Комисията Цацаров иска имоти за 1,5 млн. лв. на Жоро Шопа

КПКОНПИ внася искове за 5,3 млн. лв. в различни съдилища
60
Комисията Цацаров иска имоти за 1,5 млн. лв. на Жоро Шопа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

КПКОНПИ внася в съда иск срещу Георги Семерджиев-Жоро Шопа за отнемане на имущество за 1,5 млн. лв. В исковата молба е включен също 1 недвижим имот, както и лек автомобил, съобщиха от Комисията.

Семерджиев е обвинен от прокуратурата за участие в престъпна група за данъчни престъпления, ръководена от Ветко Арабаджиев. Хотелиерът и съпругата му бяха арестувани в къщата на Жоро Шопа в Испания през 2019 г., след което ги екстрадираха у нас. Семерджиев е близък на семейството и е бил кум на дъщеря им на сватбата със сина на Миню Стайков.

КПКОНПИ е решило на заседание да внесе искове за общо  5, 3 млн. лв. в различни съдилища.

В Окръжен съд – Русе се внася искова молба срещу Красимир Михайлов, на стойност 3 130 741, 44 лв. Претендира се и отнемане в полза на държавата на 11 недвижими имота и 5 моторни превозни средства. Михайлов е обвинен от прокуратурата в измама, с причинена имотна вреда в големи размери.

Проверката на КПКОНПИ след повдигнатото обвинение е установила значително несъответствие между доходите и собствеността на лицето, поради което е предявен и искът за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество.

В Окръжен съд – Бургас се внася искова молба срещу Юлияна Петрова. Искът е на стойност 324 292, 62 лв., като в него са включени и 1 недвижим имот и 2 автомобила. Проверката по отношение на нея е започнала, след като тя, качеството на лице, заемащо висша публична длъжност – главен архитект на Община Пловдив, не е подала в срок декларация за имущество и интереси по ЗПКОНПИ. Цената на иска е равна на установеното несъответствие между имущество и доходи – нейно и на свързани с нея лица.

Две искови молби са внесени в Окръжен съд – Велико Търново. От Милен Георгиев се претендира сумата от 213 653, 86 лв. и 3 моторни превозни средства. Той е с обвинение от прокуратурата за участие в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотични вещества. Исковата молба срещу Росен Христов е в размер на 82 547, 17 лв., като се претендира отнемането и на 1 автомобил. Той е обвиняем за отглеждане и съхранение на марихуана.

Комисията прие за съхранение запорирани златни и сребърни накити на обща стойност над 900 000 лв. След провеждане на процедура от държавни съдебни изпълнители при Районен съд - Варна по опис на 3 725 бр. златни и 79 бр. сребърни накити, те вече се съхраняват в банков сейф. Запорът и приемането им е в рамките на производство по реда на ЗПКОНПИ срещу лице, обвинено от Окръжна прокуратура – Варна за лихварство. КПКОНПИ е приела за съхранение и златни накити с общо тегло над 2.5 кг. Те се съхраняват в банков сейф в Обществен трезор в БНБ, по предвидения в закона ред, до приключване на производството за отнемане на незаконно придобито имущество в полза на държавата, водено срещу лице, обвинено също за лихварство - извършване на банкови сделки без съответното разрешение.


60
Още от Темида
Гешев: Закриването на спецсъда е в интерес на мафията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
протестъри преди 4 седмици
да я закриват комисията заедно с герб, олигарсите да си върнат собствената държава, само славчо чалгата ще ни оправи
34
1
 
2
 
! Отговори
протестъри преди 4 седмици
заради това борисов си тръгва, не може да обвинява олигарси, арабаджиеви, божков от дубай, да си върнем комунистите на власт с помоща на славчо чалгата и да освободим олигарсите от ареста.. само те ще ни оправят
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
I s dr mutri bogataschi koito mu jadoha v restr ,rosivoto, e svarsan
32
1
 
