СГС реши: Йоан Матев е невинен за убийството на Георги в Борисовата

С това знаковото дело приключи на първа инстанция
Обновена: 12 мар 2021 19:51 | 12 мар 2021 14:24,
292

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Софийският градски съд оправда Йоан Матев за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина на 2 юни 2015 година и отхвърли гражданските искове. Присъдата е подписана с особено мнение от председателя на съда, съобщава БНТ.

Мнозинството смята, че няма нито косвени, нито преки доказателства, че Матев е извършил убийството.

Председателят на състава и един заседател обаче смятат, че има система от косвени доказателства.

Още по темата

Мярката му за неотклонение се променя на подписка. С това знаковото дело приключи на първа инстанция.

Съдебният състав смята, че безспорно е доказано, че Матев е заснет на камерите в района на БНР.

По време на пледоариите прокуратурата поиска 12 години лишаване от свобода при строг режим. Според държавното обвинение, макар и на прага на пълнолетието, подсъдимият Йоан Матев е разбирал какво прави, а използването на нож за извършването на деянието показва незачитане на човешкия живот.

Защитата поиска оправдателна присъда с мотива, че не е доказана по никакъв начин връзката на подсъдимия с престъплението.

В последната си дума пред съда освен съболезнованията си, които за първи път Йоан Матев изказва към близките на убитото момче, той каза, че няма нищо общо с тази трагедия, с което за пореден път пледира, че е невинен и поиска от съда оправдателна присъда.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
1
 
19
 
! Отговори
BRavoTup преди 3 години
До USA Ти колко повече доказателства искаш бебастунтъп на камерите той тича,клетката на телефона му е била във времто на убийството там,на другия ден се е изрусил веднага,брат му е завел следователите до канавката с ножа след като брат му е признал ...Какво повече от това освен че мама и тате му са доста силни и богати ,ти какво искаш да видиш повече в Сащ отдавна да си лежи до живот
213
0
 
16
 
! Отговори
Alex преди 3 години
Не е много обнадеждаваща ситуацията в България.
212
11
 
3
 
! Отговори
USA преди 3 години
Вие освен ,че сте т.ъп сте и много несправеслив народ . В US народа ще излезне на бунт ако осъдят някой с тея доказателства. За вас не е важно да се намери истинския извършител,важно е да влезе някой в затвора.Защо беее.?!?Защо е тая умраза?!?!!? Нали уж смисала на демокрацията е невинен до доказване на противното.Комунистическото ви мислене е вкоренено в душите ви !!!
211
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно семейството на извeрга е влиятелно, не само, че отърва синчето, а и са платили на *** да драскат тук в негова защита.
210
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То ако има дело в поеследните 20 години, в което е 100% сигурно, кой е убиецът, то това е именно това дело. Но очевидно семейството е стигнало до "правилните хора", за да отърве синчето. И брат му разказа какво е станало, и ножа каза къде е скрил и се намери, да не говорим, че веднага се е скатал от училище и е променил поведението и външния си вид. И съучениците му са го познали, но се разбра, че директорката е натискала да си траят всички. Само в БГ, това е.
209
16
 
6
 
! Отговори
smeh преди 3 години
До ХМ1.Разхождал се е в Борисовата2. Тичал е за трамваяДруги въпроси ?Осъден за убийство по запис на видеокамера, че бил тичал в района :DМоже и да е той, но без РЕАЛНИ доказателства няма как да го осъдят.
208
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Момчето е невинно. В скоро време ще ви се обади от ЮАР....
207
1
 
1
 
! Отговори
220 преди 3 години
На ден
206
0
 
22
 
! Отговори
инфо преди 3 години
Бащата на Йоан Матев Ивелин Матев е бил митничар на Калотина 1000лв заплата.
205
2
 
16
 
! Отговори
До 211,212 преди 3 години
Това е Проблемът на Бойко.Не успя да се разправи с корумпираният съд от времето на социализма.Всички магистрати от средно ниво нагоре са от ДС или деца и внуци на функционери на мракобесното БКП/БСП.Такива оправдаха Мургина(помните ли я още)Масларова още безброй комунистически престъпници.
204
26
 
3
 
! Отговори
Медийна Заблуда преди 3 години
Брата на Йоан не е завел полицията при ножа .Размерите на намерения Нож не съвпадат с размера на раната на убития Георги .Медиите ви заблудиха щот сте и.дио.ти и много им вярвете .Самите те бяха подведени от пресцентъра на МВР .Същите да се изфукат колко добря рябота са свършили !!!
203
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
преки доказателства означава, че някой го е видял, или го е снимал, ясно ли ви е това?само, че по цял свят косвените доказателства са напълно достатъчни за осъдителна присъда...но тук...с това процесуално законодателство..***...
202
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако сме правова държава, този трябва да бъде линчуван на улицата
201
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и пак никой не вижда основното...председателя на съда отсъжда "виновен", двамата съдебни заседатели, пенионирани учители обикновено, отсъждат "невинен"...докато тази система със съдебни заседатели съществува тук ще е така...п цял свят заседателите са 12 на брой!! тук...двама до трима...сефа въззивния състав ще бъде от трима СЪДИИ, без заседатели, но след дъжд качулка, тоя вече е свободен и пиши го бегал...
200
0
 
11
 
! Отговори
Do 2013 преди 3 години
Мислиш ли, че Господ вижда? Пол Пот умря на 72-г. в съня си. С ей такива приказки я докарахме до тука
199
3
 
14
 
! Отговори
spoko! преди 3 години
Наистина от комунистическата съдебна система в България има още много какво да се желае, но все пак е добре , че има Господ, който всичко вижда и рано или късно Той ще раздаде правосъдие всеки му, а убитото момче Бог да го прости. бг.
198
1
 
32
 
! Отговори
Резултат преди 3 години
Споко, граждани! Още утре ще има новина , че убиецът вече не е в България ! И споко, няма да има справедливост ! Така ще е докато не бъдат сменени всички съдии в България !!!
197
1
 
21
 
! Отговори
Престъпник преди 3 години
Да живее българският съд ! Урааааа! Всички осъдени преступници и бандюги са невинни от днес !!! Урааааа! Свобода за всичкото престъпник на България !!! Ние сме държавата без съд !!! Урааааа! Трепери, народе български ! Идваме за тебе !!!
196
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами не са хванали никого с оръжие в ръка. нито после.
195
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма съдия, на който Ина Лулчева не знае как и колко да бутне.