойде на вечера
39
0
 
8
 
! Отговори
Семеен преди 3 години
До мъжкар:Надявам се да е черен хумор. Жената и сама си знае мястото. То е в леглото до мен. Идеята да се събудя докато е сгушена в мен ме кара да съм по добър човек а не чудовище каквото всеки е или би могъл да е. Ако не вървят нещата сменяй жената. Не всичко трябва да е бой и смърт. А и от кога трябва да е нон стоп в кухнята а ние да забиваме колежки и познати щото тя не мерише на парфюм а на манджа? Проблема е в кеша май. Като не смогваш за ресторант или храна за вкъщи карай на...
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо не си пасва ?Вероятно е била бита втори път !?
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'две до осем години'...срам!
36
0
 
8
 
! Отговори
s.todorova преди 3 години
Психически нестабилните "хора" (визирам и мъже, и жени), трябва да бъдат затваряни в Кукувичарника и да не излизат от там. Иначе - виждате ежедневно какво се случва.
35
0
 
6
 
! Отговори
s.todorova преди 3 години
!?!?!?!? Потресена съм...
34
1
 
8
 
! Отговори
До ха ха преди 3 години
Дано някоя жена на която държиш да има същата съдба! Защо не и ти ! Да те пребият до смърт! Няма да е загуба!
33
29
 
0
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Другия път ще се замисли дали да му отговаря пред други хора или да си държи чавката затворена.
32
0
 
24
 
! Отговори
аа преди 3 години
как така 2 до 8 години? можду 20 и 80 години трябва да пише в закона!
31
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудите се, защо се е върнала при него.1. Стокхолмски синдром2. Ако ме напуснеш ще избия семейството ти3. На жената се втълпява, че тя е нищо, че няма да оцелее и ден без него, че сама си е виновна за боя и ако се държеше /обличаше като той иска, бой нямаше да има.И такава жени търпят с години и дори мислят, че вината е тяхна, че не се стараят, че са лоши съпруги и за това си заслужават бося. На тази не и е било за първи път и го е приемала, за нещо едва ли не "нормално".
30
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забележете края, от 2 до 8 години... За човешки живот!А за някоя дреболии дават повече!!!Браво! Хвала на авторите на НК и на съдиите в България!
29
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
подобни питекантропи трябва да ни ги показвате с име и снимка
28
2
 
15
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Всичките плюете по тоя ***. Той ще си лежи в затвора, ще си понесе отговорността. А патката, която се е прибрала при него. Ей заради такива като тая има такива като този. Дошла полиция, ми не се прибираш при ***, а отиваш с полицията в болницата и ти вадят медицинско, в случая, това щеше да и спаси живота, защото щяха да остановят проблема навреме и да я оправят. ТОВА СЕ НАРИЧА ИНСТИНКТ ЗА САМОСЪХРАНЕНИЕ, дори и едноклетъчните организми го притежават.
27
0
 
29
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
сега убедихте ли за ползата от белене какъв съд даваш му лопатата и на островаколкото издържи на бачкане
26
0
 
25
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
Умишлено убил приятелката си, а иначе било умйство по непредпазливост. Я го дайте на родителите на момичето те да го съдят! Как мислите какво ще му се случи на този ИЗВЕРГ!
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
м да .. а аз съм 44 годишен ерген, че няма кой да ме вземе , верно грозен и дебел ... ама не бия жените ...
24
0
 
30
 
! Отговори
nobi преди 3 години
причиняване на смърт по непредпазливост ? това е умишлено убийство, прокурора да си върне дипломата
23
3
 
36
 
! Отговори
съд преди 3 години
По непредпазливост 2 години добре че не е убил куче, че го очаква повече.
22
1
 
22
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
"в непредпазливо причиняване на смъртта на приятелката си" Валверия добре ли сте или сте функционално неграмотна? Има ли предпазливо убийство? Явно това е критерия да работиш в този сайт да си ментално повреден!