5
 
! Отговори
българин преди 1 месец
Г-н Цацаров.Ще ми се етичната комисия ,ако я има такава.Да те извика и попита в прав текст.Как така,Ти самият,при не изтекъл мандат на глав прокурор,година почти.Се оттегли и отстъпи властта на др Гешев,който ти дишаше във врата? Под чий натиск се оттегли? Прецедент в историята ни.Защото аз лично помня че всички до сега след 1989 г,си изкарваха мандата от пълни 7 г.Кой те принуди да се оттеглил принудително и защо? Едва ли ще разберем,но се досещаме! Гаранция!
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цацата не мое да уплаши кашалота!
30
4
 
16
 
! Отговори
Подлоги преди 1 месец
Цацата,Гешев са *** на ГЕРБ.Занимават се с кокошкари:50 литра ракия от дядото на село,бабата продава цветя без касов апарат,хванали 1000 къса цигари,конфискували колата на бизнесмен...Велика борба с престъпността!
29
1
 
13
 
! Отговори
Tuk преди 1 месец
а Боко ще дръпне едно килце злато да има какво да слага по шафчетата. А тоя дебел *** отдаван не се беше появявал. Сега като се смениха всички и хоп хайде веднага на първа линия!!!!!!
28
2
 
22
 
! Отговори
ЗАЩО ? преди 1 месец
Защо до сега няма ПРЕСЛЕДВАНЕ с/у престъпници от ГЕРБ ?МЕРСИ !
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименНяма милиарди в чемеджетата, нали платиха самолетите ф16 наведнъж и вече няма пари, затова има статия в Народ.бг, че Бойко събирал пари за избори,затова притискал бизнесмените, трябвали му 200 милиона за избори
26
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименЦацаров поне е истински юрист с опит,за разлика от Гешев
25
3
 
16
 
! Отговори
Избирател преди 1 месец
Охранения Дебелак е ярък пример за един Търтей! Много ми е интересно-колко имота има,банкови сметки,скъпи коли.Какво е декларирал като доходи,и какво е СПЕСТИЛ от банички?
24
2
 
11
 
! Отговори
хух преди 1 месец
тези откакто съществуват не са приключили и едно дело. Въпроса е колко ще плати "държавата" на нарочените.
23
1
 
13
 
! Отговори
Фактите ! преди 1 месец
Комисията все ''иска'' , а резултати все още след 32г., ........ ЙОК !
22
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя дебелак, като чу, че искат да закриват измислената му комисия и тръгна да пука пак димки, уж че много работи. Не е важно колко пари иска комисията му от ефи кой си, важно е колко хора реално е успяла да осъди и колко пари да върне на държавата.. А тук сметката е близка до 0. При заведени искове за милиарди и постоянна реклама по медиите за това, излиза, че финансова полза от комисията няма, тя не може да изкара пари, за да си покрие заплатите
21
3
 
14
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 1 месец
ЦАЦАРАТУРА : ЦАЦАТУРИРАЙ ТРУДНО 2 - със ЗАПЕК.От де изплува този плон.дир плазмо/диен?Ако не се усещат на къде вървим(ма то кой да се усеща - 95% шлака)
20
4
 
26
 
! Отговори
SS Viking преди 1 месец
Тоя Кашалот Цацаров след изборите много се разработи.Като главен прокурор нищо не свърши.Цял живот на държавна сладка служба с тлъста заплата, бонуси и екстри от нашите данъци.Още е слаб-пожелавам му да стане 200 кг.от много работа.
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цацата как бързо свали запора върху комплекса "Нове Хоум" на Черепа. Усеща откъде *** вятъра тоя...
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кога ще видим резултати от "работата" на тази комисия или всичко е само малко прах в очите. И кога ще подхванат политици, кметове и т.н.
17
0
 
14
 
! Отговори
тапак преди 1 месец
Почнете първо с милиардите.Едно милионче-нищо работа.За семки и бонбонки.
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искове е за трилиони могат да внесат, но колко са реално отнетите?Колко са глобите платени от КПКОНПИ?