7 месеца затвор за мъж, влачил 20 м полицай с колата си

Шофьорът бил без книжка, а колата била без регистрация
28 яну 2021 17:37,
27
7 месеца затвор за мъж, влачил 20 м полицай с колата си
Снимка: БГНЕС

7 месеца в затвора при първоначален строг режим ще лежи 28-годишен мъж за 5 престъпления на пътя. Районният съд във Велико Търново е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратурата и защитника на обвиняемия, съобщиха от съдебната палата.

Р.С. бе признат за виновен за това, че на 11 октомври миналата година в Ново село, община Велико Търново, противозаконно пречил на полицейски служител да изпълни задълженията си по установяване самоличността на водача и пътниците в лек автомобил "Опел Вектра".

Шофьорът предприел внезапно потегляне с автомобила и влачил с него в продължение на около 20 метра захванатия с ръка в областта на рамката на отворения прозорец полицай. Така му причинил лека телесна повреда.

Мъжът е осъден и по обвинения, че при управление на лек автомобил си служил с контролни знаци, издадени за друго моторно превозно средство, управлявал автомобил, който не е регистриран по надлежния ред съгласно Закона за движение по пътищата и без съответно свидетелство за управление.

Оказало се, че е извършил престъпленията в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние.

Освен че влиза зад решетките, мъжът е осъден да плати и 250 лв. глоба.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
11
 
6
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Ами слугите на банкянския мамут взеха да се имат за богопомазани....Явно е имало причина да бъде влачен....
4
3
 
25
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
Щеше да е смешно, ако не е тъжно.Когато Съдът не защитава с цялата строгост на закона държавния служител - значи държавата я няма.Правосъдие по целесъобразност , а не по закон.
3
4
 
17
 
! Отговори
Малко Вие е! преди 3 години
Нека още политиците да лапат мухите! С тези леки наказания НИЩО в България няма да се промени. Докато политиците не вдигнат драстично наказанията, не глобите ( говорим за ефективни присъди и затвор минимум 5 години ), такива ненормалници винаги ще има и ще са безнаказани. Как може 7 месеца затвор за шофьор, влачил човек 20 метра ;( . Само политиците са за бой тук, независимо от партията. Вината е на политиците в парламента! Всичките! Без изключение.
2
0
 
13
 
! Отговори
da преди 3 години
250 лв... достъпно услуга е, явно!
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Акта ми за каране с изтекла книжка беше 300лв тапаци. 250 лв глоба ще му дават..