Ще има ли спецсъд все пак? Стоилов очаква анализ

ВСС заседава за пръв път под негово ръководство
51
Ще има ли спецсъд все пак? Стоилов очаква анализ
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов заяви, че очаква конкретика по твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски за издевателства срещу известен бизнесмен в ареста. Той коментира темата преди началото на заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС), което днес ще председателства за първи път.

Още по темата
Стоилов коментира и напрежението около приетите на първо четене в закона за съдебната власт и Наказателно-процесуалния кодекс промени, които останаха с този статут при закриването на парламента. Те са свързани със закриването на специализираните съдилища и прокуратура, предаде БНР.

Декларация срещу това закриване е точка първа от дневния ред на Висшия съдебен съвет.

В декларацията се обявява подкрепа за работещите там, има присъединяване към декларация, която вече бе приета от Прокурорската колегия на ВСС и се предупреждава, че закриването на спецструктурите може да създаде напрежение и да попречи на борбата с престъпността.

Логиката на Стоилов обаче е, че преди да се приемат декларации, трябва да се направи анализ на работата на специализираното правосъдие, включително и през прочита на европейските препоръки по отношение на специализацията, борбата срещу организираната престъпност и корупцията.

Затова той предлага на членовете на ВСС първо това да бъде обсъдено.


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И каква бе ползата от тях досегаСьс закриването им могат да бьдат пренасочени средства кьм - здравеопазване , наука а тяхната работа се вьрши и от обикновен сьд
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Извинете, допуснал съм правописна грешка: не чл.113, а чл.119 ал.3. Много се извинявам!!! Шеф на СпП стана Ив.Гешев и оттам започна неговия път към висшия прокурорски пост.Още веднаж : много се извинявам!
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При разглеждането на предложението на ГЕРБ за създаване на специализиран съд СпС през 2011г. проф.Корнезов се изказва, че това не е СпС, а извънреден съд, с който управляващите готвят разправа със своите опоненти и това е началото на полицейска държава.Разровете се в архивите и ще видите, че това е в противоречие на чл.113 от ЗСВ. Тогава си замълчахте и създадохте СпП и СпС - СНС и АСНС. Те станаха чисти сопи за разправа - първоначално с Иванчева и Петрова, защото не бяха от ГЕРБ, сетне Баневи,
31
1
 
1
 
! Отговори
az преди 1 месец
До АнонименПреди създаването на тази структура - по-добре ли се бореха съдилищата с престъпността?! Ако беше така - нямаше да се създаде тази структура! Тези, които искат премахването - наясно ли са, че искат връщане към ситуацията от преди това?!
30
7
 
5
 
! Отговори
чекист преди 1 месец
гербавите тролове налазиха...
29
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мафиотите чакат да се завърнат в бащината къща.От Белград, Дубай чакат с нетърпение да се приеме поправката "Божков 1" от адвокатите на мафията в парламента.Даже ще се върнат и Братя Галеви и знайни и незнайни репресирани герои в борбата срещу мутрите.Закриването на спецсъда и КОНПИ ще има същата роля, каквато имаше избирането на Пеевски за шеф на ДАНС.Нека пробват пак "Пеевски 2" със същия резултат.
28
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да защитим червените мутри другари!
27
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нека видим анализа за работата на тия спецове. Но още от сега мога да кажа, че нищо не са свършили.Колко осъдителни присъди има този спецсъд и за какво?Спецпрокуратурата си беше жива бухалка на Борисов, Гешев и сие, да се закриват!Тия от ВСС заедно с Гешев къде смятат, че се правят законите в България, че тръгнали с декларация срещу НС относно закона за закриване на тия спец звена?!
26
8
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 1 месец
Всеки който ми се позовава на законите, на основния закон, на върховенството на закона и подобни глупости, да обясни как така забогатели с кражби и убийства Черепи и тем подобни, назначават корумпирани политици, създаващи тези закони. По кой закон става тва. Има само природни закони, например лицето е огледало на душата. Вижте физиономии те на Радев, Бойкикев, Гнома, Бабикян, Черепа, чалгаря. Ето това е лицето на почетните спасители.
25
6
 
16
 
! Отговори
Бошлаф преди 1 месец
У нас трите власти не са разделени,както е по конституция.Не може човек на шиши да е главен прокурор и да заплашва всеки ,който не се отчита.където трябва. .Или пречи на презастрояването.За една Иванчева става дума.А за пачки и кюлчета си затваря очите.
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да се изясни кого ще гони спецсъда-само вашите без нашите или всички престъпници.Това е отговорът на въпроса да бъде или да не бъде!Но толкова сас сладки правосъдните заплатки!Не са за изпускане и ще слушкаме.
23
11
 
9
 
! Отговори
69 преди 1 месец
тая червена мижетурка само глупости дрънка
22
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Основния закон на БГ пише,че специални съдилища не се допускат.А това означава,че всички бандити и крадци ще бъдат съдени по общия ред.А основния закон не се тълкува,защото 400 специалисти са го създали и всички други закони не могат да му противоречат.
21
12
 
11
 
! Отговори
Монката преди 1 месец
Прокуратурата е институцията ,която работи най-добри в държавата.има реални резултати и присъди .Защо искате да я затворихте бе мутро-ченгета и чалгари?
20
0
 
10
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
Все повече се потвърждава физични закон, че в природата нищо не се губи, само преминава от едни ръце в други.
19
3
 
12
 
! Отговори
Sk преди 1 месец
Аз не съм от олигархията и това не ме касае. Мен ме касаят законите за кокошкарски работи. Касае ме ненаказуемост на един етнос. Касаят ме ежедневните убийства на невинни хора, защото аз съм човек от народа. А олигарсите са едни и същи по всички времена.
18
6
 
12
 
! Отговори
До 13 преди 1 месец
Бойко и Гешев са едно не разбра ли, заповедта за този лагер за унищожение на неудобни е дошла от най високо ниво в държавата, дори Швейцарските Служби за Сирност знаят за този лагер в България Перник чрез засичане на тел. разговори на БГ офицери!
17
10
 
8
 
! Отговори
що така преди 1 месец
я кое време стана а фигуранта , импексова , мая общата , плажуващият ицко , тошко , славчо , още нищо не са казали , почвам да се притеснявам . да не би фейсо да се бъгнал ?
16
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бау внимавай какво говориш! Да твърдиш, че всички закони на ГЕРБ са лоши означава, че си клакьорка на олигархията. Лошо ли е че влязохме в банковия съюз и нашите банки ги гледат под лупа? Че не могат да прехвърлят за 2 часа всички пари в офшорки и да изчезнат в ЮАР, както направиха комунистите! Лошо ли е, че евро зоната може да изиска документи да се види дали парите са прани? Защо мразите тези закони? Те са за сигурноста на хората, но да, те са кошмарът на олигархията!
15
8
 
11
 
! Отговори
Жоро преди 1 месец
Когато другарите решиха да ограбят държавата и го направиха, дали са допускали вариант, в който схемата ше се обърка и някой ше ограби крадците. Е точно това стана Герб ограбиха ченгесарскта мафия, а с този жалък опит за преврат, ченгетата само доказват колко са некадърни.