19 г. затвор за Алекс за убийството на Валери в Кюстендил

Съдът го призна за виновен и за опит за убийство
19 фев 2021 15:38,
4
19 г. затвор за Алекс за убийството на Валери в Кюстендил
Снимка: Pixabey

Окръжен съд – Кюстендил определи наказание от 19 години "лишаване от свобода" за 20-годишния Алекс Димитров. Съдът го призна за виновен за това, че на 17.02.2019 г. е направил опит умишлено да умъртви повече от едно лице - 3 лица, като умишлено е умъртвил Валери Дъбов и е направил опит за убийство на Светлин К. и Михаил П.

Съдът приспада от наказанието времето, през което подсъдимият е с мярка "Задържане под стража". Определя първоначален режим на изтърпяване "строг".

Още по темата

Окръжен съд – Кюстендил осъжда Алекс Д. да плати на майката на Валери Дъбов 130 000 лв. за претърпените неимуществени вреди от престъплението, както и 50 000 лв. на сестра му Р. Х., заедно със законната лихва до окончателното изплащане на сумите, като отхвърля в останалата им част исковете, до 150 000 лв. като неоснователни.

Съдът го осъжда да плати и 40 000 лв. на пострадалия Михаил П., като отхвърля иска в останалата му част до претендираните 60 000 лв. Подсъдимият е осъден да плати и разноските по делото.

Присъдата бе прочетена днес в присъствието на страните по делото в Окръжен съд – Кюстендил. Тя подлежи на жалба или протест в 15- дневен срок пред Софийски апелативен съд.

Съдът потвърди мярката за неотклонение, взета по отношение на Алекс Д.- "Задържане под стража". Това определение подлежи на жалба пред САС, в 7- дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
11
 
! Отговори
Кюстендилският преди 3 години
Дано се скапе в затвора !!!
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си знаете,че утре ,когато следващия дребен тъмнозелен роммчо с бебешко лице, реши да удари детето ви с пет удара с ножа,защото го е подразнило ще му дадат 15-16 години ,ако е пълнолетен,ако не е то най много условна.
2
0
 
26
 
! Отговори
Лили Иванов преди 3 години
Значи ,ако работи в затвора ,дефакто излиза след 11 години. Ще бъде на 31г., изпечен рецидивист ,с убийство, опит за други две убийства и излежани 11 г.. Ще има неоспорим авторитет в криминалните среди.
1
1
 
21
 
! Отговори
Жожо преди 3 години
Сега в пандиза ще му свири ду.пето като чушка на котлон....