СГС реши: Йоан Матев е невинен за убийството на Георги в Борисовата

С това знаковото дело приключи на първа инстанция
Обновена: 12 мар 2021 19:51 | 12 мар 2021 14:24,
292

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Софийският градски съд оправда Йоан Матев за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина на 2 юни 2015 година и отхвърли гражданските искове. Присъдата е подписана с особено мнение от председателя на съда, съобщава БНТ.

Мнозинството смята, че няма нито косвени, нито преки доказателства, че Матев е извършил убийството.

Председателят на състава и един заседател обаче смятат, че има система от косвени доказателства.

Още по темата

Мярката му за неотклонение се променя на подписка. С това знаковото дело приключи на първа инстанция.

Съдебният състав смята, че безспорно е доказано, че Матев е заснет на камерите в района на БНР.

По време на пледоариите прокуратурата поиска 12 години лишаване от свобода при строг режим. Според държавното обвинение, макар и на прага на пълнолетието, подсъдимият Йоан Матев е разбирал какво прави, а използването на нож за извършването на деянието показва незачитане на човешкия живот.

Защитата поиска оправдателна присъда с мотива, че не е доказана по никакъв начин връзката на подсъдимия с престъплението.

В последната си дума пред съда освен съболезнованията си, които за първи път Йоан Матев изказва към близките на убитото момче, той каза, че няма нищо общо с тази трагедия, с което за пореден път пледира, че е невинен и поиска от съда оправдателна присъда.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
1
 
26
 
! Отговори
Saki преди 3 години
Както казаха на Майкъл в Кръстникът....важното е да не те хванат с оръжието в ръка.
193
2
 
27
 
! Отговори
доказателството преди 3 години
Щом Ина Лулчева е адвокатката му, значи е виновен, а съдията е взел пари.
192
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има разлика между оправдан поради липса на доказателства и оправдан въз основа на доказателства. тук май се е получило второто, което е директен 'изстрел' в главата на обвинението и разследващите. във всички случаи има несвършена работа - на полиция и прокуратура. а това означава да почват да търсят отново извършителя. и да попитам всички раздаващи присъди тук - откъде сте сигурни, че точно този е убиецът? защото един вестник така писал преди 5 години ли? вярвате на цацаратурата и ушеви?
191
4
 
35
 
! Отговори
5 преди 3 години
До ИванЦяла България разбра , че той е убиецът ,само съдът не го разбра!
190
18
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВАЖНОТО Е, ЧЕ НАСЕЛЕНИЕТО ВИЖДА, ЧЕ С БОРИСОВ НАЧЕЛО НЯМА ДА ИМА НИКАКВА ПОЛОЖИТЕЛНА ПРОМЯНА В ЗАКОНИТЕ НА СТРАНАТА!
189
11
 
10
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 3 години
А ба, другари, по-спокойно, ба! Ни съ юркайти толку! Предполагаемият за вас факт (прим. въпросното убийство) не е непременно равен на юридически обоснован факт. Той става такъв само при доказване по надлежния съдебен ред на съответната съдебна инстанция. Понеже не разбирате, да ви го кажа по-простичко: може да знаете, че кварталната Пена е к**ва, но да не можете да го докажете в съда, където ще ви питат под клетва: "А вие лично виждали ли сте я да осъществява сексуален акт?" Анадънмо?
188
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да бе да... точно така... само дано е обикновена некомпетентност, а не корупция
187
3
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
не можаха да му го докажат това убийстов, няма и мотив. Това *** просто и минало и го е наръгал без повод и причина ... ей така за защото може
186
6
 
14
 
! Отговори
Цървул преди 3 години
Както винаги от много време насам, любимия ни бг съд отсъжда както му изнася! Разбира се, Играта там е много по-голяма от едно отделно дело! Всичко се върти около противопоставянето на Съд и Прокуратура, и най-вече злепоставянето на Обвинението,и косвено върху гл.прокурор! А колкото до постановената присъда,нека приемем, че жертвата сама се е намушкала от отчаяние, че живее в толкова правова държава! И съдебно жалко, че не обвиняемия, а смъртта беше ОПРАВДАНА с 3:2 съдебни гласа!!!
185
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не сме забравили и ьа момчето къде почина от ток
184
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И сега, Йоан като Илиян от "Соло" ,ще се покрие,пък другите инстанции нека го осъдят на колкото си искат години!
183
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да приемем, че наистина той е невинен. Кой тогава е извършителя на това престъпление?Той се разхожда на свобода и може да убие пак
182
13
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
В ТОЗИ СЛУЧАЙ ЗАСТАВАМ НА СТРАНАТА НА СЪДИИТЕ !!! ОБВИНЕНИЯ МАТЕВ ГО УБИ В ТОВА СПОР НЯМА!!!НО ДРЕХИТЕ, МАРАТОНКИТЕ И НОЖА БЯХА ЗАЛИЧЕНИ ОТ СЛЕДИ И НЯМА СВИДЕТЕЛИ ПРЕКИ!!!-------------------ТУК ПРОБЛЕМА Е В ЗАКОНА , ЧЕ НЯМА ИЗИСКВАНЕ ДА СЕ ЯВЯТ НА ДЕТЕКТОРА НА ЛЪЖАТА!ЦЕЛИЯ ПРОБЛЕМ ИДВА ОТ ЗАКОНИТЕ НИ А ТЕ СА ОТ ПАРЛАМЕНТА!!!БОРИСОВ Е ОТЯВЛЕН ПРЕСТЪПНИК !! КАК СЪС ПРЕСТЪПНИК ДА СЕ ИСКА ЗАКОННОСТ ТОВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ!ЗА ДА ИМА ПРОМЯНА В ЗАКОНИТЕ ТО ТРЯБВА БОРИСОВ ДА СЕ МАХНЕ!
181
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срам за прокуратурата!!!
180
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние ше разчистиме държавата от такива убиици измамници *** явно искате нова сирия в българия да замерише на барут.
179
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даите имената на съдиите и прокорорите и снимки народа ще ги съди с камъни по главите.как мобе да поощрявате убиец всеки трябва да си плаща за грешките.даите му сега един апартамент и пенсия с фалшив телк докато е жив *** смотаната държава явно хората трябва вече да взимат власта и там всичко бомби по съдилищата заедно със съдиите тва са страхотни *** с купени дипломи къде се продават като *** за жълти стотинки не ни трябват вече такива.
178
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тази територия, каквото и да се случи, не трябва с нищо да те учудва. Затова сме и последната дупка на кавала от веки веков.
177
0
 
36
 
! Отговори
Помнете - Ченалова преди 3 години
Въпросната редовна посетителка на предаванията на Люба Колезич и Сашо Диков и бивш съдия оправда на първа инстанция убиецът пред "Соло" - дете на видни БСП деятели и той духна в чужбина, нищо, че на втора инстанцияго осъдиха. Ето за това говорим - за гнилите ябълки в българския съд!
176
1
 
31
 
! Отговори
венци преди 3 години
Тази престъпна съдебна система трябва да бъде разпусната.Много съдии,прокурори и подобни отпадъци трябва да бъдат съдени най-сурово.Да не кажа ***.Така повече не може да продължава.
175
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ако действително е невинен, този, който го е задържал трябва да бъде съден с цялата строгост на закона, а не държавата да плаща обезщетения заради некадърници.