Син, убил майка си, ще лежи 19 години в затвора

Обвиняемият нападнал жена си и майка си без причина след употребата на алкохол
28 яну 2021 12:22, Ния Христова
22
 Син, убил майка си, ще лежи 19 години в затвора
Снимка: Pixabay

19 години лишаване от свобода получи 26-годишен подсъдим, предаден на съд от Окръжна прокуратура-Добрич, за убийство на родител. Съдът призна за виновен Кадир Р. за това, че на 01.12.2018 г. в тервелското село Честименско умишлено е убил майка си, пише в. Монитор.

23-годишният тогава Кадир живеел с. Честименско заедно с родителите си и Г.И., с която живеел на съпружески начала и с двете си деца. Във фаталния ден той и жена му отишли на гости при съседите си около 20.30 часа. Прибрали се около 3 ч. след полунощ, като Кадир бил употребил алкохол. Г.И. се прибрала в спалнята, след нея Кадир също влязъл и започнал безпричинно да й нанася удари с ръце. Жената избягала в съседна стая при майката на Кадир - Р.А. Жените опитали да се скрият в стаята, в която спят децата и се опитали да затиснат вратата. Кадир обаче ги изблъскал и отново ударил първо жена си, а след това нанесъл удар с юмрук по главата на майка си и я блъснал. Жената залитнала към стената и паднала безжизнена на земята. Г.И. отишла незабавно при съседите и разказала за случилото се. Обадили се на телефон 112. Пристигнал екип на Спешна помощ, който констатирал смъртта на Р.А.

 
От назначената съдебномедицинска експертиза се установило, че вследствие на нанесените удари, Р.А. е получила травматичен кръвоизлив под меките мозъчни обвивки, който е довел до остра сърдечна и дихателна недостатъчност, в резултат на което е настъпила смъртта й.
 
"Присъдата на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Варна", уточни говорителят на Окръжна прокуратура Милена Любенова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никаква загуба.Ако може всеки ден.По няколко.
5
11
 
6
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Много пъти съм казвал, че на българина по-силен алкохол от Бира, не трябва да се разрешава тук !!!!
4
8
 
9
 
! Отговори
Алк преди 3 години
Огромна част от битовите престъпления се дължат на ужасната легална дрога наречена алкохол. Хора се разболяват, измизеряват, побъркват, озверяват от нея ама никой не го интересува.
3
1
 
9
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
До живот....след 13..14 ще излезне.Сбъркана съдебна система.....
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
E щом подледи на обжалване... здраве му кажи.
1
7
 
4
 
! Отговори
Ндрангета 2 преди 3 години
Ако беше станало в Перник, полицията и Прокуратурата щяха да кажат, че майката се е самоубила!