По случая с убитото дете - експертизи, претърсвания, иззети телефони

Ще се гледат и видеозаписи от общинските камери в Мездра
14 яну 2021 12:23,
23
По случая с убитото дете - експертизи, претърсвания, иззети телефони
Снимка: БГНЕС

Във връзка със засиления медиен и обществен интерес по повод разследването на смъртта на 8-годишно момче в Мездра, районната прокуратура във Враца съобщи, че е образувано досъдебно производство по чл.338, ал. 3 от НК за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

До настоящия момент са извършени следните действия по разследването: оглед на местопроизшествие и оглед на трупа на пострадалото дете, разпити на 16 свидетели, част от които са дали показания пред съдия по реда на чл. 223 от НПК. Извършени са и четири претърсвания и изземвания от имоти, находящи се в Мездра и в няколко околни села.

Още по темата

Иззети са мобилни апарати, ползвани от Димитър Й., който е привлечен като обвиняем по досъдебното производство, а също и от неговата съпруга М.Й. и малолетния им син, в чиито дом е настъпила смъртта на 8-годишния Томи Томов.

По делото са назначени балистична експертиза, две химични експертизи, дактилоскопна експертиза, съдебномедицинска експертиза, съдебна психолого-психиатрична експертиза на малолетния син на Димитър Й., а също комплексна ДНК и балистична експертизи, които трябва да се извършат в Националния институт по криминалистика в София.

В хода на следствените действия са иззети видеозаписи от общинските камери в Мездра. Внесени са искания по чл.159а от НПК за изискване на трафични данни за проведени разговори от телефонните номера, ползвани от семейството.

Спрямо привлечения в качеството на обвиняем Димитър Й. за престъпление по чл. 338, ал.3 от НК, е взета мярка за неотклонение задържане под стража с определение на районния съд в Мездра от 11 януари т. г.

Към момента не са налице доказателства за участие на други лица в разследваното престъпление, както и за осъществени други престъпни състави от лица, различни от привлечения в качеството на обвиняем Димитър Й. Предстои по делото да бъдат извършени още разпити на свидетели и допълнителни експертизи.

Вероятно имайки предвид изявленията на дядото на загиналото дете Тома Томов ръководството на районната прокуратура във Враца обяви, че няма да позволи нерегламентиран натиск върху магистрати и разследващите органи относно законосъобразността и пълнотата на провеждането разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До ДДРОнегКъм тези, които са ми сложили минус - написах това, щото ако напиша нещо различно от хвалебствия, направо ме банват, не просто ме изтриват !!!Мисля точно обратното на това, което съм написал !!!За мислене дали банват ?!
14
3
 
10
 
! Отговори
Фончо преди 3 години
Честит Банго Васил на всички българи , господин Бойко Борисов да го обяви за национален празник
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мен друго ме издразни.Онзи ден от канал-1 БНТ като го разпитваха дядото,той заяви,че е обиден защото имало много жандармерия.Попита за какви ги мислим,че са.Едвали не били дискриминирани,че се отнасяла така властта като праща толкова полиция.И какво стана?Махнаха полицията и тия веднага 60 човека с камъни и дървье!Еми значи има защо да се праща жандармерия!И после ама той бил извън града не ги бил пратил.Абе на кой ги разправя тия?!Детето няма как да се върне,ама нали закони има,нали съд уж?!
12
4
 
13
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Българи, имате се за голяма работа, а пък Доган ви рапределя порциите.В село на български турци да сте разбрали, че има `бити и убити през последните години`... ?!
11
6
 
12
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
ромите са най-добрите хора, най-учените, най-моралните и най-чистите !!!Я да видим дали сега ще ми изтрият коментара, ако не са ме баннали пак...
10
1
 
18
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Повръща ми се вече от "интегрирания" дядо!Гнусен "Индиана Джоунс"!
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕКА ДА ОТБЕЛЕЖА СТРАНИЧЕН КОНТРАПУНКТ- СЪБРАЛИ СА СЕ ПОНЕ 30 РИМЛЯНИ И СА ТРЪГНАЛИ В АТАКА.АДМИРАЦИИ ЗА ЕДИНСТВОТО И ОРГАНИЗАЦИЯТА!ПРИ ВСЕ ЧЕ ГИ ПОДЦЕНЯВАМЕ, НИЕ ТОВА НЕ ГО МОЖЕМ!ИМА ЛИ ТАКЪВ СЛУЧАЙ, БЪЛГАРИ ДА СЕ СЪБЕРАТ С ВИНКЕЛИ 30 ДУШИ ДА ТРЪГНАТ СРЕЩУ НЯКОЙ?
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЩОМ Е ЗА ШЕФА НА РОМСКА ПАРТИЯ, МОЖЕЛО ДА СЕ РАЗДВИЖАТ МИЛИТАТА...ДЕЙСТВАЙТЕ ,Е Й!ЧЕ ИЗБОРИ ИДАТ!ДА НЕ СЪРДИТЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ МУ,ЧЕ КАК ЧЕ СПЕЧЕЛИ ИНАЧЕ...
7
13
 
11
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
`По случаите с битите и убити българи последните години - нищо.`==Сами са си виновни българите, като скачаха и си разбиха стария ред и държава!Ромите не скачаха, те изчакаха тяхното време и то дойде.Ромско е бъдещето на Бг.
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно как се задействат всички, след като роднините и приятелите на загиналото дете тръгнаха на саморазправа с виновните. Евала на *** ни съграждани, че не стоят статично, а действат. Навремето и българите сме били такива. Бог да прости невинното дете!
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големи драми, големи. Вместо всичко да се извърши много тихо и за ден-два. Смех. Имам чувството, че повече е драматизиране и медийни изяви, отколкото да се върши експедитивно работа.
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кога същия Тома Томов украдна парите за ремонт на надлеза над бул. Панония в гр. Видин, що не протестира никой. Ама то в тоя живот винаги е танто за кукуригу.
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По слупаите с битите и убити българи последните години - нищо.
2
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Детето е убито от служител на Румен Радев, не можете да потулите ИСТИНАТА, ОСТАВКА, СЪД И ЗАТВОР ЗА БЯСНОТО КРЕМЪЛСКО КУЧЕ РАДЕВ И ПОДЧИНЕНИЯТ МУ УБИЕЦ!
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тази непредпазливост,не потулвайте истината.Поради непредпазливост е влачено и изхвърлено на улицата по ***.