КС образува дело за мораториума върху решенията на МС

Докладчик е съдия Константин Пенчев
40
КС образува дело за мораториума върху решенията на МС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Конституционният съд образува конституционно дело по искане на 60 народни представители от ГЕРБ за установяване на противоконституционност на решението на Народното събрание от 22 април за налагане на мораториум върху определени действия на МС в оставка.

Още по темата


Докладчик по делото е съдия Константин Пенчев.

Жалбата до Конституционния съд беше внесена тази сутрин. Мораториумът е наложен върху възлагането на концесии, включително определяне на концесионни възнаграждения, поемане и предоставяне на държавни заеми и други и върху извършване на разпоредителни сделки с недвижимо имущество, включително и на държавните лечебни заведения за болнична помощ.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е като имаш твой човек на подходящото място. Ще си счупят краката от бързане на обявят мораториума за противоконституционен. И на тях трябва да им искаме оставките.
26
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадците заведоха дело !!! било законно да Крадът ! Е,нема такава държава и толкоз наведен и робски народ !
25
4
 
9
 
! Отговори
ПРАВОВА ДЪРЖАВА преди 2 години
До митко ТАКА Е МИТКО И ПЪТЯТ НА БОЖКОВ И СИЕ Е ПОСТЛАН С ДОБРИ ЗАКОНОВИ ПРОМЕНИ- СТАНАЛИ ЗА 4/5ДНИ, ЦЕЛЯЩИ ДА ВЪРНАТ БОРЧЕСКИТЕ ГОДИНИ И ВРЕМЕТО НА БЕЗЗАКОНИЕТО И ОПА....В ЕВРАЗИЯ, НАЧИ В ЕВРОПА ПОСЛЕДНИ ПО ДОХОДИ, НО ВИЖ В ЕВРАЗИЯ ПЪРВИ....И ЗАБЕЛЕЖИ КОЙ ИМ ПРЕЧИ- ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР, А ЗАЩО- ЗАЩОТО СГАЩИ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ НА ПРЕХОДА, ДОКАРАЛИ НАРОДА СИ ДО МИН ЗАПЛАТА ОТ 1.8ДЛ- ПОЗОР
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сата НАТОСъс сигурност не си юрист, дори нямаш минимални познания. Същото невежество показваш по всички теми, но не пропускаш да пишеш, да лъжеш, да плюеш.
23
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
геП са Нагли и Дебелокожи ! - заведоха дело ,защото Народното събрание иска да им спре далаверите ! Дело заведоха ! - Нааглоост ! в последните си дни назначават бордове,подписват договори и концесии , това е узаконена АМА КРАЖБА !
22
8
 
10
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Грозната мутра РезиЛдент, да излезе и да каже до кога ще бави процедурата с мандатите. Видя се колко са долни и той и всичките ченгета в президентството, на практика насилствено вкарват държавата в тежка криза, за да могат да овладеят властта, погазвайки закони и всичко.
21
13
 
11
 
! Отговори
митко преди 2 години
Страх тресе всички в крадливата групировка Герб.Времето им отмина.Пътя пред Боко Тиквата и сие е един-към централният затвор.
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаджигенов предлага законопроект според които полицаи и военни да могат да стават депутати и министри. Припомням, че според най-новата ни конституция Армията и Полицията са ДЕПОЛИТИЗИРАНИ. Обратният вариант значи връщане на ДС!
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сто процента машинно гласуване също е противоправно. Както и електронното гласуванеВ Българската конституция е записано, че ВСЕКИ БЪЛГАРИН НАД 18 ГОДИНИ ИМА ПРАВО ДА ГЛАСУВА?Да вменяваш стоп роцента машинно и електронно гласуване е да вменяваш един вид образователен ценз, без Конституцията да го допускаОтделно- тайната на вота с електронното гласуване е под въпрос.
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протестърстките партии правят противоконституционен закон до противоконституционен закон.Съюзът на адвокатите вече се произнесе че препитването на началниците на ВКС и ВАС е противоконституционно. Слагат им под е един общ знаменател с Главния прокурор е голяма грешка.
17
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протестърските партии готвят и мораториум върху тегленето на средства от депозитите на гражданите.Искат да ни забранят да разполагаме с парите си с мотив, че държавата била много зле и нашите средства да отиват в Министерски съвет.
16
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да обявиш мораториум, значи да обявиш фалит на държавата. Луканов обяви мораториум по дълга и Западът спря всички плащания.Припомням, че тогава не бяхме в ЕС, нито в МВФ имахме малко по-свободна банкова политика и въпреки това мораториума ни се отраз негативно.
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
10 - до момента има ДВА мораториума, които са падали в Конституционен съд.Второ - ние сме във Валутен борд, МВФ, Банков Съюз, ЕС...нямаме право на собствена финансова политикатрето -блокира се дейността на цялата администрация - сега например трябва спешно да се назначи нов председател на Апелативния съд в 14 дневен срок -закона го изисква, но първо трябва да се извърши преназначение на стария Председател - пак по закон - а те го блокират
14
3
 
13
 
! Отговори
По-зле е преди 2 години
14 Била е Парламентарен сътрудник на Христо Бисеров....иначе като юрист е гола вода Гледам я като член в Правната комисия как се държи от нея лъха злоба, каквато никой предсадетел на Парламент не си е позволявал. Първо говорие за "Ние" и "Вие". В качеството си на председател на парламент няма "ние", няма "вие"Второ обръща се към депутати на малки имена "Деси, къде е министъра (за Ананиев)". Трето гласува противоправни текстове
13
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тогава и КС участва в грабежа на МС. Не остана друго освен премахване на конституцията и закриване на КС, за да се защити народа и не се повтаря грабежа на ГЕРБ.
12
2
 
9
 
! Отговори
КВА ЕКСПЕРТИЗЪ преди 2 години
До Сата НАТО КЪФ АНАЛИС, КВА ЛОГИКЪ ПОКАЗВАШ- НАПРАУ КЪРТИШ МИФКИ, НАПРАУ ПРАА АНАЛОГИЯ С ЕТО ТИА КОСТИНБРОДСКА, СМЪРХОЛЯН, ХАДЖИ ГЕНЧУ, ГНОМЧИК,ПИНОКИУ...
11
4
 
5
 
! Отговори
Знаещ до 9 преди 2 години
Не могат всички да са много красиви и да говорят правилно (като мен де). Ама е неприятно да се подиграваш на нечий дефект така. Аз го уважавам много като професионалист, що му трябваше да се вре в политиката...! А, сетих се ... а Вие?
10
21
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Няма съд, който да отмени този мораториум.Формулировката му абсолютно отговаря на ду ха на Конституцията и защитава държавния интерес.
9
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората на Мадридския крадец още обикалят постовете и още не можем да се спасим от тях. Богигардовете му, адвокатите му, блюдолизците му.Този пелтек не ставаше за нищо, беше безполезен омбудсман.
8
4
 
21
 
! Отговори
Гербави черва преди 2 години
Това онзи Константин Пенчевли е , чийто син къта милиони в офшорни сметки в Люксембург.За един прокурор с каскет питам , дето не сметна за нужно да разследва случая.