Условна присъда за 14-годишен за грабеж във влак

Случаят е от 28 декември 2020 година
9
Условна присъда за 14-годишен за грабеж във влак
Снимка: Pixabay

Районният съд в Монтана издаде присъда от три месеца затвор условно за 14-годишно момче за извършен от него грабеж във влак, съобщиха от Съдебната палата в Монтана.

Още по темата
Вечерта на 28 декември 2020 година младежът се качил на влака от Монтана за Бойчиновци и при преминаването му през село Ерден нападнал 49-годишна жена.

Със сила той й отнел дамската чанта, в която имало документи, лекарства и пари на обща стойност 143,18 лева. След това слязъл от влака и избягал. Той бил заловен малко по-късно от полицията и направил пълни самопризнания.

Според магистратите, макар и непълнолетен, осъденият е могъл да разбира постъпките си и да ги ръководи. Пред съда момчето, което е ученик в осми клас, е признало вината си и доброволно подписало споразумение с прокуратурата за условна присъда от 3 месеца с двегодишен изпитателен срок.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване, уточниха от Съдебната палата в Монтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
Ето така се отглеждат сериозни престъпници. Да благодарим на сда.
6
0
 
7
 
! Отговори
мак преди 3 години
Леко се отърва, до следващо нападение и кражба. А онези споразумения с признаване на вината не отпаднаха ли?
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крумовите закони биха го респектирали яко, ама... не им стиска да ги въведат.Краде - режеш му ръката. Варварско било...А не е ли варварско да ти се появи некво такова, да ти вади нож да те коли и накрая да си тръгне с това което е искало да вземе? И накра условна присъда. Е това не е ли варварско?Затова - ръката на чукана и от раз.
4
1
 
16
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Ей такива малки играчи едно време ги пращаха в ТВУ, ако му дойде акъла после си сяда на дупетто учи и става човек, ако ли не кат стане на 18 я в Кремиковци, я в мини Бобов дол и се пенсионира на 45г.А сега кво ще стане от тоя ***? Я дилър, я крадец я сводник...
3
1
 
12
 
! Отговори
Г.Т. преди 3 години
"...и доброволно подписало споразумение..."Ама той можелида се подписва, или само е сложил един Х?За едни приАтели питам!
2
2
 
24
 
! Отговори
Оффф преди 3 години
Возиш си се във влака спокойно идва младото циггане и вади нож и те обира, след това му дават не 1 или 2 годин условно, а 3 месеца! Та като като направи следващия грабеж на някой да му дадат тия три месеца и новите три шест месеца! Ехх, защо не съм циггане в България !!!!
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предвиждам аз как такива бандитчета, дето съда ги освобождава с безобразни, но законосъобразни доводи, ще почнат на изчезват безследно. И тогава дано все някой вдене, че за престъпниците е по-сигурно да са на топло в пандиза, отколкото да имат възможност да си вършеят на воля.