Само 4,8 г. затвор за дрогиран шофьор, убил бременна и приятеля й

Присъдата му е намалявана няколко пъти
26 мар 2021 11:10, Ния Христова
40
Само 4,8 г. затвор за дрогиран шофьор, убил бременна и приятеля й
Снимка: Pixabay
Четири години и осем месеца затвор - това е присъдата на дрогирания украинец, който през 2018 година уби бременна жена и нейния приятел на автомагистрала "Тракия". 
 
Тогава Ивайло Минчев  и Северинa Коралска пътували за преглед при гинеколог в столична болница. Шофьор на тир обаче навлиза в насрещното и челно удря автомобила им. Върховният касационен съд обаче решава, че за отнемане на три човешка живота, украинецът трябва да лежи в затвора само четири години и осем месеца.
 
"Ивайло и Северина пътуваха от Бургас за София заради усложнения в бременността. Обясниха ни, че фактът, че е била бременна, няма никаква тежест – неродено дете не се разглежда като отнет живот, въпреки че детето не е имало никакъв проблем. На мен и моите близки е известно, че е имало стеснение на участък от пътя, тирът се блъска в указателните табели, минава през мантинелата и се  удря в колата на брат ми", сподели пред Нова тв Доротея Минчева – сестра на загиналия Ивайло.
 
Семейството не знае много подробности за мъжа, освен, че е украински гражданин, че е употребил наркотични вещества, както и че е признал вината си. Присъдата му е намалявана няколко пъти. Първоначално е осъден на 9 години, след това присъдата става 7 години, а преди два дни присъдата от 4 години и 8 месеца е потвърдена.
 
"За мен това е изключително неадекватно решение. Мотивите на съда са, че няма генерално нарушаване на правилата на движение и това, че той си е признал, което позволява на закона да намали присъдата с 1/3. Случаят вече не се разглежда като особено тежък", каза още Доротея.
 
Това е финалното решение на съда и семейството не може да обжалва. Опечалените близки организират подписка, за да дадат гласност на проблема. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
KOKO преди 3 години
,,PRAVOSADIE,, V BALGARIJA- ZASHTO SE 4UDIM!? KAKVI E NORMALNO V DARZAVATA,4E DA E NORMALNO I PRAVOSADIETO...ZALKO ZA HORATA.
34
0
 
0
 
! Отговори
хм преди 3 години
Май ще почнат и да ги награждават...
33
0
 
3
 
! Отговори
Bp преди 3 години
Корупция
32
0
 
6
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Всеки път при намаление на присъдата се завъртат едни пачки към съда.Нямам думи
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
E значи тоя дето бутна Милен Цветков няма и да лежи.
30
1
 
11
 
! Отговори
Стамат преди 3 години
ВКС от край време дават бонуси на пили и дрогирани... гарван гарвану...?
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живота на българите след приемането на плана Ран-ът не струва и 5 стотинки. По този план сте предвидени за унищожение и на ваше място ще заселят Евреи. Само не ми казвайте че не сте знаели. Погеднете че вече 30 години ви държат на ниските заплати и пенсии а цените са Европейски. Ако не се осъзнаете и не изринете 30 годишният *** в парламата нищо добро не ви очаква. Вече сте под 5 милиона и продължавате да намалявате.
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въз основа на какво е намалявана присъдата толкова пъти. Поне да обяснят на хората причината. Въпреки че е ясно. Платил е
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
do 28споко, пускат го...от 2108 до сега са близо три години, остава му година и малко,ще поработи, добро поведение и я евжи година, я не...не знам дали обърнахте внимание на вчерашната новина от Италия, за нашия тираджия, дето правил обратен на магистралата:обвинението е убийство на пътят.е. убил си защото не си спазил правилататова е съвсем различно от по невнимание, по непредпазливост и т.н.ама, кат си немаме държава
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук животът не струва нищо.Доказателство са лекарските ООД -та. Имаш ли пари -ще живееш. Имаш ли пари -ще си свободен от вина.
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пускайте го направо бе!!!!!В която и да е нормална държава какво и в част от не чак толкова нормалните тоя друсан украинец щеше да излезе от панделата много години след като започне да взима виагра за да се изпикaе но в България 2-3 живота явно не са нищоЗа жестокост към животно - 3 години, за 3 човешки (български) живота 4,8 (които ще паднат на 2,5 за добро поведение) живота
24
0
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
И ЩЕ ГО ПУСНАТ СЛЕД 2 ГОДИНИ ЗА ДОБРО ПОВЕДЕНИЕ ;D--------------------ВЪПРЕКИ ТОВА ПОНЕ Е ОСЪДЕН ЗА ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО!!! КОЕТО САМО ПОКАЗВА КОЛКО ПРЕСТЪПНА Е СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА!!!ЗА ЕДНИ СЪДИИ ГО ВОДЯТ ПРЕДУМИШЛЕНО ТОВА, ЧЕ ИМА УПОТРЕБА НА НАРКОТИЦИ А ДРУГИ ГО ВОДЯТ НЕПРЕДУМИШЛЕНО!
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И това е късмет, можеше да е условно.
22
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си съдия понякога е като да си митничар.
21
0
 
31
 
! Отговори
мак преди 3 години
Някой разбира ли, защо бг съдът е толкова снизходителен, защо все дава най-ниски присъди на убийци, било то шофьори или не. Сещам се за убийците на близък на Куцкова, доста годинки са получили, риторичен въпрос - защо ли. Убиеца на Милен ще получи същата присъда като украинеца, натам отиват работите.
20
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички съдии по затворите, да излежават спестесните години, а на тяхно място - нови хора, неомазани в лойта на корупцията и сделките
19
2
 
17
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Честита демокрация, следващите ще сте вие ;) !!!
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опасявам се, че проблемът е малко по-дълбок. Най-лесно е да се каже, че тоя бил подкупен, ония бил си платил, третия бил еди-какво си, знаели сме как стават тия работи у нас...А белята е в утвърдената практика през годините за правене на парче на кръпки от закона и тяхното ударно гласуване и приемане поради някаква си много важни за момента съображения. По партийна повеля и интереси. И за отказа от разумност с аргумента: дай сега набързо да го приемем, пък после ще му мислим.
17
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това би била нормална присъда, но без фактора дрога. А и научете се в съда да сумирате и дори да е 5г, за 3 живота да се получават 15 години. Нещастници корумпирани
16
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова хората искат тотална съдебна реформа!