СГС реши: Йоан Матев е невинен за убийството на Георги в Борисовата

С това знаковото дело приключи на първа инстанция
Обновена: 12 мар 2021 19:51 | 12 мар 2021 14:24,
292

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Софийският градски съд оправда Йоан Матев за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина на 2 юни 2015 година и отхвърли гражданските искове. Присъдата е подписана с особено мнение от председателя на съда, съобщава БНТ.

Мнозинството смята, че няма нито косвени, нито преки доказателства, че Матев е извършил убийството.

Председателят на състава и един заседател обаче смятат, че има система от косвени доказателства.

Още по темата

Мярката му за неотклонение се променя на подписка. С това знаковото дело приключи на първа инстанция.

Съдебният състав смята, че безспорно е доказано, че Матев е заснет на камерите в района на БНР.

По време на пледоариите прокуратурата поиска 12 години лишаване от свобода при строг режим. Според държавното обвинение, макар и на прага на пълнолетието, подсъдимият Йоан Матев е разбирал какво прави, а използването на нож за извършването на деянието показва незачитане на човешкия живот.

Защитата поиска оправдателна присъда с мотива, че не е доказана по никакъв начин връзката на подсъдимия с престъплението.

В последната си дума пред съда освен съболезнованията си, които за първи път Йоан Матев изказва към близките на убитото момче, той каза, че няма нищо общо с тази трагедия, с което за пореден път пледира, че е невинен и поиска от съда оправдателна присъда.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
1
 
21
 
! Отговори
До САТАнато преди 3 години
Ти нормален ли си? Какво обвинение на Гешев, какви пари ? Коя година е престъплението, кога Гешев стана главен прокурор?Май в главата ти е тясно?
233
2
 
15
 
! Отговори
До 253 преди 3 години
Не съм съдник на никого,ама се сещам за поничките и момчето от Враца(бог да го прости).Та там имаше даже и видео запис,имаше и спонтанни протести.А то май,ое се оказа съвсем друга работата.
232
1
 
30
 
! Отговори
Тц,тц преди 3 години
А г-жа Лулчева не беше ли адвокат и на най-известния невинен обвиняем - Васил Божков??? Както знаем, тя не защитава клиенти заради цъфнал люляк или заради песента на славея:-))
231
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е ясно как брата на обвиняемия дава едни показания, после се отказва от тях.Едва ли е било заради братско съперничество или завист? Как от прокуратурата ще му вменят за толкова кратко време вина на батко му и ще го убедят да си измисли точно тези обстоятелства,как камерата не дава никой друг "бягащ за здраве" по време на убийството?Помните онзи тип,който намушка смъртоносно една компания,която уж щяла да го бие? Който веднага след убийството беше се изрусил,ей така, просто за да е фешън!?
230
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 247Митничар е таткото, на Калотина май, така писаха преди време, та има с какво да плати за оправдателна присъда.
229
0
 
28
 
! Отговори
Чудно преди 3 години
А какво и къде работеше бащата на убиеца Матев, в МВР ли беше?
228
1
 
26
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Показателен е този случай, за обстоятелствата около него.Времето на престъплението,камерата заснела бягащия обвиняем , показанията на брат му,после оттеглени? Ако има само един човек в целия свят,който е обвързан с престъплението,това е той.Съдът отсъди соломоновски,Оня високо над нас ще съди последен!
227
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха! Брат му на тоя е по-голям бандит и от него.....
226
1
 
13
 
! Отговори
Време за разплата преди 3 години
Равносметката от тоя случай е следната :1059 дни прекарани в арестта по 650 евро на ден минимално обезщетение .Честито на късметлията .Изработи си ги честно и почтенно !
225
11
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
Мвр-пресцентър: намерихме ножа на убйството Експертизата: 2 месеца- по късно-това не е ножа на убийството нито има биологични следи от георги или матевМвр-прес: Брата на метев ни заведе при ножа Истината: Матев никъде не ги е водел.Мвр-прес :Той уличи брат си в убийство .Истината : лесно е да пречупиш 12 годишно дете!!Мвр-прес : Имаме клип как убиеца бяга експертизата: клипа е на 300 метра от престъплението в участък който хората тичатМвр-прес: вие сте много т.пи!Истина е !!!!
224
2
 
1
 
! Отговори
До 225 преди 3 години
...ше побягнат ,я.от паника,я от страх,че са там.Примери в тая насока също много
223
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно е така,ама я ми кажи как една директорка може да накара 200 пубери да мълчат.Все ще се намери някой да се разприказва.Разни фейсбуци,анонимни социални мрежи.Това е несериозно.Още по-загадъчно е,че точно пък брат му се е разприказвал.Натискан,ли е бил с нещо или от някъде.?Съпричастен ли е и той ?А този Йоан е прекарал 3 години по арестите.Там 99% от престъпниците се пречупват и си признават всичко.Примери много.Въпроси,въпроси...Бил бягал...ми много хора при видът на агонизиращ човек ще
222
14
 
2
 
! Отговори
Заподлзнат преди 3 години
Пресцентъра на МВР наговори хиляди лъжи и изопачени факти пред медиите с цел да се покажат колко работа са свършили.Нито брата е Матев е завел следователите при ножа ,нито с намерения нож е извършено убийството.Тея "доказателства" бяха категорично отхвърлени от съда . А нова кой е тичал на някаква снимка дори няма общо със случая.Всеки може да си тичя в Борисовата градина .Снимката е на 300 метра от местопрестъплението!!
221
0
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Убиецът е на свобода. Сега ще осъди държавата да му плати две години в ареста. Убийството става доходен занаят. Убиецът спечели, а съдията.....
220
4
 
0
 
! Отговори
До 235 преди 3 години
А вие коие сте?
219
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие кога ще се събудите. Съдът е средство за разпределяне на едни пари и поддържане на системата на власт - пари. Каква справедливост търсите.Няма такава. Всеки сам си е справедливостта.
218
2
 
24
 
! Отговори
Христо преди 3 години
Поредният убиец,обгрижен и пуснат на свобода от вонящата на гнило и корупция българска правоПРОДАВАТЕЛНА система!Честит ти убиец на свобода,Българийо,жална и изстрадала!!!
217
7
 
1
 
! Отговори
До 229 преди 3 години
Ако беше се поинтересувал малко по подробно от случая щеше да установиш че нещата които пишеш са пълни глупости .А ножа който намериха изобщо не отговоря по размери с ножа който е извършено убийството .
216
1
 
19
 
! Отговори
BRavoTup преди 3 години
До smehЕй платен ***,брат му заведе следователите до канавката с ножа бе това е най основното ,признал е на брат си и къде е ножа..КАкво повече трябва,клетката на тела също е била по същото време където е убито момчето
215
1
 
1
 
! Отговори
До 229 преди 3 години
Точно