20 години затвор за мъж, поръчал убийството на комшиите си

Габровският съд произнесе още и колосална кръвнина от 800 хил. лева
23 фев 2021 08:08,
21
20 години затвор за мъж, поръчал убийството на комшиите си
Снимка: БГНЕС

Апелативният съд във Велико Търново потвърди присъда от 20 години затвор при първоначален строг режим на 62-годишния Веселин Иванов, поръчал убийството на съседите си и палеж на къщата им в с.Богданчовци след дългогодишна вражда.

Суровото наказание заедно с колосална кръвнина от 800 хиляди лв., бе произнесено от Окръжния съд в Габрово миналия февруари.

Магистратите го признаха за виновен като подбудител и помагач в жестокото престъпление. Иванов обжалва пред Апелативния съд, но присъдата е счетена за правилна и законосъобразна.

Призори на 11 август 70-годишният Илия Спирдонов и 61-годишната му съпруга Еленка са открити почти овъглени в изпепеления им дом. Първоначалната версия е късо съединение, има съмнения и за умишлен палеж, но никой не допуска, че не пожарът е причина за двойната смърт. Аутопсията показва, че съпрузите са застреляни.

Хладнокръвно и професионално - с по един куршум в сърцето.

Разследващите бързо стигат до поръчителя на престъпление - комшията Веселин. Чашата на дългогодишния конфликт между семействата преляла, след като Илия подхвърлил: "има още място в гробищата", докато край портата му преминавала траурната процесия с починалия в катастрофа син на Веселин.

Като извършител на убийството и палежа на подсъдимата скамейка бе изправен 54-годишният приятел на Веселин, Лъчезар Парашкевов от София, но той почина в хода на процеса в Габрово и наказателното производство срямо него бе прекратено. Доказателствата по делото сочат, че за мократа поръчка Веселин е платил 25 000 евро.

Подсъдимият е осъден да плати и по 200 000 лв. за всеки от родителите на двамата синове на жертвите си. Те са частни обвинители и граждански ищци в процеса.

Решението не е окончателно, то може да се атакува пред ВКС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Одобрявам постъпката му. И аз бих искала да поръчам за комшийката!
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
25000? е аматьорско изпълнение, а поръчителят е скръндза, така му се пада.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пернишката секта 2
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** драмата... хвани единия, удари другия! Добре че са се самозатрили благополучно.
9
0
 
8
 
! Отговори
По нашенски преди 3 години
Българите имаме по три имена. Пишете и третото, защото доста хора се казват ,като този.
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
70 годишния дядка си го е заслужил!
7
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Булгаропитеци !
6
1
 
23
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Абе и убитите не са били праведни, дори никак, ако е вярно това за забележката !!!Не оправдавам убиеца,м но го разбирам, ако наистина убитият е казал, че "има още място в гробищата" !!!
5
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво животно трябва да си, да кажеш на човек, който погребва сина си такова нещо. Добре е направил, ама не е трябвало да плаща въобще.
4
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този, ако се изцепи така на погребението на сина ми, дори няма да плащам 25К евро, директно го трепам на място и щом има място в гробището за него ще е! Само в клета България може да има такива ***!
3
2
 
21
 
! Отговори
Сър Джеймс преди 3 години
Социалисти сър! Забавляват се!!!
2
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А убиецът на Милен Цветков осъден ли е?А шведите убиващи за 5 лева искам да попитам колко години получават?Защо това престъпление е единственото от дълго време получило справедливо наказание?Има нещо много гнило в българското правораздаване
1
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поръчителят не е имал какво да губи! А и за такива приказки баш на погребението на сина му и аз няма да се поколебая да ги осветкам. Хубаво ги е изпарил. Свобода за Веселин!