Румен Овчаров и Петър Димитров на съд заради АЕЦ "Белене"

Основното обвинение е за безстопанственост за стотици милиони евро
Обновена: 12 фев 2021 14:12 | 12 фев 2021 14:12, Камелия Цветанова
38
Румен Овчаров и Петър Димитров на съд заради АЕЦ "Белене"
Снимка: Pixabay

Двама бивши енергийни министри отиват на съд заради строителството на  втората атомна централа „Белене“.

Миналата седмица специализираната прокуратура е внесла обвинителен акт срещу Румен Овчаров и Петър Димитров и още двама души, казаха за БНР от Специализирания наказателен съд.

Още по темата

Другите двама обвиняеми са бившите шефове на Националната електрическа компания Мардик Папазян и Любомир Велков.

В обвинителния акт липсва името на бившия енергиен министър Делян Добрев, който също бе обвинен по аферата „Белене“.

За финала на продължилото близо 5 години разследване от прокуратурата не съобщиха изрично, така че не е ясно въз основа на какви доказателства е отпаднал Добрев.

А доказателствата са събрани в 350 папки, основното обвинение е за безстопанственост за стотици милиони евро.

Делото ще се гледа от съдия Виктор Чаушев, който трябва в едномесечен срок да насрочи разпоредителното заседание.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей ама как някои не разбраха , че централа в Белене няма да има ! - какви китайци , какъв Росатом сънуват.Няма вече да има пачки по стотачки , нямаааа !
13
0
 
5
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
Стотици милиони .....двама души.........това не е нормално .....къде са парите, кой ги взе за какво, морал етика тук няма ли бе, или има само простотия, тези хорица не знаят ли че има договори, но има и други ценности, които са по стойностни, ееееееееее докога така?!
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хасковския ка.ун Делянчо мамин поради каква причина е отпаднал, каскета е решил, че е невинен може би това не е ли работа на съдът???
11
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бухалката на Боко подгони бесепарите предизборно.А 11 години престъпно бездействие на шайката кой ще ги подпука?Е няма кой,освен да дойде Кьовеши.А с пачките и златото в чекмеджето кой ще се заеме?Е,пак няма кой.Защото прокуратурата се командва от КОЙ,а КОЙ и ТОЙ са си свои.
10
7
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Добре, защо простолюдието което скимти срещу Белене не дава проекта на Китайската национална ядрена корпорация и/или Росатом? А ?
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
завреният зет Костов-Григоров кога
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парламентът е гласувал за строежа на Белене. Има конкурс за стратегически инвеститор в последен етап.Някой започва да саботира решението на парламента, отнемайки активи на проекта Белене, които участват в държавната апортна вноска. Саботажът на решението на парламента, саботажът на обявените конкурси и процедури трябва да се разследва.
7
7
 
4
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Рум.Овч.,Рум.Геч.,Рум.Вет.Грипен???!!Още една румена БКПБСП мома и трябва на България и бог да я прости!!А тия трите румби продължават с шетнята!!Тепърва ще им се шета на ТЕА руски ПИАВИЦИ,дето бая кръв са изсмукали под формата на стотици милиони долари и евра!!Ако ме питат мен,до стената и честитки от заводът в Казанлък!!Това са из ро ди,дето нямат чувство за морал, за отговорност, за чест?!С една дума гь он су ра ти!!Червени ***!!Накупиха реактори,спартани,кугари,а после плащай Борисов!
6
3
 
10
 
! Отговори
Joko преди 3 години
След последното Ос иране на Теменужето и разните му самозвани експерти по енергетика сега ни сервират 350 прашолясали папки предизборно.
5
3
 
8
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
И защо простия добрев не е на съд ? Предполагам само защото е ***. Нали се сещате. И защо Белене не беше даден на китайците и/или руснаците ? М ? Иначе, Овчаров е пич.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съд трябва да има за спирането на Белене.Загубата е за милиарди долари.Активът на лиценза, площадката се губят и трябва виновните да отидат в затвора.Липсват обществени поръчки и конкурси за Козлодуй нови мощности.
3
0
 
4
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Решение ..../ г.- на основание чл. ... от НК-НЕВИННИ. Те си имат готов текст липсва само датата и номер. СПОКОО
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
a ako ima bg obstonaroden elektronen oficialen referendum?!
1
2
 
14
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
Този овч-ар е в кампания да мине през всички съдилища, за да го оневинят и така да си върже спокойствието пожизнено. Е да, ама докато българският съд прощава, то клетвите на балканския лъв застигат!