"Бръмбаргейт": Спецсъдът не е разрешавал подслушване на политици

Това показват резултатите от проверка в съдебните регистри
266
"Бръмбаргейт": Спецсъдът не е разрешавал подслушване на политици
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

По повод на отправени внушения в публичното пространство от представители на обединение „Демократична България“ за това, че Специализираният наказателен съд е издавал разрешения за прилагане на специални разузнавателни средства спрямо политически ангажирани фигури, е извършена проверка в съдебните регистри.

Още по темата

От нея е установено, че от Специализирания наказателен съд не е издавано разрешение за прилагане на специални разузнавателни средства спрямо настоящия министър-председател, нито спрямо лица от политически формации, споменати в медиите, съобщиха от съда.

Дейността на Специализирания наказателен съд по прилагане на специалните разузнавателни средства се проверява ежегодно от Националното бюро за контрол. До момента в докладите не са констатирани никакви нарушения в тази дейност.

Неколкократно е посочвано, че „съдебният контрол върху исканията за прилагане и използване на специалните разузнавателни средства е значително завишен“.

И през настоящата година Специализираният наказателен съдще изпълни законовите си задължения да представи пълната информация за осъществените правомощия по НПК и Закона за специалните разузнавателни средства на Националното бюро за контрол, казват още от ведомството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
0
 
1
 
! Отговори
@ к.222 преди 2 години
Не бъркай мнението на гербаджиите с това на хората на Бългрия. Не зная някой да отъждествява воплите на герберските *** с мнението на по-голямата част от народа. Видяхте на парламентарните избори на 4-и април: 71 депутати на ГЕРБ срещу 165 антиГЕРБ. Нещо друго да излъжете?
216
0
 
1
 
! Отговори
до к.227 преди 2 години
Значи не Ушев, а Гешев? Но нали Гешев до преди 1 година командваше реално цялото спецзвено и нареди спецсъдиите да се обявят против предложението на председателя на ВКС Л.Панов за разследване на решението на СНС?
215
2
 
7
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
Няма значение дали е имало подслушвания.Важното е ,че се вдигна пушилка и се пръскаше ГЕРБ безпричинно.Така е когато се уидисва на акъла на гномсие.Служебния премиер също наливаше масло в огъня.Сега да излезе отново и да опровергае собствените си твърдения.
214
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какъв бръмбаргейт? Това са измислици и лъжи на не успели политици.
213
0
 
4
 
! Отговори
az преди 2 години
До 555Напълно съгласен с теб! Да добавя, обаче, два въпроса:1) за чий (да не уточнявам какво) политик ще разговаря с човек, заподозрян в толкова голямо престъпление, че съда да разреши използване на СРС?!2) дори и случайно политик да не знае, че говори с такъв човек - не би трябвало да се притеснява от записа. В края на краищата - ние не можем да знаем всичко дори за много близки до нас хора. Освен, ако разговора не цели уточняване на приноса на въпросния политик в извършване на престъпление!
212
10
 
3
 
! Отговори
Професионалист преди 2 години
За сведение на по- невежите: фигурант в България ема само един,той се казва Бай-*** и се крие като мишок без Жип.
211
3
 
15
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Новият български Мадуро ( Фигуранта) усилено води държавата към военна диктатура!
210
2
 
15
 
! Отговори
Съдия преди 2 години
Спецсъда не е разрешавал подслушвания , но вече Фигуранта ще разрешава !
209
1
 
9
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
До До Анонимен к.211Чакай на коча билярдите ли да паднат на 11 юли. Не разбрахте ли както и да мимикрирате -русофили ,независими кандидати , изправи се , движене 21 , и пр и пр. хората разпознават терористичната ви предателска антибългарска същност.
208
0
 
6
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
по повод заглавието бръмбаргейт се сещам Тръгни след бръмбар и ще те заведе на ексремент
207
0
 
10
 
! Отговори
555 преди 2 години
Когато се подслушва някой уличен в тежки престъпления , в обхвата на подслушвателното устройство попадат личности неподлежащи на разработка , така , че ако излезе запис в публичното пространство , някои от тези личности може да имат претенции за неправомерно подслушване и логично е това да бъдат политици ,особено в предизборна ситуация. Нали не си представяте , че подслушвания може да даде информация като си говори сам, това става чрез комуникация с други хора.Спекулациите с проблема са големи .
206
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-жалкото е, че не само политици са били подслушвани, ами и обикновени граждани. Дори такива, които НЯМАТ връзка с подземния свят.
205
1
 
9
 
! Отговори
това ли е ? преди 2 години
подслушвани са '' оперативно интересни лица ''. Това ,че те са си говорили с политици , да са си мислили......затова е този вой....някой се е закачил с неподходящия....
204
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политиците може да предоставят информация през WiFi мрежите от телефоните си към хакери които да разработват след това определени фирми и хора
203
10
 
3
 
! Отговори
До Анонимен к.211 преди 2 години
До 11 юли ви остават 1,5 месеци. Използвайте ги на 100% да пишете нелепости и прocтaщини срещу коалицията антиГЕРБ и служебния кабинет. На тази дата ще загубите изборите и сетне тю-тююю В КАНАЛИЗАЦИЯТА.
202
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От МВР и служебния МС ви вярват на изявлението, но за всеки случай след победата на антиГЕРБ коалицията на изборите на 11 юли, НС ще гласува закриване на СпП и СНС. С това ще се сложи край на иаздевателствата на "специализираните" над уличените за участие в ОПГ. Времето на концлагерите на о-в Белене и "Слънчев бряг" - Ловеч отдавна отмина.
201
9
 
5
 
! Отговори
Хаа преди 2 години
Дали някой вярва на този спец съд. За 10г. нито един осъден по високите етажи на властта. Нито един, само кокошкари и дребни гангстери. Назначени са от шайката герб-закриване и съд за тях.
200
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С този WiFi internet в заведенията и в къщи всеки може да бъде записан и проследен от хакери какви сайтове посещава За да си индивидуален в мрежата трябва да си с 4G,5G мрежова свързаност на телефона от съответния оператор към който си абонат.
199
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде сега Гнома да се подведе под съдебна отговорност, а чекиста вътрешен министър да напуска поста след като разпространяваше фейка настървено по всички медии.Кюстендилската па*ча пък щяла да прави нова комисия в новият парламент да разследвалифейка с подслушването, само че този път ще е извън парламента. Така се омазаха служебните и лакеите им само за няколко седмици.Фигуранта за пръв път в живота си посети Брюксел, да види малко свят.
198
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
шебеците от данс и гдбоб трябва някой да ги уволни, а службата да се реформира.