КПКОНПИ с искове за отнемане на имущество за над 2 млн. лева

Решенията са взети на първото редовно заседание за годината
14 яну 2021 12:01, Анисия Иванова
10
КПКОНПИ с искове за отнемане на имущество за над 2 млн. лева
Снимка: КПКОНПИ

На първото редовно заседание за тази година Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ прие решения за внасяне на искове за отнемане на незаконно придобито имущество в размер на 1 821 203 лв. Решенията включват и искове за отнемане на 20 недвижими имота и 9 моторни превозни средства, на обща стойност 446 731.60 лв, съобщиха от пресцентъра на антикорупционната комисия.

В Окръжен съд – Кюстендил се внася иск срещу Спас Василев, на стойност 60 051.88 лв. Той е обвинен от прокуратурата в измама – за това, че в периода 2016 – 2017 г. е въвел в заблуждение 7 лица с твърдението, че ще им осигури изгодни самолетни билети.

В Окръжен съд – Ловеч се внася иск срещу Павел Александров, на стойност 147 090.27 лв. Претендира се и един недвижим имот. Александров е обвинен от прокуратурата в това, че през 2015 г., в качеството си на длъжностно лице – директор на Център „Фонд за лечение на деца“, е сключил договор с фирма, без да проведе обществена поръчка, като от тези му действия биха могли да настъпят немаловажни вредни последици.

В Окръжен съд – Видин се внасят два иска – срещу Евтим Стефанов и срещу съучастничката му Десислава Емилова. Искът срещу Стефанов е в общ размер на  466 534.28 лв. КПКОНПИ претендира и отнемане от него на 2 недвижими имота и 3 автомобила. Стойността на иска срещу Емилова е 88 223.28 лв., като се претендира и отнемане на 1 автомобил. Стефанов е обвинен от прокуратурата за това, че в периода 2011 – 2013 г., в качеството си на длъжностно лице - изпълнителен директор на Сдружение „Агенция за регионално развитие и бизнес-център – Видин“ е присвоил чужди парични средства на МРРБ и средства от фондове на Европейския съюз, отпуснати за финансиране на трансгранични проекти между България и Румъния и между България и Сърбия. Според обвинението, той е съставял неистински официални документи, за да удостовери възникналото право на плащане. Емилова е с обвинение в съучастие за това, че е улеснила действията на Евтим Стефанов, като е използвала неистинските официални документи.

В Окръжен съд – Хасково се внасят три искови молби срещу участници в организирана престъпна група, обвинени за изнудване и извършване на финансови сделки без разрешение. Общият размер на исковете е 686 495.29 лв., с претенции и за отнемане на 12 недвижими имота и 5 моторни превозни средства.

В Окръжен съд – Пловдив се внася иск срещу Димо Петров, на стойност 372 808.07 лв., като се претендира още отнемането на 5 недвижими имота и 2 автомобила. Той е обвинен от прокуратурата като съучастник при използване на лица за развратни действия.
 


10
Още от Темида
Исус от Елхово ще плаща 10 бона глоба, нарушил си карантината
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 20 часа
Политическия съд имитира дейност. Тия 2 милиона са една троха в сравнение с бюджета на КПКОНПИ. Подозирам, че ще си ги раздадът като бонуси.
8
0
 
1
 
! Отговори
кпкомпир преди 1 ден
Много малко нули има в два милиона.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
А колко ще минат? Най много 1 и то след 10 години дела когато автомобил оценен днес за 100к ще струва 3000.
6
0
 
0
 
! Отговори
за всекиго по нещо преди 1 ден
Те и на Очите, отнетите имоти ги продава държавата.
Дълго нямаше купувачи.

Тук ще стане - и вълка сит и агнето цяло.
И така, до края на света !
5
0
 
3
 
! Отговори
КОМПИ преди 1 ден
КОМПИ или както там се казва струва на данъкоплатците около 50 милн лева на година.

Цацинката си има и лична охрана и ведомствено жилище.

За година са свършили работа за няма и 2 милиона лева (предстои и от съда да се произнесат)

Има ли смисъл от тия?
4
0
 
1
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 ден
До Анонимен
Аз пък не четох ... След Вашия коментар се насилих да прочета статията и се отвратих !!!
3
0
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 ден
А кога ще прочетем за отнети "шкафчета" ???!!!
Питам аз и отговор не чакам (знам го) ...
2
0
 
6
 
! Отговори
Горанов преди 1 ден
Ами така е като не са министри. За моя случай няма конфликт на интереси.
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Само прочетете за какви мишки става дума!
Това е нивото, до което е разрешено. Спас с билетите за самолети.
Нагоре бият през пръстите.