Обвиненият в шпионаж полк. Петров остава за постоянно в ареста

По делото има внесени три тома нови доказателства
Обновена: 26 мар 2021 18:53 | 26 мар 2021 14:20,
53

Военно-апелативният съд остави за постоянно в ареста обвинения в шпионаж полк. Петър Петров, зам-началник на бюджетната дирекция в Министерството на отбраната, съобщава БТА.

Преди седмица шестима души бяха задържани за шпиониране в полза на Русия. Един направи самопризнания и беше пуснат под парична гаранция. Останалите петима военният съд остави за постоянно в ареста, сега част от тях искат промяна на мярката в по-лека.

Още по темата
По делото има внесени три тома нови доказателства. Адвокатът на Петров заяви пред медиите, че в материалите, събрани към момента по делото, във връзка с неговия клиент, Русия не се споменава. По думите му по това дело не е изяснен предметът на престъплението, а именно дали представлява държавна тайна информацията, която се твърди, че полк. Петров е събирал.

Прокурор Стоян Лазаров заяви, че новите доказателства допълват данните за шпионската дейност, извършвана от обвиняемия. И допълни, че полк. Петров не е дал обяснения.

Предстои днес съдът да разгледа още четири молби за изменение на мярката на останалите обвиняеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рундью не смее да мръдне, че се подул от притеснение за българо- савецката Дружба и чака еспумизан от рецитиращата стихове, че да не се изпусне и издаде резидентурата.
47
0
 
1
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
Абе, тоа със синиьо шлифер ли е другаря пальковник ?Ми те са го маскирали като бин Ладен.
46
0
 
3
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
"Къде ще бягаш като погнем и руските ***?"------Ше бегат в гората. Нали техните отци и дедовци оттам слезнаха навремето.
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом е от бюджетното министерство е разбираемо да го задьржьт ако назове конкретни цифри дето сме платили за -30 годишните ф-16 руснаците ще се смеят докато са живи с нас
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сега трябва да го направят на минимална пенсия заради предателството
43
0
 
5
 
! Отговори
кръпел преди 3 години
ако се изловят всички предатели няма да остане никой по тия министерства .....
42
2
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
ти искаш от нато да престане да съществува ,краварския окупатор да се измете от България ведно със петатта си колона предатели натовци,то с измислени шпионски сериали те занивама!Жив натовец не трябва да има по света!Да ги подпукваме натовец -гроб,натовец-гроб това е само управията ,всеки предал БЪлгария в полза на световният тумор ФАЩ на парченца да се разфасова!
41
2
 
0
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
До ПатриотКъде ще бягаш като погнем и руските ***?
40
0
 
5
 
! Отговори
Сержант преди 3 години
Има още много, който трябва да го последват, но за други престъпни дейности.
39
0
 
2
 
! Отговори
Гумен Главов преди 3 години
Ну, вот и все
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Покажете му лицето на предателя.Да го види цяла България.Скрил се като ханъма..
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 36"Много тънко се продадоха завалиите ! Така тънко и държавата продадохме след 10-.ноември . Като си свикнал на москвич и жигула за 20 годишен голф се продаваш !"Всичко екстра, ама трябваше с друг пример, другарю: като си свикнал с Белене и ГУЛАГ и за разходка по Шанз-Елизе се "продаваш".Егати баллъчетата наистина!
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо го обесете и да се свършва.Кво ме занимавате с глупости цял ден а оня в Банкя пълни чекмеджета със злато и евраци.
35
5
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
аа то само транс-атлантиците се връзват на тези постановки само тяхното ай кю им е толкова ,тотални балъци са горките,скопо всеки номрален и интелигентен човек знае ,че цялата тази помия по Русия е само евтина краварска пропаганда и то от безсилие и злоба защото запада се превърна в тотална кочинааа а Русия и Китай дърпат мощно напред въпреки жалките западняци давещи се в собствения си мултикултурен тротополов гьол!Тъпотията и безмозъчието е глваното нещо което отблъсква от евроатлантизма!
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много тънко се продадоха завалиите ! Така тънко и държавата продадохме след 10-.ноември . Като си свикнал на москвич и жигула за 20 годишен голф се продаваш !
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя човек защо е с качулка, да не му е студено нещо?
32
7
 
4
 
! Отговори
Независим преди 3 години
Срам и позор за всички коментиращи. Колко ли им плащат, и на децата им е ясно, че е едно грозно шоу. Дано Господ им прости. Амин.
31
6
 
10
 
! Отговори
Америка е враг преди 3 години
Демек накрая пак ще се окаже ,че нямат доказателствс акакто оправдаха първата партида "шпиони" единия даже осъди МВР заради незаконен арест,цялата работа отива към поредната краварска хибридка с помоща нащаште натовски *** предаващи ни на ФАЩ!
30
3
 
8
 
! Отговори
до 29 преди 3 години
Президент Радев скрывается, потому что не знает, какие доказательства есть у болгарской прокуратуры.Если есть доказательства связи Радев с Тайфуном, следует импичмент.
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На човека явно му е студено и в залата.Така се държат всички невинни - завиват се през глава!