3 години затвор за рецидивист, бил и ограбил 95-годишен

Той взел пенсията на мъжа, ударил го в главата
25 фев 2021 10:50,
15
3 години затвор за рецидивист, бил и ограбил 95-годишен
Снимка: Pixabey

Окръжният съд в Монтана наложи наказание от 3 години затвор на мъж за грабеж при опасен рецидив на 95-годишен самотно живеещ в село Василовци.

Пред съда 32-годишният А. Н. П. – без образование, безработен и многократно осъждан, се призна за виновен, че на 10 септември 2020 г.  в село Василовци, област Монтана, по-малко от месец след като излязъл от затвора, нападнал пред дома му току що взелия пенсия 95-годишен мъж, нанесъл му удари в областта на главата, извил ръката му, съборил го на земята и му отнел портмоне с 400 лева.

Обвиняемият заяви, че доброволно подписва споразумението за наказание 3 години "лишаване от свобода", които да изтърпи ефективно при първоначален строг режим.

Причинените от престъплението имуществени вреди - отнетата сума от 400 лв., са възстановени, което допринася за решаване на делото чрез споразумение. Той бе осъден и да заплати 750.30 лв. – разноски по делото.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Е защо толкова много?
10
0
 
3
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Бой бря!,Само бой за такъв.Къф затвор да го ранът тамка и а седи на топло зимъс?
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що не му напишете пълното име на този "герой"? Май защото е от един точно определен етнос, който се ползва с особена протекция, а?
8
0
 
16
 
! Отговори
someone преди 3 години
3 години? това да не е за някой дето е с чисто досие ,че толкова смешна присъда. Поне 10 години затвор плюс тежка трудова повинност , не да ми се търкаля из килията по цял ден, ако откаже да изпълнява двойна присъда.
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
3 години? Е вие много се излагате вече. Трябва да са 20 без право на обжалване и плащане на кръвнина,както бяха осъдили един българин поръчал убийство на съседа си.Сравнявайки тези два случая само е очевадно че лилавото племе по махалите е толерирано.Само че управляващите нямат акъл да видят в бъдещето как в България ще останат само тия индивиди и тогава няма да има кой да осигурява пенсиите им и самите те ще бъдат нападани и убивани.Защото България ще бъде индийска територия
6
0
 
17
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 3 години
....Можете ли да си представите!?...и на това му викат държава...
5
1
 
3
 
! Отговори
от боята преди 3 години
Тоя чист комунист,баси експроприатора!Егати думата!!!
4
0
 
8
 
! Отговори
Данчо от Елин Пелин преди 3 години
По същия начин да се отнесем към БХК
3
0
 
18
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 години
Първо присъдата не отговаря на извършеното престъпление,още повече че е осъждан многократно. И не затвор където да го хрантутят, а трудов лагер,окован както в Америка и за 30год. И второ откъде ще ги вземе тия пари да си плати съдебните разноски като е бил безработен и ще остане такъв до края на живота си и....на социал.да го издържаме пак ние - един престъпник. И трето, след една година е пак на свобода...
2
1
 
15
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Идват избори ...Има ли партия или коалиция, която се нагажира, че ще работи за промяна на Наказателните закони, такава промяна, която ще дава многопо-големи присъди на рецидивисти ???!!!На 99,9% съм сигурен, че няма такива партии ...
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А аз може ли да ударя рецидивиста и да му взема цялата покъщина и да я дам на дядото? Няма други престъпления, затова ако има някакво равнество в съда, моята присъда ще е 3 дена пробация.